دومین نشست «آینده انرژی در جهان» که روز دوشنبه در ابوظبی کار خود را آغاز کرد و به مدت سه روز ادامه داشت، هشدار داد که نباید به بحران جهانی اقتصاد اجازه داد که مانع تلاش های مبارزه علیه تغییرات آب و هوائی جهان شود.
دومین نشست سه روزه "آینده انرژی در جهان" در ابوظبی که میزبان سیاستمداران، صاحبان بنیادهای مالی و تولید کنندگان انرژی بود، کار خود را با تمرکز بر اهمیت توجه به بحران آب و هوائی جهان به پایان رساند. با این همه بسیاری از شرکت کنندگان بر این عقیده بودند که شرائط بد فعلی اقتصاد جهانی بر اعتقاد آنان نسبت به اهمیت مسئله گرمایش زمین اثر منفی نخواهد گذاشت. یکی از این افراد، دکتر احمد ال جابر مدیر عامل شرکت مصدر بود که میگفت شرائط کنونی اقتصادی و مالی جهان، تاًثیری بر اهداف و برنامه ریزی های شرکت مصدر نخواهد داشت. در نتیجه این شرکت همچنان به دنبال کردن پروژه هائی که در دست دارد ادامه داده و حتی فرصت های آتی را نیز مورد توجه قرار خواهد داد.
در این دومین نشست "آینده انرژی در جهان" ۱۵ هزار نماینده از بخش خصوصی، نمایندگان ۲۰ دولت، ۱۱۰ سخنران از ۲۳ کشور و بیش از ۳۰۰ برگزار کننده نمایشگاه از ۲۷ کشور شرکت داشتند. با این همه عمیق تر شدن بحران اقتصادی در جهان و همچنین تنزل سریع بهای انرژی، شرکت ها را واداشته است تا طرح های خود را یا عقب انداخته یا در سطح کوچک تری اجرا کنند و در نتیجه اکنون نیاز به سرمایه گذاری های عظیم در این محدوده کاملاً به چشم میخورد.
در این نشست، سخنران ها عموماً با آگاهی از خطر بالقوه موجود، بر معضل گرمایش زمین نیز تاًکید داشتند. ماتیو ماچنیگ، وزیر دولت فدرال آلمان در امر حفاظت محیط زیست و ایمنی هسته ای که در همین زمینه در نشست " آینده انرژی در جهان" سخن می گفت، به اهمیت مسئله گرمای زمین اشاره کرد و گفت سال جاری میلادی – سال ۲۰۰۹ – سالی است که ما با جدی ترین بحران اقتصادی جهانی طی دهه های اخیر مواجه شده ایم. اما این مسئله، تنها محدود به بحران اقتصادی نیست، بلکه حفاظت محیط زیست را نیز در بر میگیرد.
در نتیجه بگذارید من به یک مسئله بطور صریح اشاره کنم، ما نمیتوانیم به مناسبت بحران کنونی اقتصادی، هیچ یک از راه کارها را در رابطه با بحران حفاظت محیط زیست کنار بگذاریم زیرا پی آمدهای آن میتواند عمیق تر از بحران اقتصادی ای باشد که ما در زمان فعلی با آن روبرو هستیم.
در حال حاضر بسیاری بر این باورند که تشکیل چنین نشستی خود از اهمیت فراوان برخوردار است زیرا تصمیم گیرندگان، مجال تبادل نظر را در جهت برنامه ریزی های آینده خود خواهند یافت. علاوه بر آن، این کنفرانس میتواند در جهت یک آگاهی جهانی و روشنگری بین المللی نیز عمل کند.
در همین حال این مسئله مطرح است که آیا همه کشورها به یک اندازه دچار آسیب های ناشی از گرمایش زمین خواهند شد یا نه؟.
نظر جیمز آلیکس میشل، رئیس جمهوری کشور سی شل در این زمینه متفاوت است. وی گفت به گمان من، کشورهای کوچک بویژه جزایری که دچار خشک سالی و تغییر سطح دریا هستند، بیشترین خسارت ها را از گرمایش زمین خواهند برد. من فکر میکنم که هر گونه کمک یا منبعی که بتواند در اختیار این جزایر کوچک قرار داده شود، در جهت ادامه توسعه یک سیستم پایدار انرژی کمک کرده و از وابستگی آنان به سوخت فسیلی و آلودگی های هوا خواهد کاست.
...و در حالی که معاهده کیوتو به سال های آخر خود نزدیک میشود، " جان بوهمر" مدیر عامل و بنیانگذار شرکت انرژی کیوتو میگوید آنچه ما میکنیم آنست که از پایه هرم به بالا در جهت یافتن راه حل هستیم نه آنکه در جهت عکس مسئله را ارزیابی کنیم. این به آن معناست که نگرش به مسئله انرژی نیاز به خانواده های روستائی آفریقائی و احتیاجات آنان دارد. به این نیاز دارد که ببینید آنان به چه چیزی احتیاج دارند. این در حالی است که نود در صد از انرژی مورد نیاز مناطق روستائی جهت پخت و پز غذاست و همین مسئله به از بین بردن جنگل ها می انجامد. مسئله ای که دقیقاً مشکل همه کشورهای آفریقائی است.
نشست " آینده انرژی در جهان" همچنین به مسئله انرژی خورشیدی و مشکلات تکنولوژی و کارخانه های عظیم مانند شورلت – جنرال الکتریک – اکسون موبیل و شرکت نفت بریتانیا نیز پرداخته است.