لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۶

گزارش: نشست غیرعلنی رییس جمهوری با اپوزیسیون در کنگره


پرزیدنت اوباما دقایقی پیش وارد ساختمان کنگره آمریکا شد تا با رهبران اپوزیسیون جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و سنا ملاقات کند. هدف از این نشست سرعت بخشیدن به تصویب طرح هشتصد و بیست و پنج میلیارد دلاری ترمیم اقتصادی دولت و شنیدن پیشنهادات و انتقادات روز افزون جمهوریخواهان است.

یک هفته پس از در دست گرفتن قدرت، پرزیدنت اوباما با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می کند که هر روز بر وخامت آن افزوده می شود. اما، دیدار امروز رییس جمهوری با حزب اپوزیسیون به دنبال یک پیروزی در جبهه اقتصادی انجام می گیرد: کسب رای اعتماد تیموتی گایتنر، وزیر جدید خزانه داری دولت اوباما.

کمتر از یک ساعت پس از کسب رای اعتماد از سنای ایالات متحده تیموتی گایتنر، هفتاد و پنجمین وزیر خزانه داری آمریکا، در حضور پرزیدنت اوباما، توسط جوزف بایدن، معاون رییس جمهوری، در وزارت خزانه داری سوگند داده شد.

پرزیدنت اوباما گفت کار گایتنر و تمام وزارتخانه باید به اتفاق آغاز شود و یک روز را نمی توان از دست داد. رییس جمهوری آمریکا با اشاره به تصمیم هفت موسسه بزرگ برای اخراج هزاران تن از کارکنانشان و افزوده شدن آنها بر دو و نیم میلیون بیکار سال گذشته گفت تصویر اقتصادی روز به روز سیاه تر می شود.

سنا شب گذشته (دوشنبه) در یک رای گیری نسبتا حزبی با شصت رای موافق در برابر سی و چهار رای مخالف بر صلاحیت فردی که باید رهبری مقابله با این بحران را در دست بگیرد مهر تایید زد.

ده تن از جمهوریخواهان به انتقادات مبتنی بر کوتاهی تیموتی گایتنر در پرداخت به موقع حدود سی و چهار هزار دلار از مالیات اش در دوران خدمتش در صندوق بین المللی پول در اوایل دهه جاری چندان بهایی ندادند و به پنجاه سناتور دموکرات حامی گایتنر پیوستند.

سناتور جمهوریخواه اورن هچ گفت روشن است که گایتنر فردی نالایق و فاسد نیست. اما، سی سناتور جمهوریخواه، و حتی سه دموکرات و یک سناتور مستقل گایتنر را فاقد صلاحیت لازم برای رهبری کشور در بحران اقتصادی کنونی دانستند.

سناتور جمهوریخواه جیمز اینهاف گفت در توضیحات گایتنر برای توجیه دلایل تاخیر چند ساله در پرداخت مالیات معوقه اش صراحتی نمی بیند.

منتقدان می گویند سپردن وزارت خزانه داری به گایتنر که یکی از مهمترین مسولیت هایش جمع آوری به موقع مالیات مردم است پیامی نادرست در خود دارد.

تیموتی گایتنر چهل و هفت ساله، رییس پیشین بانک مرکزی نیویورک، از افراد محوری در شکل دهی به واکنش دولت نسبت به سقوط موسسات مالی و بحران بازار مسکن و اعتبارات در تابستان گذشته بود و منتقدان او را در کوتاهی در این باره مورد انتقاد قرار می دهند.

گایتنر پس از کسب رای اعتماد و مراسم سوگند ضمن اشاره به چالش های عظیم اقتصادی پیش رو گفت دولت جدید ابتدا در مسیر ثبات سیستم مالی و رشد اقتصادی گام برخواهد داشت و سپس به نگرانی ها در ارتباط با اصلاح سیستم مبادرت خواهد ورزید.

موافقان معتقدند سوابق طولانی گایتنر در دست و پنجه نرم کردن با بحران اقتصادی در چند دهه گذشته او را به بهترین کاندیدا برای در دست گرفتن رهبری وزارت خزانه داری بدل کرده است. موافقان ویژگی مهم گایتنر را این می دانند که هر چند او با بخش خصوصی آشنایی بسیاری دارد اما، بخش عمده ای از دوران خدمت خود را در وزارت خرانه داری سپری کرده است. گایتنر در دوران دولت پرزیدنت کلینتون معاون امور بین الملل خزانه داری بود.

گایتنر امروز در نخستین دقایق آغاز به کار خود مقرراتی را وضع می کند تا نفوذ لابیست ها بر بانک های مشمول کمک های دولتی را در راستای چگونگی پرداخت وام به مردم محدود کند.

پرزیدنت اوباما که دیروز در کنار گایتنر بر اعمال حداکثر شفافیت و نظارت تاکید می گذاشت امروز، سه شنبه، می کوشد به اپوزیسیون جمهوریخواه در کنگره وعده دهد که کنگره نظارت کافی بر طرح ترمیم اقتصادی او خواهد داشت.

رییس جمهور برای مجاب کردن اپوزیسیون، دویست و پنجاه میلیارد دلار را به معافیت های مالیاتی و پانصد و پنجاه میلیارد دلار را به طرح های عمرانی و سرمایه گذاری در حوزه انرژی و علوم اختصاص داده است و امیدوارست از طریق هزینه کردن حدود سه چهارم آن تا سپتامبر سال دو هزار و ده حدود سه تا چهار میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده و یا مانع از دست رفتن فرصت های شغلی بسیاری شود. جمهوریخواهان خواهان افزایش معافیت های مالیاتی و حذف برخی برنامه های غیر ضروری چون بیمه درمانی اقشار کم درآمد هستند که به باور آنها در حل بحران اقتصادی تاثیر مستقیمی ندارد.

پرزیدنت اوباما امیدوارست طرح هشتصد و بیست و پنج میلیارد دلاری ترمیم اقتصادی اش تا نیمه فوریه از تصویب کنگره گذشته باشد.

XS
SM
MD
LG