لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۶

ايران با شاغل شناختن دانشجويان و زنان خانه دار نرخ بيکاری را کمتر نشان ميدهد


هرالد تريبيون زير عنوان «ايران دانشجويان و زنان خانه دار را در طبقه بندی افراد شاغل می بيند» اظهارات يک مقام مرکز آمار ايران را نقل ميکند که گفته است احتساب دانشجويان و خانم های خانه دار به عنوان افراد شاغل باعث کاهش نرخ بيکاری در پائيز نسبت به تابستان شده است.

هرالد تريبیون می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، که انتظار ميرود در انتخابات ژوئن (خرداد) خواستار تجديد انتخاب خود شود اخيرا گفته بود نرخ بيکاری در کشور به زير ده درصد تنزل کرده است.

هرالد تريبيون با اين يادآوری که يک اقتصاددان اخيرا نرخ بيکاری را در ايران بين بيست تا بيست و پنج درصد دانست، به نقل از وی که نخواسته است معرفی شود، می نويسد اقتصاد ايران فقط نيمی از يک ميليون مشاغل مورد نياز برای اشتغال افراد تازه وارد به بازار کار را توليد ميکند.

* ايران در غزه خانه، مدرسه و مسجد می سازد و به بازساری کمک ميکند

ديلی تلگراف زير عنوان «وعده ايران برای کمک به بازسازی غزه همزمان با بازگشت کودکان به مدارس سازمان ملل» به نقل از علی سعيدلو معاون رئيس جمهوری ايران در نخستين جلسه ستاد بازسازی غزه که به تازگی در تهران دائر شده است می نويسد اين ستاد هزار خانه، ده مدرسه، و پنج مسجد خواهد ساخت، و پانصد مغازه، يک بيمارستان و يک دانشگاه را بازسازی خواهد کرد.

ديلی تلگراف با اين يادآوری که اسرائيل پس از جنگ ۲۰۰۶ در لبنان نتوانست مانع از پول رسانی ايران برای بازسازی پروژه هائی شود که موجب تحکيم قدرت گروه ستيزه گر حزب الله است ، می نويسد برنامه ريزان اسرائيلی اکنون نگران آنند که ايران در غزه هدف کمک به متحد خود حماس برای حفظ نفوذ اش را دنبال ميکند.

* حماس پرداخت کمک هائی را که وعده داده بود شروع کرده است

حريت زير عنوان «حماس ميگويد کنترل نوار غزه را مجددا به دست گرفته و مدارس بازگشائی شده است» با اشاره به وعده های کمک رسانی حماس، می نويسد افراد حماس روز جمعه در نخستين اقدام پاکتی حاوی پنج اسکناس صد دلاری را به زن محجبه ای دادند که خانه اش در جريان حمله اسرائيل به غزه آسيب ديده بود.

حريت با اين يادآوری که پول پرداخت شده به اين زن کمکی مقدماتی برای جبران آسيبی است که به خانه دو طبقه او در شهرک شمالی بيت لحيا وارد شده بود می نويسد حماس، که گفته ميشود منابع مالی اش را از دنيای اسلام ، از جمله ايران، دريافت ميکند، گفته است کمک های اضطراری شامل هزار سيصد دلار برای هرمورد مرگ در يک خانواده، ششصد و پنجاه دلار برای هر مورد جراحت، پنج هزار و دويست دلار برای هر خانه نابود شده و دو هزار و ششصد دلار برای هر خانه آسيب ديده است.

* عراق مجددا بر خروج داوطلبانه مجاهدين خلق ايران تاکيد گذاشت

واشنگتن پست زير عنوان «عراق از گروه اپوزيسيون ايرانی خواست داوطلبانه بروند» با نقل اظهارات علی ال دباغ سخنگوی دولت عراق که گفته است عراق اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران، مستقر در شمال بغداد را به زور اخراج نمی کند، می نويسد بنظر ميرسد هدف اين اظهارات، تخفيف نگرانی های حاکی از برنامه ريزی عراقی ها برای اخراج قريب الوقوع اعضای گروه است.

واشنگتن پست با اين يادآوری که موفق ال ربيعی مشاور امنيت ملی عراق در سفر به تهران گفته بود مجاهدين خلق دو ماه فرصت دارند که به ايران بازگردند يا به کشوری ثالث بروند می نويسد آمريکا اين گروه را سازمانی تروريستی می شناسد اما خواستار رفتاری انسانی با اعضای آن است و نمی خواهد به زور به ايران بازگردانده شوند، که ممکن است در آنجا به خطر بيفتند.

* موجودی اورانيوم موسوم به کيک زرد در ايران رو به اتمام است

هاآرتض زيرعنوان »«وجودی اورانيوم ايران ممکن است ظرف چند ماه تمام شود» به نقل از تايمز لندن می نويسد قدرت های غربی معتقدند موجودی اورانيوم موسوم به کيک زرد در ايران، که ماده ای الزامی برای ساختن تسليحات اتمی است، ممکن است ظرف چند ماه به اتمام برسد. به گزارش تايمز لندن، بريتانيا، آمريکا، فرانسه و آلمان از جمله کشورهائی هستند که از طريق اقدامات گسترده ديپلماتيک ميخواهند نگذارند توليد کنندگان عمده اورانيوم به ايران اورانيوم بفروشند.

هاآرتض می نويسد تلاش بين المللی برای محدود ساختن عرضه اورانيوم به ايران منعکس کننده اين نگرانی است که سال ۲۰۰۹ می تواند در مورد بلندپروازيهای اتمی ايران سالی حياتی باشد.

هاآرتض می نويسد تخمين احتمال توليد نخستين بمب اتمی ايران د ر سال ۲۰۰۹ يا اوايل ۲۰۱۰، مجددا مورد تائيد ضد اطلاعات ارتش اسرائيل و موساد، تشکيلات اطلاعاتی آن کشور قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG