سازمان ملل متحد روز ۴ شنبه جایزه حقوق بشر را به بی نظیر بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان که در سال ۲۰۰۷ در آن کشور ترور شد اعطا کرد.
بیلال بوتو فرزند خانم بوتو این جایزه را دریافت کرد و در مراسم اهدا جوائز بخشی از بیانیه ای را که خانم بوتو قبل از ترور خود نوشته بود برای حضار خواند.
خانم بوتو در این بیانیه اذعان کرده است که با بازگشت به کشورش احتمالا جان خود را از دست خواهد داد ولی برغم آن او به کشورش باز گشته است زیرا که دموکراسی در پاکستان برای تمامی جهان اهمیت دارد.
پسر خانم بوتو پس از اعطا جوائز در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اظهار داشت: من امروز سرشار از شادی و غم بودم. بسیار شادمانم که سازمان ملل این جایزه را به مادرم اهدا کرد ولی مسلما اگر او شخصا می توانست برای دریافت جایزه این جا باشد خوشحال تر می شدم.
امسال در شصتمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد که به لهستان سفر کرده است این پیام را فرستاد:
«از زمان پذیرفته شدن اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط ملل جهان، حقوق انسان های بسیاری محافظت شده است ولی واقعیت این است که ما هنوز به اهداف آن کاملا جامه عمل نپوشانده ایم و بیرحمی علیه انسان ها ی بی گناه بی جواب می ماند. ما نمی توانیم چشم خود را بر فقر سرکوبی و تعصب ببندیم. ما مسئولیم که با بی تفاوتی در برابر این مسائل مقابله کنیم.»
بان کی مون افزود داد و ستد و قاچاق انسان ها، استثمار کودکان، و فقر مشکلاتی است که گریبانگیر میلیون ها انسان در سراسر جهان است.
رمزی کلارک وزیر دادگستری پیشین ایالات متحده، دوروتی ستنگ راهبه آمریکایی و طرفدار حفظ محیط زیست که در برزیل به قتل رسید و گروه دیده بان حقوق بشر از دیگر برندگان جایزه حقوق بشر سازمان ملل بودند.
در همین حال گروهی از جوانان تبتی در برابر ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک گرد آمدند تا به گفته آنان علیه ادامه اشغال تبت توسط چین اعتراض کنند.