رییس جمهوری بولیوی می گوید کشور او به دلیل هجوم اسراییل به نوار غزه، روابط دیپلماتیک با آن کشور را قطع می کند.
« ِاوُ مورالس» این تصمیم را امروز، چهارشنبه، اعلام کرد، او متحد نزدیک هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا است که پیشتر در اعتراض به حمله به غزه، سفیر اسراییل را از کاراکاس اخراج کرد.
پیشتر، بان کی – مون دبیر کل سازمان ملل متحد درخواست خود را برای برقراری آتش بسی «فوری و بادوام» بین اسراییل و حماس تکرار کرد.
او که در نخستین مرحله سفر به خاورمیانه به قاهره رفته است، در تلاش است به مناقشه بین اسراییل و حماس در غزه پایان دهد، و انتظار می رفت با حسنی مبارک رییس جمهوری مصر ملاقات کند. مبارک در پیشاپیش کوشش برای برقراری آتش بس بین دو طرف قرار دارد.
او در تلاش است به مناقشه بین اسراییل و حماس در غزه پایان دهد، و انتظار می رفت با حسنی مبارک رییس جمهوری مصر ملاقات کند. مبارک در پیشاپیش کوشش برای برقراری آتش بس بین دو طرف قرار دارد.
بان کی – مون همچنین مذاکراتی در اسراییل، کرانه غربی، اردن، ترکیه، سوریه و لبنان انجام خواهد داد، اما به غزه نخواهد رفت و با مقامات حماس ملاقات نخواهد کرد.
یک هیات اعزامی حماس به قاهره روز سه شنبه مذاکرات را از سرگرفت، در حالی که منابع اسراییلی می گویند یک مقام وزارت دفاع روز پنجشنبه با میانجیگران مصری ملاقات خواهد کرد.
هر دو طرف، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را برای برقراری فوری آتس بس رد کرده اند.
در این میان، رهبران عرب همچنان بر سر چگونگی پرداختن به مناقشه اختلاف نظر دارند. قطر از رهبران اتحادیه عرب خواسته است روز جمعه جلسه فوق العاده ای تشکیل دهند اما عربستان سعودی و مصر با این نظر مخالف هستند و می گویند بحران باید در جریان جلسه عادی اتحادیه در روز دوشنبه مورد بحث قرار گیرد.
حسنی مبارک رییس جمهوری مصر روز سه شنبه برای هماهنگ ساختن کوشش های میانجیگرانه با ملک عبدالله به عربستان سعودی رفت.
روز سه شنبه همچنین، گوردون براون نخست وزیر بریتانیا رهبران اسراییل و مصر را به انجام اقدامات لازم را برای تضمین آتش بسی کامل و ماندگار در غزه فراخواند. دفتر براون گفت رهبر بریتانیا از آنچه در غزه می گذرد عمیقا ناراحت است.