لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۶

فیگارو: علاقه مردم ایران به برنامه های صدای آمریکا


روزنامه فیگارو به نقل از گزارشگر خود، ژرژ مل برونو، که مصاحبه تلویزیونی با او را احتمالا در روز دوم نوامبر امسال مشاهده کرده اید در پی سفرش به ایران مطالبی جداگانه در باره آنچه که در ایران دیده نوشته است.

در مقاله اول صحبت از این است که به دنبال سخنان اخیر آقای اوباما ، ایجاد روابط با آمریکا بین ارکان قدرت در ایران شکاف انداخته و نمی دانند با وضعیت موجود در برابر آمریکاچگونه پاسخ بگویند . آقای متکی به فیگارو گفته که وعده های انتخاباتی پس از پیروزی تغییر میکند ، این گفته به نظر روزنامه نگار نشان از دلسردی برای عادی شدن روابط میان دو دولت است و پرسش مطرح در جمع مقام داران در ایران این است که از بیست ژانویه و آغاز کار دولت اوباما چه باید کرد ؟ درجواب می خوانیم که سه نظریه به چشم میخورد ، آنها که شرائط را برای از سرگیری مناسب می بینند ، دسته ای که نظیر آقای احمدی نژاد باور دارند حال که آقای بوش رفته نباید چنین کرد، شاید بدلیل انتخابات آینده تا به رای دهندگان خود بگوید مقاومت و سختگیری من نتیجه بخش بود و دست آخر آن کسانی که میگویند ببینیم آمریکا چه امتیازاتی را در برابر پیشنهاد میکند و روزنامه نگار فیگارو میگوید آقای خامنه ای صاحب چنین نظری است .

روزنامه نگار در تهران با صادق خرازی سفیر سابق جمهوری اسلامی در فرانسه تبادل نظر داشته و از وی شنیده که ایران میخواهد همه مسائل در روی میز گفتگو مطرح شود.

تجربه سالهای اخیر میگوید هر بار که منافع دو دولت ایجاب کرده آنها مشترکا باهم همکاری کرده اند مثل سقوط طالبان و حالا هم عملا تماس ها به کلی قطع نشده است اما مقاله در پرسش پایانی خود میپرسد آیا رژیم در بعد از عادی شدن روابط با دشمنش میتواند دوام بیاورد ؟

در مطلب دوم که راجع به زندگی هر روزه مردم است، روزنامه نگار میگوید در چندمتری میدان انقلاب آخرین فیلم های شیطان بزرگ دور از نگاه ماموران خرید و فروش میشود . در گشت وگذارهای شهری روزنامه نگار نتیجه میگیرد که جامعه ایرانی بیش از هر جامعه دیگری در خاورمیانه علاقه مند به فرهنگ امریکاست . بدنبال اخذ ویزای مهاجرت به امریکا از طریق قرعه کشی مغازه هائی که خدمات اینترنتی ارائه میدهند آشکارا برشیشه های ویترین خود نحوه ثبت نام را برای انجام تبلیغ میکنند . در کابینه آقای خاتمی نیمی از وزرای کابینه آقای خاتمی تحصیل کرده امریکا بودند .

در ایران جمعیت قابل توجهی تلویزیون فارسی زبان صدای آمریکا راکه از واشنگتن پخش میشود تماشا میکنند . ضد ونقیض ها در نگاه روزنامه نگار چنان میشود که ژرژ مل برونو بیاد میاورد که وقتی آقای رفسنجانی در آزادی گروگانهای لبنان چاره ساز شد به او کتاب مقدس هدیه کردند . صادق خرازی گفته دشمنی امریکا و ایران تخیلی است و فیگارو افزوده آن دیپلمات ایرانی که عادی سازی روابط امریکا و ایران را میسر کند در ایران بسیار محبوب خواهد بود .

و بدین ترتیب در مطلب سوم که نوعی نقل قول دیده ها وشنیده هاست از قول یک دانشجو میخوانیم که در امریکا قانون وآزادی وجود دارد .اما اینجا به محض کوچکترین تشخیص کار به بازجوئی و تحقیقات منجر میشود . فرار مغزها دیگر پنهان نیست و سالانه پنجاه دانشجوی ممتاز ایرانی بورس تحصیلی از معتبرترین دانشگاههای امریکا را دریافت میکنند واغلب آنها هرگز به کشورشان باز نمیگردند .

XS
SM
MD
LG