لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۴

گزارش تحليلی: تا تابستان آينده هزارها سرباز آمريکائی به افغانستان اعزام خواهند شد


وزير دفاع آمريکا و فرماندهان ارشد نظامی ايالات متحده در افغانستان اعلام کردند که تا تابستان آينده هزارها سرباز آمريکائی به افغانستان اعزام خواهند شد. در حال حاضر ٣١ هزار نيروی نظامی آمريکا در افغانستان حضور دارند اما با تکميل طرح افزايش نيروها شمار نظاميان آمريکايی در افغانستان به ٥٠ هزار نفر خواهد رسيد.

فرماندهان ارشد آمريکائی همچنين گفتند که انتظار ميرود تعهد آمريکا به حضور اين نيروها در افغانستان در چند سال آينده همچنان ادامه داشته باشد.

وزير دفاع آمريکا در سفر کوتاه اما فشرده خود به افغانستان، اولويت های نظامی دولت فعلی و دولت آينده آمريکا را در افغانستان بررسی ميکند.

«رابرت گيتز» وزير دفاع آمريکا در جلسه مشترک خود با ژنرال « مک کارن» فرمانده نيروهای آمريکا و ناتو در افغانستان گفت که وزارت دفاع آمريکا - پنتاگون - در جهت انتقال سه تيپ از چهار تيپی است که حضور آنان از سوی فرماندهان در محل تقاضا شده است. اين نيروها بايد در بهار و حد اکثر تا اوايل تابستان ماًموريت خود را در افغانستان شروع کنند.

در سال جاری ميلادی حضور نظامی فعال تر آمريکا در افغانستان با شدت فعاليت طالبان بيشتر مطرح شد و بصورت يکی از مسائل مهم در مبارزات اخير انتخابات رياست جمهوری آمريکا در آمد و باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکا بر اعزام نيروهای بيشتری به افغانستان برای مبارزه با طالبان متعهد شد.

اين در حالی است که چندی پيش برای مبارزه با تروريسم و به ويژه نيروهای شبه نظامی طالبان و القاعده يک همکاری مشترک بين آمريکا، پاکستان و افغانستان شکل گرفت و نيروهای اين سه کشور در محل ويژه ای در گذرگاه خيبر در افغانستان مستقر شدند تا بتوانند از نزديک بر اين عمليات نظارت کنند.

«رابرت گيتز» وزير دفاع آمريکا در ديدار خود از افغانستان به همکاری دولت متبوع خود با افغانستان اشاره کرد و گفت هدف ما همکاری با مردم سرافراز افغانستان است. ما در همان حالی که آنان در جهت تاًمين امنيت کشور و آينده خود هستند؛ با آنان همکاری ميکنيم و اين همکاری را تا آخر ادامه خواهيم داد. ما برای گسترش توانائی نيروهای امنيتی افغانستان و توسعه کشور با مردم افغان همکاری خواهيم کرد.

پس از حمله های تروريستی يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی به نيويورک و واشنگتن، آمريکا به افغانستان حمله کرد و حکومت وقت طالبان را از قدرت بر کنار کرد. اما طی سال های پس از آن به ويژه از سال ۲۰۰۵ ميلادی ببعد با توجه به در گيری های نظامی آمريکا در عراق و وجود خشونتهای فراوان در آن کشور، طالبان فرصت يافتند که مجدداً حضور خود را در افغانستان نشان دهند. حضوری که متقابلاً تمرکز بيشتر ناتو و آمريکا را در افغانستان، طلب ميکرد.

وزير دفاع آمريکا نيز بر اين باور است که تعهد نظامی آمريکا در افغانستان برای مدتی طولانی تر ادامه خواهد يافت.

آقای گيتز بر اين مسئله تاًکيد ميکند که هدف کشور متبوع وی تنها ياری رساندن به مردم افغان به ويژه در بخش جنوبی افغانستان است که مردم در آن نواحی برای تاًمين امنيت و توسعه کشور خود به کمک نياز دارند.

در همين حال ژنرال «مک کارن» فرمانده نيروهای ناتو و آمريکا در افغانستان ميگويد حد اقل سه تا چهار سال فرصت لازم است تا نيروهای افغان بتوانند ارتشی را پايه ريزی کنند که بتواند بطور مستقلانه تر عمل کند.
اين در حالی است که ژنرال «مک کارن» توضيح بيشتری در اين باره که نيروهای آمريکائی در کجا مستقر خواهند شد، نداد اما گفت که تعدادی از آنان به بخش جنوبی افغانستان که مدتهاست سنگر طالبان شده است، اعزام خواهند شد.

XS
SM
MD
LG