لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۹

گزارش هنری: آیا فیلم «زاغه نشین میلیونر» نمایش با شکوهی از فقر و بدبختی مردم هند است؟


دنی بویل، کارگردان انگلیسی تباری که فیلم «زاغه نشین میلیونر» او چهار جایزه گلدن گلوب به دست آورد در پاسخ به منتقدین هندی که این فیلم را نمایش باشکوهی از فقر و بدبختی مردم هند خوانده اند از فیلم خود دفاع کرد و گفت:« فیلم نمایانگر عشق به زندگی است.»

فیلمساز، تهیه کننده و دیگر دست اندرکاران فیلم زاغه نشین میلیونر که یکی از امیدهای کسب نامزدی جوایز اسکار است، پس از موفقیت در دریافت جوایز گلدن گلوب برای گشایش این فیلم در هندوستان به مومبای (بمبئی) که یکی از مهم ترین منابع فروش گیشه است سفر کردند اما در همان شب اول نمایش فیلم مورد انتقاد منتقدین سینمایی مومبای قرار گرفتند.

دنی بویل، کارگردان فیلم در یک کنفرانس خبری گفت :« هدف من از ساختن این فیلم نشان دادن استقامت و عشق به زندگی است که در مردم علیرغم شرایط غیر قابل تحمل زندگی وجود دارد. کوشش ما این بوده است تا جایی که امکان دارد زندگی واقعی مردم مومبای را نیز در لابلای فیلم به نمایش بگذاریم.»

بیش از نیمی از جمعیت ١٧میلیون نفری شهر مومبای را مردم فقیر و بی خانمان تشکیل می دهند که اکثر آن ها در کوچه و خیابان و در محلات زاغه نشین به سر می برند و از دسترسی به کم ترین وسایل یک زندگی ابتدایی از جمله آب محرومند. فیلم زاغه نشین میلیونر بخشی از شیوه زندگی مردم هند را در داستان فیلم گنجانده و کوچه های خاکی و زندگی در خانه های حلبی را بازسازی کرده است.

بسیاری از روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی هند، فیلم را به خاطر باشکوه نشان دادن فقر و بدبختی مردم، رومانتیک ساختن محلات فقیرنشین، گدایی، فروش مواد مخدر و فحشا به عنوان وقایع مرموز اما خوش رنگ زندگی مردم هند به باد انتقاد گرفته اند.

فیلم زاغه نشین میلیونر باعث آغاز بحث و گفتگوی تازه ای در این زمینه شده است که آیا نمایش نوعی فقر و مسائل قبیح و شهوت انگیز ممکن است باعث شود تا تصویری کلیشه ای و نامناسب از هندوستان و مردم آن در ذهنیت مردم غرب باقی بماند؟

آمیتا باچان ، یکی از معروفترین بازیگران سینمای بالیوود در پاسخ به منتقدین فیلم زاغه نشین میلیونر در وبلاگ پرخواننده خود نوشته است:«اگر این فیلم هندوستان را به شکل یک کشور جهان سومی در حال توسعه کثیف به نمایش گذاشته و مورد خشم و ناراحتی مردم وطن دوست و وطن پرست واقع شده است ، باید بدانیم که این شرایط ناهمگون و غیرانسانی نه تنها در این کشور بلکه در کشورهای پیشرفته جهان نیز وجود دارد.»

فیلم فردا جمعه، یک روز پس از اعلام اسامی نامزدهای جوایز اسکار در سینماهای هندوستان به نمایش گذاشته خواهد شد.

اما کارگردان فیلم، دنی بویل که فیلم « قطار» او در سال ١٩٩٦از توجه خاصی برخوردار شد پس از موفقیت گلدن گلوب انتظار نامزدی جایزه اسکار را ندارد و می گوید: «در حقیقت آدم نمی تواند توقع هیچ چیز را داشته باشد.»




XS
SM
MD
LG