لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۱

گزارش اجتماعی: شکاف های سیستم آموزشی در یکی از پیشرفته ترین کشورهای آسیایی


جیسن ستراثر، خبرنگار صدای آمریکا، سئول

در حالیکه فارغ التحصیلان دبیرستان در کره جنوبی از تعطیلات زمستانی لذت می برند دانش آموزان دیگر کماکان در حال تحصیل هستند.

دانش آموزانی که در امتحانات ورودی دانشگاه از نمرات خوبی برخوردار نمی شوند باید برای پنج هفته متوالی، هفت روز هفته در کلاس های تقویتی درس بخوانند.

با وجود صرف هزینه و وقت فراوان برای کلاس های تقویتی دانش آموزان، بسیاری از والدین کره جنوبی از سیستم آموزشی کشور ناراضی هستند و نهایت تلاش خود را برای ادامه تحصیل فرزندانشان در خارج از کشور به عمل می آورند.

بیشتر ۱۵۰ دانش آموز آکادمی اتوس در حالیکه در اتاقک های کوچک زیر خروارها کتاب مخفی شده اند، روز های خود را در کتابخانه سپری می کنند.

کیم هونگ ساوپ، ۱۹ ساله ، هر روز از ساعت۶ صبح تا نیمه شب درس می خواند و با وجود اینکه زیاد نمی خوابد معتقد است نتیجه آموزش در کلاس های تقویتی به زحمت آن می ارزد.

کیم می گوید اوایل درس خواندن در این مدرسه خیلی سخت بود اما بعد از گذشت مدتی نه تنها عادت کرده بلکه به پیشرفت تحصیلی او کمک بسیاری کرده است.

دانش آموزان مدرسه اتوس برای امتحانات ورودی دانشگاه ملی و تحصیل در رشته و کالج مورد نظرشان نمره قبولی نیاورده اند بنابر این برای شرکت در آزمون ورودی سال آینده درس می خوانند.

لی سوانگ هو، مدیر مدرسه می گوید والدین حاضرند برای ثبت نام فرزندانشان در این مدرسه حتی ۲۰ هزار دلار بپردازند. دانش آموزان برای ورود به دانشگاه باید در آزمون ورودی قبول شوند و ورود به دانشگاه موقعیت اجتماعی آن ها را بالا می برد و به استخدام در مشاغل مناسب کمک می کند.

در کره جنوبی اخذ پذیرش از یک دانشگاه معتبر نه تنها دستاورد بزرگی برای دانش آموزان است بلکه نمایانگر موقعیت خانوادگی آنها نیز هست.

در این کشور که دانش آموزان باید بیش از ۸ ساعت در روز را در مدرسه حضور داشته باشند و در امتحانات شرکت کنند، آموزش فشرده و در سطوح راهنمایی بسیار دشوار است.

در شرایطی که دانش آموزان از آموزش با کمیت بالا برخوردارند بسیاری از منتقدین بر این باورند که کیفیت آموزش کشور بسیار پایین است.

کره جنوبی در رده بندی بین المللی کیفیت آموزش عالی در رتبه ۶۰ قرار دارد.

آمار های موسسه بین المللی توسعه مدیریت در سوئیس جوانان کره جنوبی را در پایین ترین سطوح فارغ التحصیلان دانشگاه آماده برای اشتغال در بازار کار رقابتی قرار داده است.

تام کانیر، رییس شرکت مشاوره ای سافت لندینگ در سئول می گوید :« امتحاناتی که بر اساس پاسخ های چهار جوابی طراحی شده اند خلاقیت های ذهنی دانش آموزان را به چالش نمی کشد و این امر یکی از دلایلی است که مدارس کره جنوبی در رده بندی های بین المللی در سطح پایینی قرار می گیرند. ضرورت برای هدر ندادن وقت برای نگاه کردن به سایر پاسخ ها و یا جوانب احتمالی دیگر سبب شده دانش آموزان صرفا بر پاسخ صحیح متمرکز شوند و این ذهنیت به ساختار آموزشی دانشگاه ها نیز منتقل می شود.»

کانیر می گوید: « بسیاری از خانواده ها از مشکلات ساختار آموزشی آگاهند و ترجیح می دهند فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستند. بدین ترتیب فرزندانشان زبان انگلیسی را که برای موفقیت در کار حیاتی است به خوبی می آموزند.»

ده ها هزار کودک کره جنوبی با صرف هزینه های سرسام آور برای تحصیل در دوره راهنمایی و یا در دانشگاه به خارج از کشور فرستاده می شوند.

در بسیاری از موارد مادران نیز آن ها را همراهی می کنند و پدر خانواده برای کسب درآمد در کشور باقی می ماند.

گاه پدر و مادر ها به منظور اجتناب از معضلات اخذ روادید و یا هزینه های سرسام آور دانشگاه ها برای دانشجویان خارجی ، برای گرفتن گذرنامه های خارجی برای فرزندانشان خود را به آب و آتش می زنند.

جس 31 ساله نوزاد خود را در قلمرو گوام در ایالات متحده به دنیا آورده و به تازگی به کره جنوبی بازگشته است. تولد در گوام به طور خود به خود فرزند او را به یک شهروند آمریکا بدل می کند.

جس می گوید : « من و همسرم دوست نداریم فرزندمان در کره جنوبی تحصیل کند. ما سیستم آموزشی کره را دوست نداریم. دانش آموزان فقط درس می خوانند و گاه از حجم تکلیف ها مستاصل و بیشتر به یک روبات شبیه می شوند. ما معتقدیم سیستم آموزشی در آمریکا بهتر از آموزش در کره است.»

چندین آژانس مسافرتی به اصطلاح ویژه تولد کودکان در کره وجود دارند که به مادرانی مانند جس کمک می کنند تا نوزادان خود را در ایالات متحده به دنیا بیاورند.

از آنجا که شهروندان کره جنوبی برای دیدار سه ماهه از ایالات متحده به روادید نیاز ندارند، انتظار می رود مادران باردار بیشتری از کره جنوبی برای تولد نوزادان خود در آمریکا به این کشور سفر کنند و این مسافرت به این معناست که فرزندان این مادران ناچار نیستند برای ادامه تحصیل عمر خود را در مدارس تقویتی بگذرانند.

XS
SM
MD
LG