لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۳

گزارش سیاسی: چشم انداز سیاست ایالات متحده در قبال کوبا در دولت اوباما 


برایان وگنر، خبرنگار صدای آمریکا، میامی

احتمال تغییر سیاست های چند دهه گذشته ایالات متحده در قبال کوبا یکی از جنجال برانگیزترین مسائلی است که دولت باراک اوباما، رییس جمهوری برگزیده پس از به قدرت رسیدن با آن روبرو خواهد بود.

حمایت از تحریم ایالات متحده و دیگر اقدامات سخت گیرانه علیه کوبا رو به کاهش است.

حتی آمریکایی های کوبایی تبار نیز خواستار تعدیل سیاست آمریکا در مورد کوبا هستند و احساسات خصمانه نسبت به هاوانا در حال تغییرند.

زندانیان سیاسی پیشین کوبا، هفته ای یک بار در رستوران پرطرفداری در میامی جمع می شوند.

هدف این گردهمایی، تابیدن نور بر وضعیت اسفبار ناراضیان سیاسی و اجتماعی در کوباست که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.

گروه هایی که خود را تبعیدی می نامند، شدیدترین انتقادها را متوجه دولت هاوانا می کنند.

در ضمن برخی گروه ها از حامیان سرسخت تحریم ایالات متحده و دیگر سیاست های سخت گیرانه علیه دولت کمونیست کوبا هستند.

جوئل رودریگز که از طرفدراران تحریم آمریکا علیه کوباست می گوید: « ما حس می کنیم تحریم و تداوم حمایت سیاست آمریکا ضروری ست. دلیلی برای حمایت و کمک به رژیم کوبا وجود ندارد.»

آمریکایی های کوبایی تبار، چه موافق و چه مخالف دولت بر سر قدرت در کوبا بر این امر توافق دارند که اعمال تحریم عامل تغییر دموکراتیک در هاوانا نبوده و هم اکنون برخی احساس می کنند زمان تغییر موضع آمریکا فرا رسیده است.

کارلوس سالادریگاس، پژوهشگر گروه بررسی کوبا در موسسه پژوهشی واشنگتن دی سی به تحقیق اخیر دانشگاه بین المللی فلوریدا اشاره می کند که حاکی از آن است که برای اولین بار بیشتر آمریکایی های کوبایی تبار در مقایسه با حمایت گذشته خود از اعمال تحریم علیه کوبا هم اکنون با این امر مخالف اند.

گیلرمر گرنیر، یک جامعه شناس دانشگاه بین المللی فلوریدا می گوید: « بخشی از این تغییر در پی رشد فزاینده جامعه مهاجر جوان کوبایی در میامی است. نتایج پژوهش جدید نشان می دهد مهاجران جدید، دیدگاه های آشتی جویانه و واقع بینانه تری دارند و معتقدند مراحل تغییر تدریجی است.»

پژوهشگران دانشگاه بین المللی فلوریدا به مدت 17 سال، خشم و ناامیدی جامعه آمریکایی های کوبایی تبار را از شکست واشنگتن در تضعیف دولت هاوانا ثبت کرده اند.

هیر گلادوین، سرپرست نظرسنجی این دانشگاه می گوید: « ارقام نظرسنجی سال جاری نتایج جدیدی را نشان می دهد. نتایجی که از خوش بینی واقعی حکایت می کند. تعداد افرادی که نه تنها خواستار برقراری ارتباط مجدد با کوبا هستند بلکه از موضع گیری جدید راضی اند.»

انتخاب باراک اوباما، آن دسته از کوبایی تبارانی را که خواستار تغییر سیاست ایالات متحده در قبال کوبا بودند را خشنود کرده است.

آقای اوباما در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفته بود نسبت به دیدار کوبا و تعدیل برخی از تحریم ها علیه این کشور آمادگی دارد.

تعداد اندکی بر این باورند رییس حمهوری جدید به تحریم اقتصادی حدود 50 سال گذشته پایان دهد.

اما طرفداران اصلاحات بر این باورند آقای اوباما باید برای تغییر سیاست های دولت بوش تلاش کند.

وین اسمیت، دیپلمات ارشد ایالات متحده در اوایل سال های ۱۹۸۰ در هاوانا می گوید: « لغو تحریم مسئله پیچیده ای ست، اما من معتقدم اوباما به سوی بهبود روابط کوبا و ایالات متحده قدم برخواهد داشت. لغو تحریم سفر کوبایی تباران آمریکا و سفر های تحصیلی بخشی از این اقدامات خواهد بود.»

تغییر قانون مصوبه سال ۲۰۰۴ که به تبادل آموزشی بین دو کشور پایان داد، یکی از اولویت های استادان و پژوهشگران ایالات متحده است.

گروه های دیگر نیز خواستار لغو محدودیت های سفر آمریکایی های کوبایی تبار به کوبا و ارسال کمک های مالی برای خانواده هایشان هستند.

برای آمریکایی های کوبایی تباری که از اقدامات سخت گیرانه علیه کوبا حمایت می کنند، پذیرش تغییر موضع آمریکا دشوار خواهد بود، اما حامیان تغییر همچنان امیدوارند.

اوزی هرناندز می گوید:« پنجاه سال است که مشکلات کماکان ادامه یافته اند و ما هنوز نتوانسته ایم برای آزادی کوبا قدمی برداریم. شاید اوباما در نهایت کاری انجام دهد. »

موضوع اصلی انگیزه و زمانی است که دولت اوباما به روابط کشور با کوبا رسیدگی خواهد کرد

XS
SM
MD
LG