رزان اسکیربل، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن
موزه «نمایشگاه مسافر» بازدید کنندگان را از خطرات گرمایش جهانی آب و هوا آگاه می کند.
یک نمایشگاه جدید در موزه تاریخ طبیعی آمریکا واقع در نیویورک بر یک معضل جهانی بغرنج نور می تاباند.
نمایشگاه «تغییرات جوی : تهدید علیه حیات و چشم انداز جدیدی در انرژی»، نه تنها جنبه های علمی گرمایش جهانی را به بازدید کنندگان موزه آموزش می دهد، بلکه آن ها را با قدم هایی که می توان برای کاهش پیامدهای آن برداشت، آشنا می کند.
کریستی لاگوس، معلم علوم دبیرستان که به همراه دانش آموزان از این موزه بازدید می کند، می گوید :« هدف ما این بود که با برگزاری این نمایشگاه، قدم هایی را که می توان برای بهبود پیامدهای تغییرات جوی در زندگی روزمره برداشت، بررسی کنیم.»
آلتون یکی از دانش آموزان بازدید کننده می گوید :« شاید یکی از راه های رویارویی با تغییرات جوی این باشد که وقتی در منزل نیستید، چراغ ها را خاموش کنید و وقتی مسواک می زنید، شیر آب را ببندید.»
بازدید از این نمایشگاه برای کریستی لاگوس و دانش آموزان او در دبیرستان «پارک اسلوپ ۸۸» در بروکلین، یک کلاس درسی محسوب می شود.
لاگوس می گوید :« فعالیت های انسان عامل انتشار بخش عمده دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانه ای ست که در محیط زیست پراکنده می شوند. وقتی به بعضی از بخشهای این نمایشگاه نگاه می کنید، موجودات و مناطق دیگر را نشان می دهد و من سعی می کنم شما (دانش آموزان) را با روش هایی که منجر به کاهش پیامدهای منفی تغییرات جوی می شوند، آشنا کنم.»
عکس های بسیار بزرگی به دیوارهای سر در ورودی نمایشگاه نصب شده اند که پیشرفت فن آوری های موتورهای بخار، خطوط انرژی الکتریکی، قطارها، اتومبیل ها و هواپیما ها را که از زمان انقلاب صنعتی، جهان را متحول کرده اند، نشان می دهد.
یک لامپ مهتابی قرمز که به طور اریب بر روی یک کلاژ سیاه و سفید نصب شده است، میزان افزایش دی اکسید کربن جو را نشان می دهد.
خانم لاگوس اشاره می کند :« جمعیت و بازارهای تجاری همزمان با هم رشد کرده اند و طی ۵۰-۶۰ سال گذشته، همگام با افزایش جمعیت زمین، تعداد اتومبیل ها، جاده ها و در نتیجه انتشار دی اکسید جو چندین میلیون برابر افزایش یافته است. بنابراین اگر این عوامل بر تغییرات جوی تاثیر می گذارند، برای از میان برداشتن آنها چه باید کرد ؟»
دانش آموزان باقی روز را به این راهکارها فکر می کنند. در بخش هایی از این موزه ستون های مصنوعی یک تنی ذغال سنگ قرار دارد. ستون های کاذبی که یادآور تولید ۲⁄۵ میلیون متر مکعب دی اکسید کربنی ست که یک خانوار آمریکایی وارد جو می کنند.
نمایشگاه تصاویری از جهان آینده را به نمایش می گذارد که به دلیل گرمایش تخریب شده است. عکس هایی که در آن مرجان های دریایی می میرند، خرسهای قطبی در انبوه زباله ها به دنبال غذا می گردند و نیویورک به دلیل بالا رفتن سطح دریا به زیر آب فرو رفته است.
خانم لاگوس به دانش آموزان می گوید :« برای تغییر آینده زمین باید کاری کرد. اگر تلاش خود را از امروز شروع کنیم، تاثیرات آن را بر زندگی نسل های آینده خواهیم دید. مصرف گرایی امروز ما بر سرنوشت نسل های آینده، انقراض موجودات زنده و گرمایش زمین تاثیر خواهد داشت.»
خانم لاگوس می گوید دانش آموزان پیام محافظت از محیط زیست را دریافت کرده اند و بر آنند که جهان را التیام بخشند.