ریچارد باوچر معاون وزارت امور خارجه آمریکا روز ۷ ژانویه به افغانستان رفت تا با حامد کرزی رییس جمهوری، دکتر رنگین دادفر سپنتا وزیر امور خارجه و دیگر مقامات ملاقات کند و بر تعهد آمریکا به پشتیبانی از توسعه دمکراسی در آن کشور تاکید بگذارد. باوچر گفت: « در حالی که ما سال جدید را آغاز می کنیم، اجازه دهید بار دیگر تعهد قاطع ایالات متحده را به یک افغانستان حاکم، مستقل و دمکراتیک، با دولتی که بتواند ایمنی، امنیت و فرصت را برای شهروندانش فراهم آورد، روشن کنم.»
سفر ریچارد باوچر به افغانستان در پی دیدار او با آصف علی زرداری رییس جمهوری پاکستان صورت گرفت. باوچر گفت ایالات متحده از همکاری بین دو کشور استقبال می کند، و یاد آور شد هم پرزیدنت کرزی و هم پرزیدنت زرداری مصمم هستند با تروریسم مبارزه کنند و فضایی امن برای شهروندان خود ایجاد کنند. باوچر گفت « تنها راهی که ما می توانیم طالبان و تروریست هایی را که پاکستانی ها و افغان ها را تهدید می کنند شکست بدهیم و عقب برانیم این است که این چنین همکاری بین افغانستان و پاکستان، بوجود آید و ایالات متحده و جامعه بین المللی از آن پشتیبانی کنند.»
افغانستان برای برگزاری انتخابات در سال جاری آماده می شود. کمیسیون مستقل انتخابات تا کنون از حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار رای دهنده ثبت نام کرده است و تشویق رای دهندگان به ثبت نام ادامه دارد. ریچارد باوچر گفت ایالات متحده همراه با دیگر اعانه دهندگان بین المللی متعهد است هزینه برگزاری انتخابات را تامین کند.
معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت در طول سال ۲۰۰۹ افغان ها باید دیدن منافع کوشش های ایالات متحده و دولت افغانستان و دیگر شریکان بین المللی را برای بهبود اداره ایالت ها، اصلاح پلیس، تامین آموزش بهتر برای ارتش ملی، و گسترش خدمات عمومی، از جمله برق، آغاز کنند. به منظور کمک به دولت افغانستان در تامین امنیت برای مردم، ایالات متحده سربازان بیشتری خواهد فرستاد.
باوچر گفت : « یکی از کارهایی که ما روز بروز بیشتر انجام می دهیم، اعزام سربازانی است که بتوانند با همتایان افغان خود کار کنند. سربازانی می فرستیم که بتوانند از پلیس افغانستان پشتیبانی و حفاظت کنند.َ» باوچر اظهار داشت آنچه در این مرحله صورت می گیرد، یک کوشش مشترک است، و افزود « ما در آنجا خواهیم بود و خواهیم جنگید، اما در کنار نیروهای افغان.» افزون بر این، آقای باوچر یادآور شد که دولت ایالات متحده همچنین قصد دارد بر تعداد کارشناسان غیر نظامی بیافزاید، آنها با شریکان افغان خود برای تقویت توانایی دولت و اجرای پروژه های عمرانی کار خواهند کرد.
ریچارد باوچر معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ماموریت نیروهای آمریکا این است که به دولت دمکراتیک افغانستان در گسترش دامنه قدرت و نفوذ خود کمک کنند، تا بتواند ایمنی، خدمات و فرصت های لازم را برای شهروندانش فراهم آورد.