لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۵

گزارش: رهبران اروپایی اقدامهای لازم برای جلوگیری از گرمایش زمین را بررسی خواهند کرد


در آستانه گرد همایی رهبران کشور های اروپایی که به منظور مقابله با گرمایش زمین و تغییرات جوی تشکیل خواهد شد ، گروه های طرفدار محیط زیست روز پنجشنبه از اتحادیه اروپا خواستند رهبری جلوگیری از گرمایش روز افزون زمین و تغییرات جوی را به عهده گیرد .

گروه های طرفدار حفظ محیط زیست روز پنجشنبه ۵ قطعه بزرگ یخ را در مقابل مقر شورای اروپایی در بروکسل بلژیک قرار دادند در حالی که پرچم ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر روی آن ها نصب شده بود و در همین حال پروژکتوری شعار های حفاظت از محیط زیست را بر روی ساختمان شورای اروپایی منعکس می کرد.


به گفته تونی لانگ مدیر صندوق جهانی حیات وحش ،یکی از گروه های طرفدار محیط زیست، این ۵ قطعه یخ نمادی از ذوب شدن تدریجی کوه های یخ در جهان است. او از رهبران اروپا خواست که هر چه زود تر برای جلوگیری از گرمایش روز افزون زمین چاره جویی کنند.
تونی لانگ می گوید: «کوه های یخ در جهان ذوب می شوند. یخ در قطب ها آب می شود. چرا؟ چون جو زمین بسیار گرم شده است، ما گاز های گلخانه ای را کنترل نمی کنیم. ما از وزیران محیط زیست اروپا که امروز در بروکسل گرد می آیند می خواهیم هرچه زود تر در این مورد اقدام کنند، اقدامی نه فقط برای اروپا بلکه برای تمامی جهان».

در همین حال روز پنجشنبه پارلمان اروپا مسئله تغییرات جوی و انرژی را با کمیسیون و شورای اروپایی مورد بحث قرار داد.
اکثر سخنرانان گرمایش زمین را بزرگترین چالش روز خواندند و خواستار تسریع اقداماتی به منظور جلوگیری از تغییرات جوی شدند.
استاوروس دیماس کمیسیونر محیط زیست اروپا اظهار داشت حرکت در جهت کاهش گاز های ناشی از سوخت فسیلی موجب نو آوری ، جذب سرمایه ، و ایجاد مشاغل جدید خواهد شد.
ژان لویی بورلو وزیر محیط زیست فرانسه ابراز داشت قطعا این وسوسه برای دولت ها وجود دارد که برخورد با مشکل تغییرات جوی را به تاخیر اندازند ولی رویارویی با آن در آینده مشکل تر و گران تر خواهد بود.


رهبران اروپایی سال گذشته توافق کردند تا سال ۲۰۲۰ یک پنجم انرژی اتحادیه اروپا از منابع تمیزی چون انرژی خورشیدی و باد تامین شود.
از سوی دیگر شرکت کنندگان در کنفرانس آب و هوا ی سازمان ملل متحد که در ماه دسامبر در لهستان برگزار خواهد شد تلاش خواهند کرد پیمان جدیدی را جایگزین پیمان کیوتو کنند. بر اساس پیمان کیوتو که در سال۱۹۹۷ امضاء شد و در سال ۲۰۱۲ منقضی خواهد شد ۳۷ کشور صنعتی جهان می باید در مقایسه با میزان گاز های گلخانه ای موجود در سال ۱۹۹۰ ، حجم تولید این گاز ها را به ۵ در صد کاهش دهند.
اروپا می خواهد تولید گاز های گلخانه ای به ۲۰ درصد کاهش یابد.
در همین حال هواشناسان در مسکو اعلام کرده اند امسال پایتخت روسیه گرم ترین ماه دسامبر خود را از سال ۱۹۷۹ تاکنون تجربه کرده است.

XS
SM
MD
LG