*جنبش دانشجوئی مهم است اما کافی نيست
گلف نيوز، روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی، زير عنوان"جنبش دانشجوئی به تنهائی دگرگونی را پيش نمی برد" مقاله اميرطاهری نويسنده ايرانی مقيم اروپا را در باره وقايعی که امسال به مناسبت روز دانشجو در دانشگاههای ايران رخ داد چاپ کرده است که در بخشی از آن پس از اشاره به شعارهای دانشجويان در تقبيح استبداد و تاکيد بر دمکراسی می پرسد آيا اين سرآغازچيزی بزرگ است؟ آيا اين می تواند به شکل گيری يک جنبش سراسری طرفدار دمکراسی منجر شود که محاسبات رژيم را پيش از انتخابات رياست جمهوری در ژوئن(خرداد) آينده به هم بزند. آيا ايران آنظور که بعضی کارشناسان ميگويند وارد يک مرحله پيش از انقلاب می شود که می تواند موجوديت رژيم خمينيستی را تهديد کند؟
گلف نيوز می نويسد فعالان دانشجوئی ممکن است موفق شده باشند خامنه ای و احمدی نژاد را بترسانند که خود را از محوطه دانشگاهها دور نگاهدارند، اما بعيد است بتوانند به تنهائی در تلاش برای تغيير و دگرگونی عمده ای به موفقيت برسند. موفقيت جنبش کنونی دانشجوئی در ايران مستلزم مشارکت و همکاری طيف گسترده تری از ايرانيان است.
* ترکيه ميگويد اسرائيل تنها کشوری نيست که از برنامه های اتمی ايران احساس تهديد ميکند
هآرتض، روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زيرعنوان"سياست گذارترک ميگويد ايران تهديدی برای ترکيه است" اظهارات مراد مرجان رئيس کميته امور خارجی پارلمان ترکيه را نقل ميکند که گفته است بنظر ترکيه تمامی منطقه خاورميانه بايد عاری از تسليحات اتمی شود.
هآرتض می نويسد وی در پاسخ به اين سئوال که آيا اسرائيل هم بايد مشمول خلع سلاح اتمی شود يانه در اظهار نظری غير مستقيم گفت اگر اسرايئل احساس نکند که با تهديد روبروست در آن صورت اسرائيل هم می تواند عاری از تسليحات اتمی شود، و بلافاصله افزود اسرائيل تنها کشوری نيست که از برنامه های اتمی ايران احساس تهديد ميکند. ايران نخستين و بيشترين تهديد عليه ماست.
* ايران برنامه تسليحات اتمی را پنج سال پيش کنار گذاشت؟
واشنگتن تايمز زير عنوان"پای بندی مقام مسئول به گزارش راجع به برنامه اتمی ايران" اظهارات توماس فينگر دومين مقام تشکيلات اطلاعاتی آمريکا را که به تازگی بازنشست شده است نقل ميکند که ضمن دفاع از گزارش جنجال برانگيز سال گذشته اين تشکيلات راجع به برنامه اتمی ايران گفته است وی کماکان معتقد به نتيجه گيريهای اين گزارش است که ميگويد ايران برنامه تسليحات اتمی خود را پنج سال پيش معلق گذاشت.
واشنگتن تايمز می نويسد آقای فينگر که روز اول دسامبر از مقام معاونت اطلاعات ملی و رياست شورای ملی اطلاعات کنار رفت همچنين گفت معتقد است که ايران اورانيوم غنی شده با غنای پائين در تاسيسات نطنز را به اورانيوم قابل استفاده در تسليحات اتمی تبديل نکرده است. با اينحال وی که روز سه شنبه در جمعی کوچک از خبرنگاران صحبت ميکرد گفت کماکان ايران را جائی خطرناک ميداند.
* تلاش جديد وکلای سرشناس دادگستری برای تعقيب احمدی نژاد به اتهام تحريک به نسل کشی
جروسلام پست روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"لابی وکلای دادگستری عليه تحريک ايران" می نويسد طرحی جديد برای منزوی کردن ايران و رهبرش، محمود احمدی نژاد، برای تحريک به نسل کشی روز سه شنبه توسط وکلای دادگستری در کانادا، آمريکا، بريتانيا و اسرائيل ارائه داده شد که ضمن درخواست تشکيل پرونده جنائی و ممنوعيت سفر برای احمدی نژاد از سازمان ملل متحد ميخواهد عضويت ايران را معلق کند و عليه تهران تحريم های اقتصادی شديدتری را درنظربگيرد.
جروسلام پست اظهارات ايروين کاتلر نماينده پارلمان کانادا را نقل ميکند که روز سه شنبه در اورشليم گفت اين تلاش با شصتمين سالگرد ميثاق سازمان ملل متحد در باره جلوگيری از نسل کشی و مجازات مرتکبين آن مصادف شده است.
جروسلام پست با اشاره به اعلاميه ای که وکلای سرشناس دادگستری در کانادا، بريتانيا، آمريکا و اسرائيل منتشر کرده اند می نويسد اين اعلاميه ميگويد احمدی نژاد با اهانت و بی حرمتی به يهوديان و اسرائيل، و با تهديد به نابود کردن اسرائيل با بمب اتمی، می تواند بر اساس قوانين بين الملل ، برای تحريک به نسل کشی، مسئول و جوابگو شناخته شود.
* عراق در جستجوی همکاری اقتصادی با همسايگان با هدف تسهيم منابع و ميانجيگری
واشنگتن پست زير عنوان" درخواست مقام دولتی برای همکاری اقتصادی" می نويسد يک مقام ارشد عراق با دراز کردن دست دوستی به سوی ايران و ديگر همسايگان اش خواستار شکل بخشيدن به يک اتحاديه امنيتی اقتصادی با هدف تسهيم آب، انرژی و منابع ديگر، و ميانجيگری رفع اختلافات در ميان اعضای چنين اتحاديه ای شده است.
واشنگتن پست اظهارات علی ال دباغ سخنگوی دولت عراق را نقل ميکند که روز سه شنبه ضمن تشريح اين پيشنهاد گفت تبادل نظر های غير رسمی با ايران، کويت، سوريه و ترکيه شروع شده است. عربستان سعودی و اردن هم ممکن است به گروه ملحق شوند، و امير نشين های حوزه خليج فارس نيز ممکن است به مشارکت علاقمندی نشان دهند.