هزاران کیلومتر دور تر از واشنگتن و در آن سوی اقیانوس اطلس، در خیابان های لندن، توجه و دلبستگی بسیاری به براک اوباما ریاست جمهوری منتخب ایالات متحده ابراز می شود. بیشتر اروپائیان از روزهای اول مبارزات انتخاباتی براک اوباما شیفته او شدند. جوان پرانرژی که با سخن رانی های جذاب خود نوید تغییررهبری وهمکاری های جدید را داد.
پیروزی انتخاباتی براک اوباما این سئوال را برای اقلیت های قومی اروپا برانگیخت: آیا ممکن است این رویداد در این جا هم تکرارشود؟ بارونس پاتریشیا اسکاتلند اولین زن سیاهپوستی است که به مقام وزارت دادگستری بریتانیا انتخاب شده است. او می گوید انتخاب براک اوباما به همگان این پیام را فرستاد که حتی بزرگترین آروزها قابل دسترسی است. پاتریشیا اسکاتلند می افزاید: او نشان داد اگراستعداد، انرژی، شهامت، علاقه، عزم و لیاقت داشته باشید همه چیزممکن است. مهم نیست رنگ پوستتان چیست، چه مذهبی دارید و یا جنسیتتان چیست.
خانم اسکاتلند که در یکی از جزایر دریای کارائیب به دنیا آمده و ازکودکی دربریتانیا زندگی می کند نمونه ای ازاین واقعیت است که اقلیت ها می توانند به مقام های عالی دست یابند. ولی آیا روزی بریتانیا خواهد توانست یک نخست وزیر سیاهپوست داشته باشد؟ پاسخ خانم سکاتلند به این سئوال مثبت است.
این پرسش برای اقلیت های قومی فرانسه نیز پیش آمده است و آنان تقریبا به دو دسته تقسیم شده اند برخی خوش بینند و برخی بدبین. اقلیت های فرانسه که عمدتا عرب و سیاهپوست هستند ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت آن کشور را تشکیل می دهند و یکی از افتخارات فرانسه این است که شهروندانش فرانسوی هستند بدون توجه به رنگ پوست، جنسیت، مذهب و یا کشور محل تولدشان. با وجود این اقلیت های فرانسه معمولا از کمبود امکانات شکایت دارند.
لویی ژرژ تن از شورای کانون های سیاه پوستان می گوید به رغم این که در فرانسه اصل تساوی وجود دارد ولی در عمل اجرا نمی شود. برای مثال یافتن شغل برای یک عرب یا سیاه پوست به مراتب مشکل تراست.
ولی در بریتانیا اقلیت ها خوش بین ترهستند گرچه چنین تحولی را فقط در آینده دوری پیش بینی می کنند.
طرفداران براک اوباما در آمریکا فریاد زدند " بله ما می توانیم " . سئوال این است: آیا این شعار برای اقلیت های اروپا نیز موفقیت به بار خواهد آورد؟ و کی؟