ريچارد باوچر، مدير کل اداره آسيای جنوبی و مرکزی در وزارت امور خارجه آمريکا روز جمعه در جريان يک ديدار از آسيای جنوبی در يک مصاحبه مطبوعاتی بر تمايل دولت متبوع خود در زمينه کشف حقايق مربوط به حملات اخير در بمبئی هند تأکيد گذاشت و گفت: ايالات متحده مايل است بداند چه گروه و اشخاصی در حملات بمبئی دخالت داشتند، و چنانچه روشن شود که اين حملات در پاکستان طرح ريزی شده بوده است، اطمينان يابد که جلوی چنين فعاليتهايی گرفته خواهد شد و اين گروهها به دست عدالت سپرده خواهند شد. گرچه اين روند کوتاه نيست اما در نهايت، انجام شدنی است. آمريکا در اين مسير با سايرين همکاری می کند تا مطمئن شود که اينگونه حملات مجددا تکرار نخواهد شد.
گرچه همانگونه که به ياد داريم، پاکستان روز چهارشنبه هفته پيش تاييد کرد که آخرين فرد مهاجم و تنها بازمانده حملات بمبئی اهل پاکستان است. در اين ارتباط، نخست وزير پاکستان، يوسف رضا گيلانی نيز اعلام کرد که نتيجه آخرين تحقيقات سازمان اطلاعات پاکستان در اختيار هند گذاشته شده است.
دولت هند نيز به محض دريافت اين گزارش خاطر نشان ساخته است که شواهدی دال بر دخالت افراطيون پاکستانی در حمله بمبئی موجود است، از جمله، اطلاعاتی که از طريق مکالمات تلفنی آخرين فرد مهاجم به دست آمده است.
اما با وجود اختلافات اخير هند و پاکستان، هيچگونه علايمی دال بر شکل گيری تحرکات نظامی پس از حمله سال ۲۰۰۲ در دهلی نو در هيچيک از دو کشور به چشم نمی خورد.
تحليلگران احتمال درگيری نظامی هند را با دولت پاکستان، در حال حاضر بعيد می دانند. دولت پاکستان هشدار داده است که به محض احساس کوچکترين تهديد نظامی از طرف هند، نيروهای خود را از مناطق عشايری هم مرز افغانستان خارج خواهد ساخت و دست از مبارزه با نيروهای القاعده و طالبان خواهد کشيد.
تنش موجود در مناسبات ميان هند و پاکستان به حدی بر سياستهای داخلی پاکستان تاثير گذاشته است که مشاور امنيت ملی اين کشور روز چهارشنبه به خاطر شرکت در يک کنفرانس مطبوعاتی و افشا هويت آخرين فرد مهاجم در حملات بمبئی، بدون اطلاع قبلی نخست وزير، آقای گيلانی از کار برکنار شد.