لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۹

مسابقه و نمایشگاه عکس «زن ایرانی در جامعه»



برنامه زن امروز از علاقمندان دعوت می کند در مسابقه عکاسی این برنامه درباره زنان ایرانی شرکت کنند.

موضوع:
«زن ایرانی در جامعه»
که شامل همه وجوه حضور زن در اجتماع و فعالیت های اجتماعی می شود.

بخش های مسابقه:
علاقمندان می توانند آثار خود را در سه بخش:
- تک عکس
- مجموعه عکس
- عکس ترکیبی
در مسابقه شرکت دهند.
مجموعه عکس به چند اثر عکاسی مستقل گفته می شود که یا برای نشان دادن مراحل تکوین یک موضوع به صورت پی در پی نمایش در می آیند و یا از کنار هم قرار گرفتن آن ها مضمون و مفهومی جدید شکل می گیرد.
عکس ترکیبی به عکسی مستقل گفته می شود که مضمون آن از ترکیب خلاقانه چند عکس ( به شیوه های دیجیتالی/ غیر دیجیتالی) شکل گرفته است.

تعداد و نوع آثار:
هر متقاضی می تواند حداکثر
سه "تک عکس"
یک "مجموعه عکس"
و دو "عکس ترکیبی"
برای مسابقه ارسال کند.

انتخاب و داوری:
۱- انتخاب: آثار رسیده، پس از پایان مهلت دریافت، مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت تطابق با موضوع و مقررات مسابقه و برخورداری از کیفیت مورد نظر به مسابقه راه می یابند.
۲- مسابقه: آثاری که در مسابقه پذیرفته می شوند، مورد بررسی داور مسابقه آقای رضا دقتی، عکاس و خبرنگار بین المللی قرار می گیرند و عکس های برگزیده هر گروه به نمایشگاه راه می یابند.
۳- نمایشگاه: آثار برگزیده هر بخش در نمایشگاهی که در مرکز مطالعات فرهنگ و زبان فارسی دانشگاه ایالتی مریلند برگزار خواهد شد، به نمایش در می آیند.
۴- جوایز: در پایان نمایشگاه سه عکس نخست هر بخش در وبسایت صدای آمریکا و برنامه زن امروزمعرفی شده و در صورت تمایل لوح یادبودی از سوی شبکه تلویزیونی صدای آمریکا برای آنان ارسال خواهد شد.

شرایط شرکت:
۱- شرکت در مسابقه برای همه علاقمندان آزاد است.
۲- آثار باید به شکل دیجیتال و به صورت رنگی یا سیاه و سفید برای مسابقه ارسال شوند.
۳- طول عکس ها باید بین ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر و عرض آن ها بین ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر باشد.
عکس ها باید با کیفیت حداقل 300dpi
و در فرمت JPG
به نشانی الکترونیکی zane-emrooz@voanews.com
ایمیل شوند.
۴- لطفا در ایمیلتان نام و نام خانوادگی ( یا نامی که مایلید به آن معرفی شوید)/ سن/ شهر محل سکونت و نشانی الکترونیکی خود را بنویسید.
همچنین در زیر هر عکس مشخص کنید که برای کدام بخش ارسال شده است. لطفا در قسمت Subject بنويسيد:
Women’s photo contest
۵- لطفا ً از نوشتن هر گونه توضیح و توصیف و نام گذاری عکس ها خودداری کنید و فراموش نکنید که در بخش "مجموعه عکس" ترتیب عکس ها را با شماره گذاری مشخص کنید.
۶- شبکه خبری فارسی صدای آمریکا مجاز است که آثار رسیده را در برنامه های خود به نمایش بگذارد، از این آثار نمایشگاه ترتیب دهد یا به انتشار الکترونیکی و چاپی آن ها برای اطلاع رسانی در مورد مسابقه و نمایشگاه اقدام کند.

تذکر:
۱- ارسال آثار به منزله پذیرفتن مقررات مسابقه است.
۲- آثاری که پس از مهلت مقرر دریافت شوند یا فاقد اطلاعات و کیفیت لازم باشند به مرحله بعد راه نخواهند یافت.
۳- آثار در همان بخشی که مورد نظر عکاس است، مورد بررسی قرار می گیرند. انتخاب دقیق بخش مورد نظر به عهده عکاس است.
۴- تصمیم گیری در مورد مسایل پیش بینی نشده و تفسیر شرایط و مقررات به عهده دست اندرکاران برنامه زن امروز است.
۵- شما در پخش تلویزیونی یا در مواد چاپی و الکترونیکی تنها به نامی که خود تعیین کرده اید، معرفی خواهید شد و اطلاعاتتان نزد برنامه زن امروز محفوظ خواهد بود.

گاه شمار:
آخرین مهلت دریافت آثار: ۱۲ نیمه شب سی ام دیماه ۱۳۸۷ به وقت تهران
انتخاب اولیه و داوری آثار: پايان بهمن ماه ۱۳۸۷
برگزاری نمایشگاه و اعلام برندگان: نوروز ۱۳۸۸

معرفی داور مسابقه:
عکاس برجسته و معمار انسانگرا، آرمان خواه و بشر دوست ایرانی رضا دقتی، معمولا ً در موقعیت هایی خطرناک و گاهی زیر آتش جنگ ها و درگیری های جهان زندگی می کند تا روزی دیگر را هم به عکاسی بپردازد. عکس های او، که برنده جوایز فراوانی هم شده اند، تصاویری را از زندگی ثبت می کنند، که پیش از این دیده نشده است.

رضا که به خاطر عکس های جسورانه و جست و جوگرش از نقاط شگفت انگیز جهان، نام آشنای جهانیان است تاکنون گوشه های دور و نزدیک این کره خاکی را با دوربینش برای مجله «نشنال جیوگرافيک» ثبت کرده است. تلویزیون «نشنال جیوگرافيک» هم تا به حال چندین مستند از فعالیت های او تهیه کرده که یکی از آن ها- که درباره زندگی رضا تولید شده - نامزد دریافت جایزه «امی» و دیگری در سال ۲۰۰۲ برنده این جایزه شد. رضا همچنین کارگردان هنری فیلم مستند «درون مکه» پربیننده ترین مستند تلویزیون «نشنال جیوگرافيک» بوده است. در ماه مه ۲۰۰۸، «نشنال جیوگرافيک» به عنوان بخشی از مجموعه سفرهای استثنایی، لوح فشرده تصویریی را منتشر کرد که به سفرها و فعالیت های رضا، هم به عنوان عکاس و هم به عنوان یک بشردوست فعال، می پرداخت.

عکس های تحسین شده رضا مثال زدنی اند ولی او برای یاری به انسان ها در بند دوربینش باقی نمانده است. او بنیانگزار بنیاد آینه، یک نهاد غیر انتفاعی بین المللی است که برای کمک به آموزش و پرورش کودکان و زنان از راه رسانه و ارتباطات تاسیس شده است. رضا می خواهد که زنان و کودکان مهارت هایی را بیاموزند که به کمک آن ها بتوانند در ساختن جامعه ای باز و آزاد از طریق حمایت از توسعه ای در دسترس، گسترش حقوق بشر و تقویت وحدت ملی، سهیم شوند. در سال ۱۹۹۱ رضا مشاور سازمان ملل متحد در افغانستان برای رساندن غذا به مردم مناطق آسیب دیده از جنگ بود و به خاطر این فداکاری انساندوستانه و نیز به دلیل فعالیت های بنیاد آینه در افغانستان «نشنال جیوگرافيک» در سال ۲۰۰۶ او را به لقب «کاشف برتر نشنال جیوگرافيک» مفتخر کرد.

رضا عمیقا ً به آموزش نسل های آینده علاقمند است و بخش بزرگی از وقتش را به عنوان سخنران، راهنما، آموزگار و استاد مدعو در جلسات سخنرانی و کارگاه های آموزشی در مورد مسایل جهانی، فعالیت های بشردوستانه و عکاسی خبری در موسسات بین المللی و دانشگاه هایی نظیر جورج واشنگتن، استانفورد، پکن و سوربن می گذراند.

عکس های رضا در شهرهای مهم جهان به نمایش در آمده اند. تقدیرهای متقاطع نمایشگاه ویژه ای از کارهای او بود که در سال ۲۰۰۳ در پاریس برگزار شد و میلیون ها بیننده را به خود جلب کرد. نمایشگاه یک جهان، یک قبیله هم نخستین نمایشگاه «نشنال جیوگرافيک» در فضای باز بود که در سال ۲۰۰۶ در واشنگتن برگزار شد.

در طول سه دهه ی گذشته، عکس های رضا در بسیاری از نشریات معتبر جهان و بر جلد بسیاری از شماره های مجله «نشنال جیوگرافيک» چاپ شده است. از او تاکنون دوازده کتاب منتشر شده و جدیدترین کارش جنگ و صلح نخستین کتاب از مجموعه ی جدید «نشنال جیوگرافيک» به نام «استادان عکاسی» است.

رضا در سال ۲۰۰۵ نشان ملی لیاقت فرانسه، بالاترین افتخار ملی شهروندی را به پاس خدمات بشردوستانه اش در زمینه آموزش کودکان و قدرت بخشی به زنان در رسانه، دریافت کرد و در سال ۲۰۰۶ مدال افتخار مدرسه خبرنگاری کلمبیا در دانشگاه ایالتی میسوری «به پاس تلاش های مادام العمرش برای عدالت و کسب احترام برای شهروندان جهان، از طریق عکس های درخشان خبری» به او اهدا شد.

XS
SM
MD
LG