لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۹

گزارش اقتصادی: بحران جهانی اقتصاد و تاثیر آن بر آسیا 


کیتی پاوند داسون، خبرنگار صدای آمریکا، بانکوک

رکود جهانی اقتصاد کماکان به اقتصاد آسیا لطمه می زند.

ارقام و اطلاعات جدید منتشر شده در چین از کاهش رشد اقتصادی این کشور خبر می دهد. بانک مرکزی کره جنوبی نیز نرخ بهره خود را به سطح بی سابقه ای کاهش داده است. به نظر نمی رسد سال آینده وضعیت اقتصاد آسیا چشم انداز امیدوار کننده ای داشته باشد.

درآمد دولت چین در ماه نوامبر سه در صد کاهش یافته است که نشان دیگری از تضعیف ساختار اقتصادی این کشور است.

این سومین ماه متوالی ست که درآمد دولت چین با کاهش روبرو شده است.

دولت چین در ضمن از نرخ تورم ۲⁄۴ درصد ماه گذشته خبر داده است. این رقم کمترین سطح در حدود دو سال گذشته بوده است.

گرچه مصرف کنندگان از کندی روند افزایش قیمت ها استقبال می کنند، اما تحلیل گران بر این باورند افت قیمت ها نتیجه کاهش تقاضای مصرف کنندگان برای خرید کالا و محصولات مصرفی ست.

بانک کره در سئول نرخ بازخرید هفت روزه خود را به رقم بی سابقه 3 در صد کاهش داد.

این کاهش نرخ چهارمین مورد در دو ماه گذشته بوده و کمترین رقم در تاریخ این بانک محسوب می شود.
لی سیانگ تائه، رییس بانک مرکزی کره می گوید: « به دلیل کاهش احتمالی صادرات ناشی از رکود جهانی، کندی رشد اقتصادی کره تا چندی ادامه خواهد یافت. اگر با اقدامات اتخاذ شده در ساختار مالی، عرضه و تقاضا بار دیگر احیا نشود، احتمال کاهش مجدد نرخ بهره وجود دارد.»

بانک توسعه آسیا پیش بینی رشد اقتصادی منطقه ای را به تعویق انداخته است.

مقامات این بانک اعلام کرده اند اقتصاد های در حال توسعه کشورهای آسیایی در سال جاری از رشد ۶⁄۹ در صدی و در سال آینده از رشد ۵⁄۸ در صدی برخوردار خواهند شد.

موسسه غیر انتفاعی ارایه وام، توسعه رشد اقتصادی ۷⁄۵ درصدی در سال جاری و در سال ۲۰۰۹ میلادی اندکی بیش از ۷ درصد را پیش بینی کرده بود.

بنا به اعلام بانک توسعه آسیا مشکل اصلی رکود اقتصادی فزاینده در بازار های آمریکا و اروپا ست که به طور همزمان تقاضا برای صادرات از کشورهای آسیایی را کاهش داده است.

لی یونگ وا، رییس دفتر یکپارچگی اقتصادی منطقه ای بانک توسعه آسیا از پیش بینی های جدیدی در چشم انداز اقتصادی هنگ کنگ پرده بر می دارد و می گوید : « گرچه اکثر اقتصادهای کشورهای آسیایی در مقایسه با بازارهای کشورهای توسعه یافته از بنیان قدرتمندتری برخوردارند اما آسیا از آسیب های رکود جهانی اقتصاد مصون نخواهد ماند. پیش بینی ما این است که به احتمال زیاد کشورهای آسیا یی از رکود جهانی اقتصاد زمین گیر نخواهند شد اما به طور مسلم برای رشد با مشکلاتی مواجه می شوند و در این امر هیچ تردیدی نیست . زمستان از راه می رسد و ما نیز به سرما خوردگی مبتلا می شویم ولی ذات الریه نخواهیم گرفت.»

او می گوید چین و هند که طی دهه گذشته از شکوفایی اقتصادی بی سابقه ای بر خوردار بوده اند نیز با کندی روند رشد اقتصادی روبرو خواهند شد.

بانک توسعه آسیا اعلام کرد رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۰۹ حدود ۸⁄۲ درصد خواهد بود، رقمی که نسبت به ۹⁄۵ درصد سال جاری و ۱۱ درصد سال ۲۰۰۷ کاهش چشمگیری محسوب می شود.

پیش بینی بانک این است که رشد اقتصادی هند نیز به حدود ۶⁄۵ درصد در سال آینده کاهش خواهد یافت.این رقم نسبت به رشد ۹ درصدی سال گذشته بسیار کاهش یافته است. گرچه ممکن است ارقام رشد اقتصادی چین و هند در رکود اقتصادی، برای بسیاری از کشور های دیگر تحسین برانگیز باشد اما نگرانی عمده رهبران این دو کشور کار آفرینی برای میلیون ها کارگر بی کار خواهد بود.

بسیاری از دولت های کشور های آسیایی در جستجوی یافتن راهکاری برای احیای مجدد اقتصاد های خود هستند.

دولت تایلند علاوه بر ۳۱ دسامبر و اول ژانویه ، روز دوم ژانویه را نیز تعطیلی عمومی اعلام کرده است.

این اقدام به این امید است که مردم تایلند از تعطیلی طولانی بهره جسته ، سفر و یا خرید کنند و صنعت گردشگری را شکوفا کنند.

این صنعت از تنش های سیاسی داخلی و نیز رکود جهانی اقتصاد ضربه سنگینی خورده است.

XS
SM
MD
LG