مقام های اسرايیلی می گویند حملات گسترده نیروهای نظامی آن کشور به نوار غزه به تلافی ادامه موشک پراکنی ستیزه جویان فلسطینی از آن ناحیه به شهرک های جنوبی اسرايیل انجام شده است. حملاتی با راکتهای دست ساز که پرتاب کم و بیش ۵۰ عدد از آنها در روز گذشته (شنبه) به کشته شدن یکی از شهروندان اسرايیل منجر شد.
ده ها پناهنده فلسطینی ساکن عراق که صورتهای خود را پوشانده بودند در تظاهراتی به نشانه محکوم کردن حملات هوايی اسرايیل به نوار غزه شرکت کردند. عمر موسی دبیر کل اتحادیه عرب با «شوک آور» خواندن و محکوم کردن تهاجم هوايی اخیر اسرايیل به باریکه غزه، اعلام کرد خواستار تشکیل جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد و گردهمايی وزرای امور خارجه ۲۲ کشور عرب برای بررسی این حوادث شده است.
وزیر امور خارجه مصر که کشورش تنها کشور عرب همسایه باریکه غزه است توقف کامل خصومتها را اولین شرط چاره یابی برای وضعیت اسفناک فعلی خواند و صائب عریقات ريیس هیات مذاکره کننده فلسطینی برای برقراری صلح در خاورمیانه نتایج حاصل از حملات هوايی اسرايیل به «سرزمین اشغالی نوار غزه» را برابر با «جنایت جنگی» دانست و اعلام کرد تشکیلات خودگردان فلسطینی مستقر در ساحل غربی رودخانه اردن در این خصوص از کوشش های دیپلوماتیک قاهره قویا حمایت می کند.
از سوی دیگر در حالیکه اسماعیل هانیه رهبر حرکت مقاومت اسلامی حاکم بر باریکه غزه ضمن رد کردن هر نوع سازش با اسرايیل گفت حملات تل آویو و صدمات وارده به فلسطینیان قادر به درهم شکستن روح مقاومت وفاداران به حماس نخواهد بود.
تسیپی لیونی به شکست تاکتیک حماس در قرار دادن اکثر تاسیسات نظامی امنیتی در لابلای مناطق مسکونی به جهت بازداشتن اسرايیل از حمله به آنها اشاره کرد و نهایتا اهوت المرت نخست وزیر اسرايیل ضمن تاکید بر اتفاق نظر مقام های اسرايیلی در خصوص ضرورت حملات اخیر، از این تهاجمات به عنوان اقدامی برای تغییر وضعیت به وجود آمده در شهرک های جنوبی آن کشور به دلیل موشک پراکنی فلسطینی ها نام برد.