لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۷

تجليل پرزيدنت اوباما از سوی سازمان ملل متحد به مناسبت دستور بستن بازداشتگاه گوانتانامو


در يک کنفرانس مطبوعاتی که روز پنجشنبه در مقر دائمی سازمان ملل متحد در نيويورک تشکيل شد، «رابرت اُر»* معاون دبير کل سازمان ملل متحد و رئيس کميته ويژه آن سازمان در اعمال استراتژی ضد تروريسم از دستور ويژه پرزيدنت اوباما در باره بستن بازداشتگاه گوانتانامو استقبال کرد و گفت هنگامی که يک دولت مهم مانند ايالات متحده آمريکا چنين گام هائی را که توسط رئيس جمهوری اعلام شد، برميدارد؛ اين نشان دهنده آنگونه رهبری ای است که ما هم در سازمان ملل متحد آنرا شناسائی ميکنيم و هم آن را ارج مينهيم.

«کری کندی» که بهمراه آقای اُر در اين کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده بود گفت: از ديدگاه حقوق بشر و از ديدگاه يک سازمان غير دولتی – NGO – فعال در زمينه دفاع از حقوق بشر که طی ۷ سال گذشته با جديت برای بسته شدن بازداشتگاه گوانتانامو در خليج گوانتانامو و همچنين اعمال هر گونه شکنجه ای در مورد بازداشت شدگان تلاش کرده است؛ به اين تحول مهم و اساسی خوشآمد ميگويم و بويژه آنرا برای بازگشت اعتبار آمريکا مهم ميشمارم.

«کری کندی» دختر رابرت کندی وزير دادگستری و دادستان فقيد آمريکاست که حدود ۴ سال پس از برادر فقيدش پرزيدنت کندی و هنگام فعاليت های انتخاباتی برای رياست جمهوری آمريکا به قتل رسيد. «کری کندی» مؤسس بنياد «رابرت اف. کندی،» خود يکی از فعالان خستگی ناپذير دفاع از حقوق بشر است.

باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا علاوه بر دستور بسته شدن بازداشتگاه ايالات متحده در خليج گوانتانامو دستور داده است که از اعمال هر گونه روش خشنی در مورد زندانی هائی اين چنين خودداری شده و با آنان برابر با دستورالعمل های موجود آرتش آمريکا رفتار شود.


علاوه بر آن، «نيوی پيلی»** کميسر حقوق بشر سازمان ملل متحد در همان حالی که از دستور العمل ويژه باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا در مورد بسته شدن بازداشتگاه گوانتانامو بگرمی استقبال کرده است؛ از دولت جديد آمريکا ميخواهد که نحوه برخورد با بازداشت مردم را در افغانستان و عراق مورد بررسی قرار دهد. خانم «پيلی» همچنين خواهان آنست که درباره اتهام اعمال شکنجه در مرکز گوانتانامو، تحقيقاتی بعمل آيد.


پرزيدنت اوباما حتی پيش از آن که دستور العمل ويژه خود را در مورد بسته شدن بازداشتگاه گوانتانامو ظرف يک سال آينده صادر کند؛ در همان روزی که سوگند رياست جمهوری اش را ادا کرد، دستور داده بود تا محاکمه های در جريان مربوط به بازداشتی ها، تا بازنگری دادگاه های نظامی برای مدت ۱۲۰ روز به حال تعويق در آيد.


در حال حاضر، ۲۴۵ زندانی در بازداشتگاه گوانتانامو بسر ميبرند اما تعداد کسانی که پس از حمله های تروريستی يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی به خاک آمريکا، در دوران پرزيدنت جورج دابليو. بوش رئيس جمهوری پيشين به اين بازداشتگاه آورده شده اند؛ به حدود ۸۰۰ نفر ميرسد.


*

**Navi Pillay
XS
SM
MD
LG