لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۰

گزارش اجتماعی: بی ثباتی اجتماعی در چین در پی مصادره دولتی املاک و مستغلات مردم


استفانی هو، خبرنگار صدای آمریکا، پکن

گرچه رشد اقتصادی سریع چین به میلیونها شهروند این کشور سود رسانده است اما روند فزاینده شکاف طبقاتی و افزایش نابرابری اجتماعی ناشی از اختلاف درآمد عامل ناآرامی های داخلی بسیاری بوده است.

مصادره املاک و مستغلات اقشار کم درآمد چین از سوی مقامات دولتی بر این نابرابری اجتماعی مهر تایید می نهد.

دولت با توقیف و فروش این زمین ها سود دو چندان کسب می کند.

گاوو شوهان ۴۲ ساله که نیمی از عمر خود را در یکی از این خانه ها سپری کرده می گوید: مقامات دولت در عرض نیم ساعت خانه را با خاک یکسان می کنند و هیچ پولی در ازای آن نمی پردازند.

تعدادی گارد امنیتی در برابر نرده های خانه می ایستند تا ساکنان خانه ها نتوانند در عین عملیات تخریب به خانه هایشان نزدیک شوند. در آن سوی نرده ها، مردم برای تماشای عملیاتی که در اندک زمانی خانه ها را به ویرانه بدل می کند جمع می شوند.

بولدوزرهای دولتی معمولا" بدون هیجگونه هشداری عملیات تخریب خود را شروع می کنند.

خانه ای که به مدت دو دهه سرپناه گاوو و خانواده اش بود توانایی مقاومت در برابر قدرت بولدوزر را ندارد. در کمتر از بیست دقیقه خانه گاوو با خاک یکسان می شود.

در چین که با سرعت فزاینده ای روند مدرنیته را طی می کند، رویدادهایی از این قبیل بسیار معمول است. خبرنگاران خارجی به دلیل حساسیت موضوع از عکاسی و فیلمبرداری از محل تخریب منع شده اند.

اخیرا دو عکاس خبری چین که سعی کرده بودند از این خانه ها عکس بگیرند مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.

مقامات دولتی چین غالبا" از مصاحبه با رسانه ها خودداری می کنند اما یکی از مقامات منطقه فنگ تای در پکن در بیانیه ای اعلام کرده این خانه ها از نظر قانونی در مالکیت دولت بوده و برای طرح مسکن و توسعه مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.

مو شواپینگ یک وکیل چینی می گوید : « تخریب خانه های مردم معمولی عامل عمده ای برای ناآرامی های اجتماعی در چین است و اگر دولت نتواند از مالکیت خصوصی شهروندان خود محافظت کرده و به آن ها احترام بگذارد، جامعه از ثبات و آرامش برخوردار نخواهد بود. »

دولت چین تعداد خانه ها و یا زمین هایی که توقیف خواهند شد را اعلام نکرده است. مومی گوید پرونده نیمی از شهروندان پکن که علیه دولت مرکزی شکایت کرده اند، مربوط به مسایل مسکن و یا توقیف زمین هایشان است.

بر اساس مقررات جدید اگر مالکان تصور میکنند رقم دریافتی از دولت منصفانه نیست می توانند از دولت شکایت کنند. مو می گوید دادگاه ها معمولا" به نفع شاکیان رای نمی دهد بنابراین احتمال پیروزی در این پرونده بسیار اندک است.

پکن ادعا کرده برای توقیف املاک و مستغلات هرگز به خشونت متوسل نشده است.

مو می گوید مقامات محلی گاه به مقررات دولت محلی توجه نمی کنند و بیشتر به منفعت خود می اندیشند.

برای گاوو که در حین ناباوری اشک می ریزد، تصور از دست دادن خانه اش غیر واقعی می نماید.

وی منتظر پذیرش پرونده شکایت اش از سوی دادگاه است اما در عین حال اطمینان دارد که بازپس گرفتن خانه اش غیر ممکن است.

XS
SM
MD
LG