لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۰

گزارش: تلاش اوباما برای جلب حمایت از طرح عظیم ترمیم اقتصادی


پرزیدنت باراک اوباما امیدوار است طرح عظیم ترمیم اقتصادی که دیشب توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده به تصویب رسید پیش از امضای او برای تبدیل به قانون با اصلاحاتی همراه شود. مجلس نمایندگان آمریکا طرح هشتصد و نوزده میلیارد دلاری ترمیم اقتصادی را بدون حتی یک رای جمهوریخواهان مورد تصویب قرار داد.

مصوبه ترمیم اقتصادی پرزیدنت اوباما اینک راهی سنای ایالات متحده می شود. پرزیدنت اوباما برای پیشبرد برنامه اقتصادی خود در نخستین گام به یک پیروزی دست یافت اما، این پیروزی بر خلاف انتظار رئیس جمهوری دو حزبی نبود. پرزیدنت اوباما در راستای ادامه تلاش ها برای جلب حمایت اپوزیسیون رهبران دو حزب را به کاخ سفید دعوت کرده است.

نخستین طرح عمده پرزیدنت اوباما با وجود درخواست های مکرر او برای همکاری دو حزبی در یک رای گیری کاملا حزبی با دویست و چهل و چهار رای موافق در برابر صد و هشتاد و هشت رای مخالف در مجلس نمایندگان به تصویب رسید.

پرزیدنت اوباما لحظاتی پس از رای مجلس با انتشار بیانیه ای گفت طرح او طی چند سال آینده به حفظ یا ایجاد بیش از سه میلیون فرصت شغلی کمک خواهد کرد. رئیس جمهوری طی دیداری با مدیران شرکت های بزرگ آمریکایی هشدار داد بازار کار انفعال یا تاخیر را تاب نمی آورد.

دموکرات ها معتقدند در سایه میزان بی سابقه بیکاری طی ربع قرن گذشته، و اوضاع نابسامان بانکی، کشور سخت نیازمند ترمیم اقتصادی است.

دیوید اوبی، رئیس دموکرات کمیته تخصیص بودجه، هشدار می دهد اقتصاد در آستانه خطر مهلک سقوط کامل قرار دارد.

جمهوریخواهانی چون مایک پنس معتقدند طرح ترمیم اقتصادی مملو از برنامه های بی فایده و مورد علاقه دموکرات ها چون آموزش است و معافیت های مالیاتی کافی در آن گنجانده نشده است.

جان بینر، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان، معتقد است معافیت های مالیاتی در ایجاد کار بیشترین و سریعترین تاثیر را خواهد داشت.

تمامی صد و هفتاد و هفت جمهوریخواه مجلس نمایندگان پس از آنکه طرح رئیس جمهور با افزودن سه میلیارد دلار توسط رهبری حزب دموکرات از هشتصد و شانزده به هشتصد و نوزده میلیارد دلار رسید یکپارچه و متحد به آن رای منفی دادند.

حتی یازده دموکرات، عده ای با انتقاد به معافیت های مالیاتی و شماری با انتقاد به نحوه صرف بودجه، رای منفی دادند.

طرح تصویبی شامل تخصیص پانصد و چهل و چهار میلیارد دلار بودجه فدرال برای امور عمرانی و دویست و هفتاد و پنج میلیارد دلار معافیت مالیاتی است.

سرمایه گذاری در پروژه های راهسازی، انرژی های جایگزین برای کاهش وابستگی آمریکا به منابع نفت و گاز خارجی، بیمه های درمانی، توسعه اینترنت، و ارتقاء امکانات آموزشی رئوس برنامه های دلخواه دموکرات هاست.

در کانون بخشودگی های مالیاتی پانصد دلار معافیت مالیاتی برای هر کارگر و کارمند و هزار دلار برای زوجین قرار دارد. همچنین بخشودگی های مالیاتی برای شرکت های سرمایه گذار در تولید انرژی های تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است.

جمهوریخواهان امیدوار بودند معافیت های مالیاتی آنطور که وعده داده شده بود چهل درصد طرح را شامل شود.

پرزیدنت اوباما با وجود برخورداری از محبوبیت بالای مردمی ابتدای هفته به کنگره رفته بود تا بدون واسطه نقطه نظرات جمهوریخواهان را شنیده و در نظر بگیرد اما، اعمال تغییراتی از جمله حذف دو برنامه به ارزش دویست میلیون دلار هم برای مجاب کردن اپوزیسیون کافی نبود.

پرزیدنت اوباما ناراضی از عدم توفیق در جلب نظر جمهوریخواهان امیدوارست نسخه نهایی طرح برای جمهوریخواهان از جذابیت بیشتری برخوردار باشد.

مجلس سنا در تلاش برای تنظیم نسخه مستقلی است که هفتاد میلیارد دلار معافیت مالیاتی مضاعف را شامل می شود و ارزش کل طرح را به هشتصد و هشتاد و هفت میلیارد دلار می رساند.

سنا دوشنبه بحث و رای بر سر این نسخه را آغاز می کند. پس از رای گیری در سنا نسخه ی واحدی شکل می گیرد و هر دو مجلس به آن نسخه واحد از طرح ترمیم اقتصادی رای خواهند داد. پرزیدنت اوباما انتظار دارد طرح ترمیم اقتصادی تا نیمه فوریه برای امضای او آماده باشد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، امروز پنجشنبه در مصاحبه ای تلویزیونی این ادعا را که طرح ننسی پلوسی تلاش های پرزیدنت اوباما برای جلب حمایت جمهوریخواهان را ناکام گذاشت رد کرد و گفت رئیس جمهور امیدوارست واشنگتن از عادت نگاه به مسائل از عینک حزبی دست بردارد.

در همین حال، روند تائید صلاحیت اعضای کابینه پرزیدنت اوباما در سنا ادامه دارد.

سنا دیشب در یک راگی گیری شفاهی به دنیس بلیر، مدیر جدید اطلاعات ملی، رای اعتماد داد. دریاسالار بازنشسته دنیس بلیر در جلسه بررسی صلاحیتش بازداشتگاه گوانتانامو را «نماد لطمه زننده به اعتبار آمریکا» توصیف کرد و گفت تمام تلاش خود را صرف بستن آن بازداشتگاه، و ممنوعیت بکارگیری روش های شدید در بازجویی از مظنونین به فعالیت های تروریستی، خواهد کرد.

کمیته امور قضایی سنا هم پس از مدتها جنجال دیروز روند تائید صلاحیت اریک هولدر، وزیر پیشنهادی دادگستری، را با هفده رای موافق در برابر دو رای مخالف به کل سنا ارجاع کرد. اریک هولدر که در صورت کسب رای اعتماد نخستین وزیر سیاهپوست دادگستری تاریخ آمریکا خواهد بود از جمله افراد محوری در بستن گوانتانامو است. هولدر رسما به قانونگذاران گفت استفاده از روش های شدید در بازچویی از جمله واتر بوردینگ یا غرق کردن مصنوعی مظنونین به فعالیت های تروریستی از نظر او شکنجه محسوب می شود.

کمیته روابط خارجی سنا هم دیروز در نخستین نشست سیاستگذاری خود در دوره یکصد و یازدهم میزبان ال گور، معاون پیشین رئیس جمهوری، بود. کمیته روابط خارجی تحت ریاست سناتور جان کری در آغاز به کارش با این نشست قصد ارسال پیامی را دارد. سناتور کری از ابتدا گفته بود «گرمایش زمین» و «کنترل تولید گازهای گلخانه ای» از اولویت های مهم کمیته تحت نظر او خواهد بود و با برگزاری نشست دیروز و نشست هایی که برنامه ریزی کرده است قصد اثبات این ادعا را دارد. ال گور، معاون پیشین رئیس جمهوری، که برای تلاش هایش در آگاهی دهی نسبت به خطرات تولید گازهای گلخانه ای جایزه ی صلح نوبل را دریافت کرد، دیروز به قانونگذاران گفت تمایل جدی دولت اوباما به در دست گرفتن رهبری تلاش ها در صحنه جهانی در گفتگوها بر سر پیمان کنترل تولید گازهای گلخانه ای و معکوس کردن انفعال سالهای گذشته در دولت پرزیدنت بوش می تواند به یک توفیق حیاتی در کنفرانس کپنهاگ بیانجامد.

اشاره ال گور به کنفرانس سازمان ملل متحد در کپنهاگ دانمارک است که در اواخر سال جاری برگزار می شود. ال گور با نمایش مدارک و نمودارهایی قصد داشت ثابت کند فجایع طبیعی مرتبط با آب و هوا در سی سال اخیر چهار برابر موارد مشابه در هفتاد و پنج سال گذشته بوده است.

سناتور ریچارد لوگر، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته روابط خارجی، با تائید نگرانی ها نسبت به نقش گازهای آلاینده در تغییرات اقلیمی کره زمین گفت سیاست های معقول محیط زیستی لزوما به معنای قربانی کردن اقتصاد کشور نیست.

این یکی از توجیهات دولت بوش برای عدم پیوستن به پیمان کیوتو بود. دولت پرزیدنت بوش درباره ی نقش مستقیم تولید گازهای گلخانه ای در گرمایش زمین ابراز تردید می کرد و پیوستن آمریکا بدون الحاق چین و هند به استانداردهای محدود کردن تولید گازهای گلخانه ای را ضربه ای به کارخانجات و اقتصاد آمریکا می دانست.

آمریکا تنها کشور صنعتی جهان است که پیمان کیوتو را که سال دو هزار و دوازده منقضی می شود به اجرا نگذاشته است.

ال گور گفت چشم انداز مقابله با گرمایش زمین از زمان پیمان کیوتو تغییر کرده است زیرا اینک چین به بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانه ای بدل شده است و کشورهای در حال توسعه تمایل بیشتری به پیوستن به یک توافق جهانی دارند. گور معتقد است آمریکا باید در کپنهاگ به توافقی جدید با کشورهای جهان دست یابد.


XS
SM
MD
LG