لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۵

مناسبات يخ زده ايران و آمريکا به سرعت آب نمی شود


* يخ مناسبات ايران و آمريکا به اين زودی ها آب شدنی نيست

وال استريت جرنال زيرعنوان"حرف گيتس گويای آن است که مناسبات با ايران سخت و دشوار باقی ميماند" در گزارشی ازبحرين، محل برگزاری کنفرانسی برای تبادل نظر در باره مسائل امنيتی منطقه ای، با اشاره به طرفداری ديرين رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا از درگيری ديپلماتيک با ايران، ايده ای که در دولت آينده اوباما نيز در راس اولويت هاخواهد بود، می نويسد اما کنفرانس عالی امنيتی که در اينجا برگزار شده است به وضوح معرف آن است که برای آمريکا و ايران تا چه حد سخت و دشوار است که بی اعتمادی متقابل شان را پشت سربگذارند.

وال استريت جرنال می نويسد آقای گيتس در سخنرانی اش ايران را به تحريک بی ثباتی در عراق و پيگيری هر دو برنامه تسليحات اتمی و موشک های دوربرد متهم ساخت و گفت بنظر ميرسد هر اقدامی که ايران انجام ميدهد با هدف ايجاد اضطراب و نگرانی در جامعه بين المللی طراحی شده است.

وال استريت جرنال با اين يادآوری که ايران نماينده ای در سطح پائين به کنفرانس فرستاده است، حال آنکه برگزار کنندگان کنفرانس انتظار داشتند تهران علی لاريجانی را بفرستد که پيشتر مذاکره کننده اتمی ايران بود می نويسد خلاصه کلام اينکه بنظرميرسد برغم اميد های حاکی از گشايشی عمده در مناسبات ايران و آمريکا توسط باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب، بعيد است که يخ مناسبات به اين زودی ها آب شود.

* توصيه پافشاری در ارائه پيشنهادها فقط از سوی ولی فقيه

لس آنجلس تايمز زير عنوان"گزينه های اوباما در مورد ايران" در ستون ويژه عقايد و نظرات، نوشته حسين عسکری استاد ايرانی دانشگاه جرج واشنگتن در رشته تجارت بين الملل و امور بين المللی را چاپ کرده است که با اشاره به فشار بعضی از کارشناسان سياست خارجی به باراک اوباما رییس جمهوری منتخب آمريکا برای عمل کردن سريع به وعده خود در بکار گرفتن ديپلماسی قاطع با ايران می نويسد بهتر است وی پيش از ورود به مرحله اقدامی جدی، ابتدا نفسی بلند و عميق بکشد و بگذارد بحران اقتصادی ايران لطمه خود را به ملاها وارد کند.

به اعتقاد آقای عسکری سياست های مالی محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری همراه با سقوط بی سابقه بازار نفت، اقتصاد ايران را به ورطه سقوط کشانده است و در نتيجه ايران اکنون در مقابل تحريم های حساب شده اقتصادی بيش از هر زمانی ديگر در سی ساله پس از انقلاب آسيب پذير تر است. وی می نويسد شتاب در مذاکره فقط ملاها را جسورترميکند و موجب گرفتن امتيازاتی از آمريکا ميشود که ضرورتی ندارد، و ايرانيان را تا آينده ای قابل پيش بينی تحت کنترل حکومت آخوندی باقی ميگذارد.

آقای عسکری ميگويد اگر دولت جديد آمريکا خواهان مذاکره از موضع قدرت و موثر برای دگرگونی در ايران است بايد آرام ودقيق عمل کند، و توصيه کرده است بهتر است گذاشته شود ايران نخستين گام را بردارد و در آنصورت ضمن دادن پاسخی مثبت پافشاری کند که پيشنهادها بايد فقط ازسوی ولی فقيه باشد.

*نقش فرهنگ ايرانی در چاره جوئی برای اختلاف اتمی

لس آنجلس تايمز زير عنوان"ديپلمات تهران ميگويد تحريم های اتمی ايران را متحد کرده است" مصاحبه برزو درگاهی با علی اصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی را چاپ کرده است که حاوی هفت سئوال و جواب، از جمله عواقب قطعنامه های سازمان ملل متحد عليه ايران است. آقای سلطانيه ميگويد مردم بيشتر و بيشتر متحد و حامی موضع دولت شده اند. دولت آمريکا اميدوار بود و تصور ميکرد که در نتيجه اين قطعنامه ها و تحريم ها دولت ايران با خارج شدن از پيمان منع گسترش تسليحات اتمی و اخراج بازرسان از ايران مرتکب اشتباهی عجولانه ميشود. ما چنين اشتباهی نکرديم.

آقای سلطانيه در بخشی از اين مصاحبه از بی اعتماد شدن ايران به طرفهای مقابل در جريان رسيدگی های آژانس بين المللی انرژی اشاره ميکند و در پاسخ اين سئوال که آنها برای ايجاد اطمينان بجای سوء ظن چه اقدامی انجام داده اند يا می توانند انجام بدهند ميگويد بايد در باره فرهنگ ايرانيان مطالعه و تحقيق کنند. ما پنج يا شش جور می توانيم به يک نفر بگوئيم بنشيند. يک جور آن کاملا دوستانه است. جور ديگرآن پذيرفتنی نيست..... از جانب ما نيز يک کمبود اعتماد وجود دارد. ما هم سوء ظن هائی داريم. بايد سرميز مذاکره بنشينند و هر دوسوی قضيه به گونه ای عملی ، واقع بينانه و در حالتی مساوی بررسی وارزيابی شود.

* نياز ايران به ترقی قيمت نفت تا بشکه ای هشتاد دلار برای اجتناب از کم کردن مخارج در بودجه سال آينده

گاردين زير عنوان" قيمت واقعی نفت بايد بالای بشکه ای صد دلار باشد" با نقل اظهارات غلامحسين نوذری وزير نفت ايران که گفته است بنظر او قيمت واقعی يک بشکه نفت بالای صد دلار است يادآوری ميکند که عربستان سعودی قبلا بشکه ای هفتاد و پنج دلار را قيمتی منصفانه ارائه دانسته بود، و مقاماتی ديگر در سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، نيز گفته اند کشورهای عضو به هفتاد تا هشتاد دلار برای هر بشکه نياز دارند.

گاردين می نويسد قيمت نفت اکنون بشکه ای صد دلار پائين تر از نقطه اوج آن در ماه ژوئن است و روز جمعه بشکه ای چهل و شش دلار معامله شد.

گاردين می نويسد اقتصاددان ها ميگويند ايران برای اجتناب از کم کردن مخارج در بودجه سال آينده نيارمند آن است که قيمت های نفت به سطح بشکه ای هشتاد دلار ترقی کند.

XS
SM
MD
LG