* ماهيت مبهم دولت در ايران يکی از عواملی است که ديپلماسی تماس را برای دولت اوباما پيچيده ميکند
واشنگتن پست زير عنوان"نوشته ها مظهری از بحث های دولت در باره ايران" می نويسد پرزيدنت اوباما و هيلاری رادهم کلينتون وزير امورخارجه هفته گذشته علائمی مکرر به ايران فرستادند که اکنون، پس از گذشت سه دهه از انقلاب ايران، درها برای مذاکرات مستقيم بين دو کشور کاملا باز است. اما مقامات آمريکائی ميگويند روش، سرعت و فحوای اين دیپلماسی هنوز مشخص نشده است و بايد مشخص شود.
واشنگتن پست می نويسد در حاليکه مقامات آمريکائی ميگويند تا چند ماه ديگر برنامه ای درکار نخواهد بود، بازيگران اصلی در بحث ها عقايد خود را در مقالاتی که پيش از الحاق به دولت نوشته اند مطرح ساخته اند.
واشنگتن پست برگزاری انتخابات رياست جمهوری در ايران در ماه خرداد را يکی از عوامل حساس و پيچيده در ديپلماسی تماس توصيف کرده است و می نويسد مقامات آمريکائی ميخواهند از اقداماتی احتراز کنند که ممکن است به تقويت موضع محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری فعلی منجر شود- که لفاظی های ضد يهود و رفتار خصمانه اش عليه غرب وی را در ديپلماسی تماس به شريکی بالقوه دشوار مبدل ساخته است.
واشنگتن پست می نويسد يک عامل پيچيده کننده ديگر اين است که آمريکا و پنج قدرت ديگر خواسته اند ايران غنی سازی اورانيوم را پيش از آنکه مذاکراتی اساسی در باره برنامه اتمی اش شروع شود متوقف سازد. هرگونه تغييری ناگهانی در اين رويکرد ممکن است متحدين را نگران کند.
واشنگتن پست می نويسد دست آخر اينکه دولت در ايران ماهيتی بسيار مبهم دارد، و مقامات ميخواهند مطمئن شوند با مراکز درست و واقعی قدرت وارد مذاکره ميشوند.
واشنگتن پست اظهارات رابرت گيبس سخنگوی کاخ سفيد را نقل ميکند که روز پنجشنبه گفت دقيقا معلوم نيست طرف تماس و گفتگو در ايران کيست.
* گفت و گوهای وزير پيشين دفاع آمريکا با نزديک ترين دستيار احمدی نژاد برای درک بهتر دو طرف از مواضع دو طرف بود
واشنگتن تايمز زير عنوان"ملاقات رئيس پيشين دفاع با دستيار تهران" به نقل از يک فرد آگاه از گفت و گوهای پشت صحنه با ايران می نويسد ويليام جی پری وزير پيشين دفاع آمريکا، در سال گذشته ملاقات هائی را با يک مشاور ارشد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران انجام داد که تاکنون فاش نشده است.
واشنگتن تايمز می نويسد اين فرد که خواسته است بخاطر حساسيت موضوع، از وی نام برده نشود ، ميگويد گفت و گو هائی که با مجتبی ثمره هاشمی نزديک ترين دستيار آقای احمدی نژاد انجام گرفت تبادل نظرهائی با هدف روشن ساختن دو طرف در درکی بهتر از مواضع يکديگربود، نه چانه زدن.
واشنگتن تايمز می نويسد مقامات سابق آمريکائی سالها با ايرانيان گفت و گوهائی متعدد داشته اند اما شمار گفت و گوها با مقاماتی با نفوذ نظير آقای ثمره محدود بوده است.
واشنگتن تايمز همچنين به نقل از توماس پيکرينگ سفيری بازنشسته که در دولت کلينتون معاون سياسی وزارت امورخارجه آمريکا بود از ملاقات سال گذشته وی با استادان بنيادهای ايرانی تحت نظر دولت خبر ميدهد و می نويسد آقای پيکرينگ گفته است دولت جديد آمريکا بهتر است برای تماس با ايران صبر نکند، ضمن آنکه غير عاقلانه خواهد بود اگر مواضعی اتخاذ کند که بر نتايج انتخابات اثر بگذارد.
واشنگتن تايمز اظهارات يک ديپلمات را نقل ميکند که معتقد است آقای احمدی نژاد می تواند استدلال کند اين موضع سخت او و بی اعتنائی به قطعنامه های سازمان ملل متحد بود که سياست آمريکا را تغيير داده است.
* ال برادعی توافق موسوم به تعليق در مقابل تعليق را در نخستين مرحله ديپلماسی تماس آمريکا با ايران توصيه ميکند
وال استريت جرنال زير عنوان"برادعی ازآمريکا و ايران خواستار ملاقات شد" در گزارشی از داووس، که محل برگزاری جلسات سالانه مجمع جهانی اقتصاد است، توصيه های محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی به دولت جديد آمريکا را برای انجام اقداماتی که به متوقف ساختن برنامه تسليحاتی اتمی ايران منجر شود نقل ميکند که تماس مستقيم سطح بالا و بدون قيد و شرط واشنگتن با تهران بخشی از آنهاست.
وال استريت جرنال می نويسد آمريکا می تواند پس از آن در باره توافق موسوم به تعليق در مقابل تعليق وارد مذاکره شود که در چارچوب آن ايران توسعه برنامه اتمی اش را - که می تواند برای مقاصد غير نظامی و يا نظامی مورد استفاده قرار گيرد - متوقف خواهد کرد، و آمريکا و کشورهای ديگر نيز گسترش تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران را متوقف می کنند.
وال استريت جرنال می نويسد آقای البرادعی در پاسخ به اين سئوال که چه دليلی دارد ايران حاضر شود بلندپروازی هايش را برای کسب تسليحات اتمی کنا ر بگذارد، گفت امکانات دسترسی آزاد به تکنولوژی، دسترسی به سازمان جهانی تجارت، ضمانت های امنيتی و عادی شدن مناسبات با همسايگانش و آمريکا، می تواند کافی باشد.
* عباس از نقش ايران و سوريه در اختلاف فتح با حماس نگران است
جروسلام پست زير عنوان"تلاش ايران و سوريه در ايجاد جايگزينی برای سازمان آزادی بخش فلسطين" می نويسد خود مختاری فلسطينی ايران و سوريه را متهم کرد که حماس و ديگر گروههای افراطی فلسطينی را برای شکل دان به رهبری جديدی تشويق ميکنند، که ادعای سازمان آزادی بخش فلسطين در مورد داشتن نمايندگی واقعی و برحق فلسطينيان را به چالش ميگيرد.
جروسلام پست می نويسد خودمختاری فلسطينی نگران است رهبری جديد، که خالد مشعل رهبر حماس رياست آن را بعهده ميگيرد، توسط چند دولت اسلامی ناراضی از رهبری محمود عباس به رسميت شناخته شود.
جروسلام پست می نويسد عباس در جريان ملاقات با جرج ميچل سفير ويژه آمريکا در خاورميانه به وی گفت از نقش ايران و سوريه در اختلاف فتح با حماس نگران است، و افزود مشتاق تشکيل يک دولت وحدت ملی با مشارکت حماس و ديگر گروههای فلسطينی است.