لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۱

گزارش: ۹۶ کشور جهان تلاش می کنند بر بحران مالی فعلی جهان فایق آیند


۲۵۰۰ نفر از رهبران اقتصادی و سیاسی که از ۹۶ کشور جهان در شهر داووس در دامنه کوه های آلپ در سویس گرد آمده اند تلاش می کنند بر بحران مالی فعلی جهان فایق آیند و در مورد نحوه بازسازی و ايجاد ثبات اقتصاد جهانی با يکديگر گفتگو و تبادل نظر کنند.

تجارت جهانی یکی از مسایل مورد بحث روز شنبه این رهبران بود.

در حدود بیست مذاکره کننده قراردادهای تجاری نیز به منظور پیشبرد در تدوین یک پیمان تجارت جهانی در حاشیه این همایش سالانه به گفتگو نشستند.

از آن جا که این هراس وجود دارد که ایالات متحده، یکی از بزرگترین بازارهای واردات جهان برای مقابله با رکود اقتصادی و به منظور حمایت و دفاع از اقتصاد داخلی به تدابیر ايجاد موانع تجاری و تعرفه های گمرکی دست زند، مدیران شرکت های عمده جهان و سیاستمداران به ویژه از این کشور خواسته اند که از تدابیر دفاع از اقتصاد داخلی پرهیز کند.

در اوایل رکود اقتصادی دهه ۱۹۳۰ واشنگتن برای حمایت از تجارت داخلی بر تعرفه های گمرکی هزاران کالای وارداتی افزود که منجر به اتخاذ متقابل همین شیوه توسط سایر کشورها و رکود بزرگی در تجارت بین المللی شد.

به دنبال جنگ جهانی دوم کشورهای توانمند جهان تلاش می کنند از تکرار چنین رویدادی جلوگیری کنند.

رهبران شرکت کننده در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد استدلال می کنند تجارت بین المللی یکی از ابزار پیشبرد اقتصادی است.

نخست وزیر دانمارک گفت تجارت آزاد لازمه رشد اقتصادی است و اگر چاره جویی بحران مالی با محدودیت تجارت و به کارگیری شیوه های دفاع از اقتصاد داخلی صورت گیرد اقتصاد جهانی به خطر خواهد افتاد. من از تمامی کشورهای جهان می خواهم که به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.

پرزیدنت اوباما با موقعیت دشواری روبرو است. یکی از شرایط لایحه محرک های اقتصادی او خرید کالاهای داخلی است که می تواند منجر به یک نوع جنگ تجاری و احتمالا واکنش پشتیبانان او شود. شرط لایحه محرک های اقتصادی صنایع داخلی را ملزم می سازد که خرید فولاد، آهن و سایر کالاهای داخلی را به نوع وارداتی آن اولویت دهند.

یک کارشناس تجارت گفت چیزی به نام ملی کردن تجارت وجود ندارد. بسیاری از کشورها برای پیشبرد اقتصاد داخلی خود از محرکهای اقتصادی بهره می جویند ولی دهه گذشته نشان داده تجارت خارجی نیز نقش بسیار عمده ای در پیشبرد اقتصاد دارد و ما باید راه تجارت خارجی را باز بگذاریم.

لرد پیتر مندلسن وزیر تجارت بریتانیا در این همایش اقتصادی اظهار داشت اگر کشورها از تجارت و اقتصاد بین المللی کناره گیرند سال به سال از میزان تجارت کاسته خواهد شد، بازارها بسته و بازار کار کار کوچک تر می شود و سرانجام رشد کاهش می یابد که این به ضرر جامعه جهانی است.

مساله دیگری که رهبران شرکت کننده در همایش اقتصاد جهانی در داووس مد نظر قرار دادند فقر اقتصادی میلیون ها انسان در پهنه زمین بود.

بحران اقتصادی جهانی نه تنها از میزان کمک های انسان دوستانه به کشورهای فقیر کاسته است بلکه پیش بینی می شود سرمایه گذاری خارجی در کشورهای فقیر و در حال توسعه به تدریج سیر نزولی را بپیماید.

XS
SM
MD
LG