* زور آزمائی ايران با مصر و عربستان در جنگ غزه
نيويورک تايمز زير عنوان "جايگاه انفجار" مقاله توماس فريدمن نويسنده و مفسر آمريکائی برنده سه جايزه پوليتزر را چاپ کرده است که ميگويد ديدن جنگ، مرگ و نابودی در غزه دردناک است ، اما همگی صحنه هائی آشناست.
فريدمن می نويسد آنچه امروز جديد است ايران غير عرب است که در تلاشی برای برتری، مصر و عربستان سعودی را به چالش می کشد. ايران ماهرانه از کمک نظامی به حماس و حزب الله برای ايجاد يک نيروی مسلح به راکت در مرزهای شمالی و غربی اسرائيل استفاده کرده است. اين تهران را قادر ميسازد مناقشه اسرائيلی-فلسطينی را به ميل خود متوقف يا شروع کند، و از خود بعکس رژيم های ضعيف عرب، چهره يک حامی واقعی فلسطينی ها را ارائه دهد.
فريدمن در بخشی از مقاله خود اظهارات مامون فندی مدير برنامه های خاورميانه در انستيتوی بين المللی تحقيقات استراتژيک را نقل ميکند که گفته است غزه ای که اسرائيل در سال ۲۰۰۵ ترک کرد با مصر هم مرز بود. غزه ای که اکنون اسرائيل به آن بازگشته است با ايران هم مرز است.
* نياز ايران به منحرف ساختن اذهان از مشکلات داخلی
واشنگتن تايمز زير عنوان "انحراف غزه" مقاله جيمز ليونز، ادميرال بازنشسته و فرمانده سابق ناوگان آمريکا در اقيانوس آرام را نقل کرده است که معتقد است ايران با توجه به قطعنامه های تحريمی سازمان ملل متحد بر سر برنامه اتمی اش، و دشواريهای اقتصادی و تنزل قيمت نفت، به خلق شرايطی برای منحرف ساختن اذهان نياز داشته است.
ليونز با اين يادآوری که اقدام برای مقابله با مشکلات اقتصادی آمريکا در راس اولويت های دولت باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکاست، و اشاره به قوت گرفتن نظريه تماس مستقيم با ايران می نويسد فعلا زمان عجله در چنين اقدامی نيست زيرا صرفا به قانونمندی رژيمی قانون شکن منجر ميشود که زير بنای سياسی اش برپايه تنفر از آمريکا و نابودی اسرائيل است.
ليونز با اشاره به آثار بحران جهانی اقتصادی بر اقتصاد تضعيف شده ايران، دنبال کردن تحريم های شديدتر اقتصادی را توصيه ميکند و ميگويد به رغم درگيری آمريکا در دو جنگ جاری، گزينه های نظامی برای عملياتی مشخص، کماکان وجود دارد.
* ايران بزرگترين چالش برای اوباما
واشنگتن پست زير عنوان"مشاورکاخ سفيد ميگويد ايران برای اوباما در راس چالشهاست" اظهارات استفان هادلی مشاور پرزيدنت بوش در امور امنيت ملی را در مصاحبه ای با خبرگزاری آسوشيتد پرس نقل ميکند که با اشاره به مشکلاتی که باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکا در آغاز دوران رياست جمهوری خود با آنها روبروست، در مورد ايران ميگويد برای وادار ساختن تهران به انصراف از بلندپروازی های اتمی اش، اهرم هائی بيشتر، ازنوع تحريم ها، ضروری است.
واشنگتن پست با اين يادآوری که هادلی ميگويد دولت بوش سعی کرده است ضمن فراهم ساختن اهرم ها آنها را در اختيار دولت اوباما بگذارد، می نويسد وی در اين باره که آيا دولت جديد بايد باب تماس و گفتگوئی قاطع را با ايران بازکند يا نه اظهار نظری نکرد اما تماس بدون استفاده از اهرم ها را نيز ساده لوحانه خواند زيرا به توافقی در جهت پيشبرد منافع آمريکا منجر نخواهدشد.
* مصر در تعقيب نويسندگان آگهی خواستار ترور مبارک
جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان "دعوای ايران و مصر بر سر آگهی تحريک آميز" می نويسد مصر خواستار آن شده است که ايران نويسندگان آگهی خواستار ترور حسنی مبارک رئيس جمهوری مصر را تعقيب و به دادگاه ببرد.
جروسلام پست می نويسد درخواست تعقيب نويسندگان آگهی را وزيران کابينه، نمايندگان پارلمان و مفسران وسائل ارتباط جمعی مصر مطرح ساخته اند، و يادآوری ميکند که تحريک به قتل در چارچوب قوانين بين الملل و داخلی جرمی قابل تعقيب و مجازات است.
جروسلام پست اظهارات مصطفی ال فيقی رئيس کميته روابط خارجی پارلمان مصر را نقل ميکند که گفته است در کشوری نظير ايران غير ممکن است مقامات از جريان اطلاعی نداشته باشند و اگر تحريکی انجام ميگيرد دولت مسئول است.