نيويورک تايمز زير عنوان"زنی که ملاها را می هراساند" می نويسد در ايران مردها تمامی اهرم های عمده و کارآی قدرت سياسی را به دست دارند اما اين يک زن است که آنها از او می ترسند. اگر نه، چرا دولت تحت رهبری ملاها سعی ميکند فعاليت های شيرين عبادی را متوقف کند؟
نيويورک تايمز با اين يادآوری که کميته نوبل در سال ۲۰۰۳ هنگام اعطای جايزه صلح به خانم عبادی از او برای ايستادگی در مقابل قلدری دولت به عنوان فردی شجاع ياد کرد، و تاکيد بر اينکه اين شجاعت به رغم تهديد مکرراو به مرگ از سوی گروههای افراطی و ارعابی دائم توسط دولت هيچگاه از بين نرفته است، می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری و متحدانش با توجه به برنامه انتخابات رياست جمهوری، که برای ماه ژوئن (خرداد) تدارک ديده شده است، ظاهرا به اين نتيجه رسيده اند که نمی توانند ريسک کنند و بگذارند خانم عبادی به کاری ادامه دهد که طی پانزده سال گذشته با علاقه و مجانی، در جهت برملا ساختن تخلفات دولت در نقض حقوق بشر، و دفاع از حقوق بشر و فعالان دمکراسی انجام داده است.
نيويورک تايمز می نويسد تهران اگر ميخواهد از انتقادهای بين المللی از کارنامه اش در مورد حقوق بشر رها شود بايد اقداماتش را با عمل کردن به اعلاميه جهانی حقوق بشر و احترام به حقوق تمامی اتباع اش آغاز کند.
* اتهام طرفداری از اسرائيل در مورد خانم عبادی معلوم نيست بر چه مبنائی وارد شده است
واشنگتن پست زير عنوان"برنده جايزه صلح نوبل درايران به طرفداری از اسرائيل متهم شده است" اظهارات عبدالرضا تاجيک عضو کانون مدافعان حقوق بشر در باره تجمع صد و پنجاه نفری روز پنجشنبه دانشجويان بسيجی در مقابل خانه خانم شيرين عبادی در تهران، و نيز اظهارات عليرضا کيقبادی، يکی از رهبران بسيجی دانشگاه علوم پزشکی ايران در باره اين تجمع اعتراضی را چاپ کرده است و می نويسد معلوم نيست اتهام بر چه پایه و اساسی عنوان شده است.
به گزارش واشنگتن پست آقای تاجيک گفته است معترضين شعار ميداند اسرائيل جنايت ميکند، عبادی حمايت ميکند، حال آنکه کانون مدافعان حقوق بشر تحت رهبری خانم عبادی ضمن تقبيح و محکوم کردن خشونت عليه فلسطينيان در نوار غزه خواستار اقدامی بين المللی برای متوقف ساختن عمليات اسرائيل شده است.
واشنگتن پست همچنين توضيحات آقای کيقبادی را به خبرگزاری ايسنا نقل ميکند که گفته است با توجه به اينکه خانم عبادی جايزه صلح نوبل را برای دفاع از کودکان دريافت کرد ما مقابل دفتر او جمع شديم تا بپرسيم آيا کودکان غزه کودک نيستند که از آنها دفاع نميشود.
* سرکوبی ناراضيان معرف رژيم های خودکامه
بوستون گلوب زير عنوان" تلاش برای خاموش کردن عبادی" ضمن توصيف سرکوبی ناراضيان به عنوان تنها شاخص معرف رژيم های خودکامه، و با يادآوری حملاتی که در دو هفته اخير عليه خانم شيرين عبادی و کانون مدافعان حقوق بشر تحت رهبری او انجام گرفته است، از نقش اين کانون در عرضه اطلاعاتی به سازمان ملل متحد در باره نقض حقوق بشر در ايران به عنوان دليلی برای حملات و بستن کانون نام می برد و می نويسد بعضی از اين اطلاعات در گزارشی مورد استفاده قرار گرفت، که بان کی مون دبير کل سازمان ملل متحد در ماه اکتبر راجع به مواردنقض حقوق بشر در ايران منتشر ساخت.
بوستون گلوب می نويسد اين گزارش منجر به تصويب قطعنامه ای در سازمان ملل متحد شد که از نقض حقوق بشر در ايران عميقا ابراز نگرانی ميکند و سه روز پس از تصويب اين قطعنامه بود که پليس سراغ خانم عبادی و همکارانش رفت و کانون مدافعان حقوق بشر را پلمب کرد.
* نماينده خامنه ای از دانشجويان معترض خواست وارد سفارتخانه ها نشوند
عرب نيوز، روزنامه انگليسی زبان عربستان سعودی زير عنوان"اعتراض ها عليه کشتار غزه در نقاط مختلف جهان ادامه دارد" از برخورد روز پنجشنبه دانشجويان در ايران با پليس در نزديکی سفارت اردن در تهران پس از آنکه بعضی گروهها تهديد به تصرف ساختمان سفارت کردند خبر داده است و می نويسد معترضين هنگامی متفرق شدند که نماينده آيت الله خامنه ای رهبر ارشد به جمعيتی از صدها نفر گفت وارد سفارتخانه نشوند و از برخوردبا پليس احتراز کنند.
عرب نيوز به نقل از يک روزنامه ايرانی می نويسد گروههای دانشجوئی در نامه هائی برای سفير اردن و مسئول دفتر خافظ منافع مصر چهل و هشت ساعت مهلت داده بودند بين تقبيح و محکوم کردن حملات اسرائيل به غزه و يا ترک خاک ايران، يکی را انتخاب کنند، و تاکيد کرده بودند اگر به خواست شان عمل نشود به وظيفه انقلابی خود، نظير آنچه که در سيزدهم آبان ۱۳۵۸ رخ داد عمل خواهند کرد، و اين روزی است که دانشجويان به سفارت آمريکا در تهران حمله کردند.
* مجاهدين خلق مستقر در عراق نگران آينده خود هستند
کانزاس سيتی استار زير عنوان"گروه شبه نظامی ايرانی نگران آينده خود در عراق" در باره اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران، مستقر در اردوگاهی در عراق، موسوم به اردوگاه اشرف، که در چارچوب توافق امنيتی آمريکا و عراق با فرا رسيدن سال نو ميلادی وضعيت آنها از جمله پوشش حفاظتی شان نيز مشمول تغييراتی اساسی ميشود، گزارش جامعی چاپ کرده است و می نويسد دولت عراق، که بسياری از رهبران اش درجريان اتحاد مجاهدين با صدام حسين به ايران پناه برده بودند، اکنون کنترل اين اردوگاه را به دست ميگيرد.
کانزاس سيتی استار با تاکيد بر اينکه آنچه از اين پس می تواند رخ بدهد مايه نگرانی سه هزار و چهارصد نفر سکنه اردوگاه است، ضمن نقل بخشی از يک اعلاميه هفته گذشته دولت عراق در باره اخراج اعضای گروه، که ميگويد يا بايد به ايران بازگردند و يا به کشورهائی ديگر بروند، می نويسد مقامات عراقی به آمريکا اطمينان داده اند حقوق اعضای مجاهدين خلق ايران محترم شمرده ميشود و وادار به بازگشت به ايران نخواهند شد اگر احساس کنند در معرض خطر اند.
کانزاس سيتی استار می نويسد دولت ايران در تعقيب پنجاه نفر از آنان در ارتباط با سوء قصدها و بمب گذاريهاست اما حتی آنهائی هم که در ايران اتهامی عليه شان صادر نشده است، در هراس اند.