لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۵

گزارش اجتماعی: احتمال کاهش بودجه و پیامدهای آن بر مبارزه جهانی با ریشه کنی ایدز


ناومی سک، خبرنگار صدای آمریکا، داکار

نهاد های غیر دولتی خواستار افزایش کمک های اهدایی به منظور ریشه کنی ایدز شده اند.


رهبران جهان در پانزدهمین کنفرانس بین المللی مبارزه با ایدز و بیماری های مقاربتی در داکار پایتخت سنگال، خواستار تاکید بر ضرورت پیشگیری در مبارزه جهانی با ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز شدند.


اما اعضای جامعه مدنی آفریقا که در راه مبارزه با ایدز تلاش می کنند می گویند کمبود بودجه پیش بینی شده تلاش های بین المللی را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد.

عبدالایه واده، رییس جمهوری سنگال که میزبانی کنفرانس ایدز را بر عهده داشت در مراسم افتتاحیه، پیام قدرتمندی پیرامون نیاز به اولویت قرار دادن تلاش ها برای پیشگیری از گسترش بیماری ایدز و ویروس اچ آی وی ، ارسال کرد.


واده اظهار داشت: « با نادیده گرفتن عامل پیشگیری، تعداد افراد مبتلا به این بیماری مرگبار افزایش خواهد یافت و این امر موازنه سیستم های بهداشتی و سلامتی و در نهایت کل جامعه را در معرض تهدید قرار خواهد داد.»


در گزارش اخیر آژانس سازمان ملل برای ریشه کنی ایدز اشاره شده است همزمان با درمان دو بیمار، ۵ تن دیگر به این بیماری مبتلا می گردند.

اما پیتر بوجاری ، مدیر اجرایی سازمان صندوق توسعه انسانی جامعه مدنی مستقر در تانزانیا که برای مبارزه و درمان اچ آی وی و ایدز فعالیت می کند می گوید: « کمک های اهدایی باید افزایش یابند. هدف ما پیشگیری از شیوع بیماری ایدز از مادران به کودکان است. و این کار باید با کمک بیمارستان ها صورت گیرد. بنا بر این اگر دارو در دسترس نباشد به این معناست که کودکان بیشتری به اچ آی وی مبتلا می شوند و همزمان با رشد کودکان این معضل بزرگتری برایشان ایجاد خواهد کرد. فقط به این دلیل که ما توانایی مراقبت از آنها را نداشتیم و دارو در اختیارشان قرار ندادیم.»

سازمان بوجاری برای دریافت بودجه از سوی صندوق جهانی مبارزه با اچ آی وی، ایدز، مالاریا و سل، مورد تایید قرار گرفته است.

صندوق جهانی در حال حاضر بزرگترین سازمان چند منظوره جهان است که با در یافت و توزیع کمک های نقدی با این بیماری ها مبارزه می کند. این سازمان تا کنون ۱۴ میلیارد دلار در سراسر جهان توزیع کرده است.

اما آخرین دوره پرداخت ها با توجه به میزان تقاضا به تعویق افتاده است.

برنامه ها در دو فاز سرمایه گذاری می شوند. برنامه ریزی فاز دوم در سال ۲۰۱۱ اجرا خواهد شد.

صندوق جهانی اعلام کرده که اگر کمک های نقدی بیشتری اهدا نشود، بودجه این یرنامه ها باید کاهش یابند.

بنا براین اگر تصمیم کاهش بودجه ها به مرحله اجرا برسد، این برنامه های محلی ، برنامه های درمانی جوانان به دلیل عدم توزیع دارو با معضل مواجه می شوند.

آنها مجبور خواهند شد برای برنامه های درمانی در حال اجرا پول پس انداز کنند زیرا نمی توان مصرف دارو را به طور مقطعی متوقف کرد. اما بسیاری از بیماران به دلیل کمبود بودجه برآورد شده، به دارو های حیاتی دسترسی نخواهند داشت.

کریستف بن، مدیر مشارکت روابط خارجی صندوق جهانی می گوید :« کمبود پیش بینی شده به دلیل افزایش بی سابقه و شدید نیاز به کمک های نقدی، اجتناب ناپذیر است. به منظور توزیع کمک های نقدی و فراهم آوردن نیاز های موجود، صندوق ناچار است تا سطح درآمد خود را به دو برابر افزایش دهد. این امر در واقع با همه برنامه ریزی های توسعه صندوق جهانی هماهنگی دارد و این نشان دهنده میزان پولی ست که هیات مدیره بر ضرورت توزیع آن اتفاق نظر دارند.در عین حال در بحبوحه رکود جهانی، دولت ها و سازمان های خصوصی نسبت به افزایش میزان کمک های اهدایی خود مردد بوده اند.»

بن ادامه می دهد : « آنها نسبت به موثر بودن عملکرد ما و تداوم حمایت خود از این برنامه ها اذعان داشته اند و به همین دلیل است که به کمک های خود ادامه داده اند. چالش این است که ما نیازمندیم کمک ها دو برابر شود ولی آنها نمی توانند با توجه به شرایط اقتصادی کنونی ، چنین تعهدی را قبول کنند و به همین دلیل بسیاری نسبت به این امر تردید نشان می دهند.»

بن می گوید : « نسبت به افزایش کمک های نقدی خوش بین هستم . برای نمونه، چندین سناتور ایالات متحده از جمله باراک اوباما، رییس جمهوری برگزیده و جو بایدن معاون اول رییس جمهوری برگزیده، بیانیه مشترکی را امضاء کرده و از ایالات متحده خواسته اند تا رقمی معادل ۱⁄۶۵ میلیارد دلار را در سال ۲۰۰۹ به صندوق جهانی اختصاص دهند.»

این تصمیم تا زمان بر روی کار آمدن اوباما به تعویق افتاده است.

بن می گوید وی امیدوار است اوباما پرداخت این کمک به صندوق جهانی را به طور جدی پیگیری کند.

ایالات متحده بزرگترین اهدا کننده کمک نقدی به صندوق جهانی ست و ۱⁄۶۵ میلیارد دلاری که وعده داده شده، دو برابر رقمی است که ایالات متحده در گذشته به صندوق جهانی اهدا کرده است.

XS
SM
MD
LG