جولی تابوه، خبرنگار صدای آمریکا در واشنگتن
جورجیا اوکیف یکی از برجسته ترین زنان نقاش قرن بیستم به شمار می رود. این هنرمند برای نقاشی هایی از روی گل ها و مناظر باشکوه طبیعی جنوب غربی آمریکا با رنگ های درخشان ، مرتعش و پرطراوت و زیر تابش آفتاب و نور شناخته شده است.
انسل آدامز یکی از معروفترین وتاثیرگذارترین عکاسان آمریکایی است که عکس های سیاه و سفید او از مناطق دست نخورده طبیعی آمریکا، دشت های وسیع و کوهستان های دوراز دست زیر نورمهتاب چهره ای فراموش نشدنی از آمریکا را در ذهن تماشاگر باقی گذاشته است.
هم اکنون، در یک نمایشگاه در موزه اسمیتسونین شهر واشنگتن، کار این دوهنرمند برجسته آمریکایی، اوکیف و آدامز هم زمان و در کنار یکدیگر به معرض نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه با همکاری موزه هنری شهر پورتلند و موزه جورجیا اوکیف در نیومکزیکو برگزار شده است.
النور جونز هاروی، کیوریتور موزه اسمیتسونین واشنگتن می گوید:« جورجیا اوکیف یکی از پشتازان هنر مدرن در آمریکا محسوب می شود. او هم چنین یکی از نخستین زنان هنرمند آمریکایی است که نه تنها در سطح این کشور بلکه در خارج از آمریکا به طور وسیعی شناخته شده است. به همین سبب نیز او در ردیف اول صف آرایی هنرمندان قرن بیستم آمریکا قرار دارد. »
توبی جورویکز، کیورتور عکاسی در موزه اسمیتسونین می گوید: « به نظر من در هم آمیزی تجربه تماشای نقاشی های جورجیا اوکیف در کنار عکس های سیاه و سفید انسل آدامز یکی از بی سابقه ترین تجربیات دیدار کنندگان خواهد بود. هرچند این دو هنرمند هزگز در کنار یکدیگر و با هم کار نکرده اند اما ایجاد گفتمان بین آثار این دو تجربه شگفت انگیزی برای تماشاگر به شمار می رود.»
جورجیا اوکیف و انسل آدامز علیرغم تفاوت های فاحشی که میان نوع کار هنری آن ها وجود داشت دوستی عمیق و طولانی پنجاه ساله ای با یکدیگر داشتند.
عاملی که این دو هنرمند را از نظر روحی به یکدیگر نزدیک ساخته بود، عشقی بود که هریک از آن ها به مناظر طبیعی و طبیعت شاخص آمریکا داشتند.
جورویکز در این مورد می گوید: « این دو نفر به این طبیعت گسترده از یک منظر مشترک نگاه می کردند و همین موضوع بود که آن ها را به عنوان دو دوست به هم نزدیک تر می ساخت.»
جورویکز می گوید: « جالب ترین مسئله در مورد انسل آدامز این است که او نه تنها تا سال ۱۹۷۰ به عنوان یکی از مطرح ترین عکاسان هنری آمریکا و جهان شناخته شد اما در واقع او یکی از نخستین صداهای جنبش حفاظت از محیط زیست و سیرا کلاب ، از پایه گذاران این جنبش بود. زیبایی های طبیعی که انزل آدامز در عکس های خود به نمایش گذاشت ما را برمی انگیزد تا از این طبیعت سرشار و دست نخورده حفاظت کنیم.»
هنگامی که جورجیا اوکیف در سال ۱۹۲۹ برای نخستین بار وارد نیومکزیکو شد ناگهان به طبیعتی که در مقابلش گسترده بود دل باخت.
کیوریتور نمایشگاه هاروی می گوید: « این قدمت سرزمین تازه و فرهنگ مردم بومی آن بود که توجه اوکیف را جلب کرد. او علاقه ای به نقاشی آدم ها نداشت او فقط می خواست مناظر طبیعی را روی بوم نقاشی زنده کند.»
یکی از مناظری که اوکیف را مجذوب خود ساخت ، کلیسای قدیمی رنچو دو تاوس است که بخش بیرونی آن بارها به صورت مدل نقاشی در آثار اوکیف ظاهر شده است.
جورجیا اوکیف در دیدارهایی که انسل آدامز از نیومکزیکو داشته است بارها میزبان او بوده و او را به تماشای مناظر طبیعی اطراف می برد. انسل آدامز نیز در این گشت و گذارها، از دیدگاه دیگری از همین کلیسا عکس برداری کرده است.
در موزه اسمیتسونین، نقاشی جورجیا اوکیف از کلیسای رنچو دو تاوس در کنار عکسی از همین کلیسا از آثار انسل آدامز قرار داده شده است. هاروی، کیوریتور موزه معتقد است که آثار اوکیف و انسل آدامز در طول سال ها ، تاثیرات عمیق و عمده ای بر صحنه هنر و فرهنگ آمریکا گذاشته است و این آثار حیرت انگیز،هنوز هم جزو برجسته ترین آثار هنری جهان تماشاگران را از سراسر جهان به خود جلب می کنند.