لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۷

مذاکره ايران و آمريکا غيرممکن نيست


* تغييرجهت استراتژيک رهبران ايران در بمب رسانی به ستيزه گران درعراق

واشنگتن پست زير عنوان"ژنرال آمريکائی ميگويد ايران خود را از خطرناک ترين بمب ها در عراق کنار ميکشد" می نويسد مقامات آمريکائی و عراقی روز پنجشنبه گفتند ايران ديگر در رساندن نوعی مرگبار از بمب های جاده ای به ستيزه گران عراقی فعال نيست، که گويای تغيير جهتی استراتژيک توسط کادر رهبری ايران است.

واشنگتن پست با نقل اظهارات ژنرال توماس متز، رئيس واحدی که در وزارت دفاع آمريکا برای مقابله با بمب های جاده ای در عراق و افغانستان بوجود آمد، راجع به کاهشی عمده در انفجارهای ناشی از منفجر شدن بمب های جاده ای در عراق در ماههای اخير، که نفوذ در عايق زرهی خودروهای نظامی يکی از قابليت های مخرب و مهلک آنهاست، می نويسد وی به خبرنگاران گفت يکی تصميم گرفته است آنها را کم کند.

واشنگتن پست همچنين اظهارات علی دباغ سخنگوی دولت عراق را نقل ميکند که ميگويد به نظر او دولت ايران به اين نتيجه رسيده است که قرارداد جديد امنيتی آمريکا و عراق تهديدی عليه ايران نيست.

* مذاکرات ميان ايران و آمريکا غير ممکن نيست

نيويورک تايمز زير عنوان"يک محاوره آمريکائی-ايرانی"تفسيری از راجر کوهن مفسر امور بين المللی را چاپ کرده است که ميگويد آمريکا و ايران با يکديگر در باره محو تمامی نوعی از تسليحات کشتارجمعی صحبت ميکنند.

کوهن ميگويد اين کاری خوب است، و در آستانه تحليف رياست جمهوری باراک اوباما، نشان ميدهد در (DNA) دو کشور چيزی وجود ندارد که تماس و گفتگو را غير ممکن کند.

کوهن با اين يادآوری که مذاکرات در چارچوب جلسات سازمان منع تسليحات شيميائی انجام ميگيرد، از جلسه ای ياد ميکند که سيد محمد علی حسينی معاون وزارت امورخارجه ايران سخنرانی ميکرد و اريک جاويتس سفير آمريکا نيز حضور داشت .کوهن می نويسد هنگامی که حسينی با اشاره به استفاده صدام حسين از تسليحات شيميائی در جنگ ايران و عراق، در حملاتی که برای ايران بيش از صد هزار تلفات بجا گذاشت، گفت جمهوری اسلامی ايران به عنوان آخرين قربانی تسليحات شيمائی قويا معتقد است که صلح و امنيت بين المللی منوط به تحقق يافتن جهان عاری از سلاح های کشتار جمعی و تهديد ناشی از آنهاست، جاويتس بيش از بالا بردن يک ابرو واکنشی نشان نداد، هرچند که در سطحی گسترده اعتقاد بر آن است سانتريفيوژهای ايران برای توليد مواد لازم در ساختن بمب اتمی کار ميکنند.

* تاکتيک استفاده از مذاکره برای اطمينان از ماندن بر سرقدرت

شرق الاوسط روزنامه عربی زبان چاپ لندن زير عنوان "اميد ضعيف اوباما به ايران" مقاله ای از امير طاهری نويسنده ايرانی مقيم اروپا را چاپ کرده است که ميگويد از هنگامی که اوباما اميد خود را برای برقراری تماس و گفتگو با ايران مطرح ساخت اين اميد در ميان طرفدارانش پيدا شده است که رژم خمينيستی به گونه ای جادوئی و سحر آميز از گرگ به ميش مبدل ميشود.

طاهری در مقاله خود با اشاره به وقايع حاکم بر مناسبات ايران و آمريکا در سی سال گذشته، از جمله وقايع پس از گروگان گيری ديپلمات های آمريکائی در ايران، و اقداماتی که روسای جمهوری پيشين آمريکا برای بهبود مناسبات با ايران انجام دادند، می نويسد جرج بوش تنها رئيس جمهوری آمريکاست که مذاکره با ملاها را با توجه به درس هائی که از شکست تلاش های پيشنيانش گرفته بود منتفی دانست، زيرا ميدانست ملاها از تاکتيک مذاکره فقط برای اطمينان از عدم توسل آمريکا به اقدامی عليه رژيم شان استفاده ميکنند.

* مبارک ميگويد تهران دنبال انقياد و اعمال نفوذ بر جهان عرب است

جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"ايران ميخواهد دنيای عرب را ببلعد" اظهارات حسنی مبارک رئيس جمهوری مصر را در اجتماعی از اعضای حزب حاکم نقل ميکند که جمهوری اسلامی ايران را به تلاش برای انقياد و اعمال نفوذ بر همسايگان مسلمانش متهم کرده است.

جروسلام پست می نويسد مبارک اين نظر را پس از آن ارائه داد که مصر سفير خود را از ايران در واکنش به تشديد تشنج در مناسبات دو کشور فرا خواند.

جروسلام پست می نويسد تشنج ميان تهران و قاهره پس از آن شدت گرفت که تظاهرکنندگان در چند تظاهرات عليه مصر خواستار اعدام رهبر مصر شدند. وسائل ارتباط جمعی دولتی در ايران مصر را متهم کرده اند که مانع از رسيدن کمک به فلسطينيان در نوار غزه شده است.

* نگرانی از ايران برای نخستين قرارداد همکاری اتمی آمريکا با امارات

وال استريت جرنال زير عنوان"برنامه آمريکا برای امضای پيمان اتمی با امارات متحده عربی" می نويسد اظهارات يک مقام ارشد آمريکائی راجع به برنامه آمريکا برای امضای نخستين قرارداد همکاری اتمی با يک دولت خاورميانه ای موجب نگرانی هائی در ميان بعضی از اعضای کنگره شده است که ميگويند اين پيمان می تواند به گسترش فعاليت های اتمی در منطقه منجر شود.

وال استريت جرنال می نويسد اين قرارداد بدان جهت اذهان را بخود جلب کرده است که امارات متحده عربی يک شريک عمده تجاری ايران است و پيش از اين به عنوان يک مرکز ترانزيت برای انتقال تکنولوژی های دارای کاربرد نظامی به ايران مورد استفاده قرار گرفته است.

وال استريت جرنال می نويسد اين قرارداد باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکا را در ارتباط با يک متحد آمريکا در خاورميانه در موضعی دشوار ميگذارد زيرا بايد تصميم بگيرد آيا کنگره را برای تصويب آن زير فشار بگذارد، يانه.







XS
SM
MD
LG