لوییز رامیرز، خبرنگار صدای آمریکا، مرز تایلند و برمه
سالانه هزاران تن از شهروندان برمه بر اثر فقر، استبداد و جنگ داخلی از کشور متواری می شوند.
تایلند نزدیک ترین پناهگاه این آوارگان است، جایی که دکتر سینتیا مانگ، یک پزشک اهل برمه که خود نیز پناهنده است به این پناهندگان و بسیاری دیگر در مرز برمه کمک میکند.
در مرز برمه و تایلند، مادران و کودکانشان برای واکسن زدن صف می کشند. زوج ها با نوزادان تازه متولد شده شان در انتظار دریافت برگه شناسنامه تولد این نوزادان در تایلند هستند.
این برگه ها جایگزین شناسنامه هایی خواهد شد که تایلند از صدور آن سرباز می زند. این افراد پناهنده هستند و از دید مقامات وجود خارجی ندارند.
اما از دیدگاه دکتر سینتیا مانگ این آوارگان وجود دارند. درمانگاه مائه تائو که دکتر مانگ تاسیس کرده برای این پناهندگان محلی امن است که هر روز در آن معجزه ای رخ می دهد.
دکتر سینتیا در سال ۱۹۸۸ پس از سرکوب نظامی افراد معترض که خواستار دموکراسی و عدالت بودند از برمه متواری شد.
وی می گوید :« من هم به گروه های معترض پیوسته بودم و زمانی که ارتش قدرت را به دست گرفت مردم ناپدید می شدند و یا از مرز فرار می کردند. من هم تصمیم گرفتم به مناطق مرزی فرار کنم و برای اصلاحات سیاسی فعالیت کنم.»
وی در ابتدا در یک مخروبه دو اتاق خوابه با ضد عفونی کردن وسایل خود در پلوپز، مشغول به دنیا آوردن نوزادان و قطع اعضا شد.
دکتر سینتیا که داوطلبان جوان کارآموز را آموزش داده، کلیه خدمات پزشکی از درمان جراحات ناشی از انفجار مین گرفته تا درمان ورم معده را در اختیار بیماران قرار می دهد.
دکتر سینتیا با اتکا به کمک های اهدایی سازمان های غیر دولتی و دولت های خارجی از جمله ایالات متحده، به استفاده بهینه از بودجه اندک و بهره وری بسیار معروف شده است.
هر سال ۱۵۰ هزار تن برای مداوا به این درمانگاه مراجعه می کنند. افرادی که توانایی مالی دارند رقمی کمتر از یک دلار می پردازند.
دکتر سینتیا در خانه محقری در نزدیکی درمانگاه زندگی می کند. او می توانست به غرب مهاجرت کند و درآمد بالایی کسب کند. اما این خدمت برای دکتر سینتیا ارزشمند تر است.
وی می گوید:« اقامت ما در این منطقه مرزی نه تنها بیماری ها را درمان می کند، بلکه ما به نسل جوان آموزش می دهیم تا به مردم جامعه خدمت کنند و برای آن دسته که به فعالیت های پزشکی در روستا علاقه مند هستند، کارآموزی در این درمانگاه فرصت خوبی است تا آموزش ببینند و به مردم امید بدهند.»
دکتر سینتیا می گوید: این درمانگاه به داوطلبان یاد می دهد تا نه تنها احساس قربانی بودن نکنند بلکه بتوانند شرایط را تغییر دهند و وضعیت را بهبود بخشند.
بعضی از این داوطلبان قبلا بیمار این درمانگاه و نیازمند کمک بوده اند و هم اکنون به دیگران کمک می کنند.
دولت نظامی برمه به دکتر سینتیا ناسزا می گوید.
از دیدگاه فرماندهان نظامی برمه او یک تروریست است اما برای هزارن بیماری که توسط او درمان می شوند، دکتر سینتیا یک قدیسه است.