لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۳

تلاشهای بین المللی برای پایان دادن به حملات نیروهای اسراییل به نوار غزه همچنان ادامه دارد


تلاشهای بین المللی برای پایان دادن به حملات نیروهای اسراییل به نوار غزه و حملات راکتی شبه نظامیان حماس همچنان ادامه دارد. بنا به گفته اتحادیه اروپا، نیکلا سارکوزی، رَییس جمهوری فرانسه فردا در رام الله در کرانه غربی رود اردن با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات می کند و پس از آن از اسراییل، مصر، سوریه و لبنان نیز در طول هفته دیدار خواهد کرد. اتحادیه اروپا که بزرگترین یاری رسان خارجی به مناطق فلسطینی به شمار میرود یکی از فعالترین سازمانهای بین المللی برای فرو نشاندن جنگ در نوار غزه است. و این درحالیست که تلاشهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در تصویب بیانیه ای جهت برقراری آتش بس فوری میان اسراییل و گروه حماس، از سوی ایالات متحده، مسدود شده است.

ژان موریس ریپرت، سفیر فرانسه در سازمان ملل که ریاست ادواری شورای امنیت را عهده دار است می گوید: «هیچگونه توافق رسمی میان اعضای شورا وجود ندارد گر چه من متوجه همگرایی شدید اعضای شورا در مورد اعلام نگرانی عمیق ما از بالا گرفتن خشونت و بد تر شدن اوضاع در نوار غزه و جنوب اسراییل شده ام. این همگرایی جدی در راه برقراری آتش بسی فوری، دائم و کاملا محترمانه است.»

کشورهای عرب در پی حمله زمینی نیروهای اسراییل به نوار غزه، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته اند که آن شورا در بیانیه ای خواستار برقرار آتش بسی فوری در نوار غزه شود. اما بنا به گفته سفیر لیبی، تنها نماینده عرب در شورای امنیت، آمریکا گفته است که با هر بیانیه ای در این مورد مخالف است. الخاندرو وولف، قائم مقام سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید:

«همانگونه که شنیدید، ما امروز نتوانستیم به توافقی دست یابیم. دیدگاه قاطع ما این است که گروه حماس از زمان توافق بر آرامش در منطقه، از هنگام تصویب قطعنامه ۱۸۵۰، و از بیانیه مطبوعاتی صادر شده در هفته گذشته، تخطی کرده است.» آقای وولف می افزاید، منظری وجود ندارد که حماس از این شروط پیروی کند و صدور بیانیه ای در این زمان، پشتوانه موفقیت آمیزی نداشته و اعتباری را برای شورای امنیت سازمان ملل متحد کسب نمی کند. اما ریاض منصور، سفیر و ناظر دائم فلسطینیان در سازمان ملل متحد می گوید، اسراییل نمی تواند به رفتار خود ورای قوانین بین المللی ادامه دهد. چنانچه احتمالی برای یک روند سیاسی میان طرفین وجود داشته باشد، این وظیفه شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در امری که صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند، مداخله کند. آقای منصور می افزاید:

« لحظه غمناک و اندوهگینی است زمانی که شورای امنیت نمی تواند حداقل از اسراییل، قدرت متجاوز و اشغالگر بخواهد که فورا تهاجم را متوقف و نیروهایش را به مواضع قبل از حمله زمینی، عقب نشینی کند.»

میگل د اسکوتو رییس نیکاراگوئه ای مجمع عمومی سازمان ملل با عصبانیت به آنچه در نوار غزه می گذرد واکنش نشان داده و میگوید:

« من فکر می کنم این شرارتی بزرگ است و نام دیگری بر آن نمی توان نهاد و بدتر آنکه، یکبار دیگر جهان ، بی جراتی و نا کارآیی شورای امنیت را شاهد است، زیرا اعضایی در شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارند که در پی حفظ منافع سیاسی خود هستند.»

گزارشات رسیده شمار کشته شدگان فلسطینی در جنگ نوار غزه را که از هفته پیش آغاز شده دست کم ۴۶۰ نفر اعلام کرده و سازمان ملل متحد تخمین می زند که حدود یک چهارم کشته شدگان، افراد غیر نظامی باشند. پرتاب راکت از سوی شبه نظامیان حماس به سوی اسراییل در طول هفته گذشته چهار کشته به جای گذاشته است.

XS
SM
MD
LG