کره جنوبی عميقا از برقراری محدوديت های جديد در مرز خود با همسايه شمالی اظهار تاسف کرد. کره شمالی از روز دوشنبه تعداد رواديد های صادره برای اتباع کره جنوبی را به بطور چشمگيری کاهش داده است.
***
در علامتی حاکی از سردی بيشتر روابط دو کره، کره شمالی از روز دوشنبه با کاهشی ۸۰ درصدی تعداد رواديدهای صادره برای اهالی کره جنوبی جهت اقامت در منطقه صنعتی گااِسونگ را به ۸۸ عدد محدود کرد.
ناحيه صنعتی گااِسونگ در مرز ميان کره شمالی و کره شمالی در جوار مدار ۳۸ درجه و در خاک کره شمالی قرار دارد. شهرک صنعتی گااِسونگ محل اجرای پروژه های مشترک ميان سئول و پيونگ يانگ است و نماد همکاری و حسن همجواری ميان دو کشور شمرده می شود.
به گفته کيم هو نيون وزير اتحاد دو کره در کابينه کره جنوبی، اقدام کره شمالی در کاهش چشمگير تعداد رواديد برای اتباع کره جنوبی که مايل به کار در منطقه صنعتی مرزی ميان دو کشوراند، خلاف روند اعتماد سازی و ناقض موافقتنامه های ميان دو همسايه است.
۴ هزار و ۲۰۰ تن از اتباع کره جنوبی از قبل مجوز تردد به منطقه صنتعی گااِسونگ را دريافت کرده اند و اعلام کاهش شديد در پذيرش اين افراد باعث شد تا کره جنوبی نيز مسافرت های توريستی به شهری تاريخی به همين نام در کره شمالی را کم لم يکن اعلام کند.
به دنبال کشته شدن يک توريست کره جنوبی توسط يکی از سربازان کره شمالی در ماه ژوئيه، سئول تور های مسافرتی به ناحيه ای خوش منظره در کره شمالی بنام «کوه های الماس» را ملغی کرده بود.
از هنگام روی کار آمدن لی ميون باک رئيس جمهوری کره جنوبی در ماه فوريه و تعهد او در خصوص در پيشگيری سياستی سخت تر در برابر پيونگ يانگ، دو همسايه دوره جديدی از سردی در روابط فيمابين را تجربه می کنند.
در خبر ديگری، تلويزيون دولتی کره شمالی تعداد ديگری از عکس های کيم يونگ ايل رهبر ۶۶ ساله آن کشور را در حال بازديد از يک واحد نيروی هوائی منتشر کرد. در مورد تاريخ اين بازديد يا نام و نشان واحد نظامی مذکور خبری منتشر نشده است. رهبر کره شمالی هنوز جانشين خود را آشکار معرفی نکرده و از هنگام انتشار اخباری در ماه اوت دائر بر بيماری شديد او در ملاء عام ظاهر نشده است.
امروز ملک عبدالئه دوم پادشاه اردن به منظور بازديد از کره جنوبی وارد سئول شد. بازيد سه روزه پادشاه اردن از کره جنوبی و گفتگوهای او با لی ميون باک رئيس جمهوری آن کشور با هدف تقويت همکاريهای اقتصادی فی مابين صورت می گيرد.
به گزارش خبرگذاری آسوشيتدپرس از قول سخنگوی «کاخ آبي» (محل اقامت رئيس جمهوری کره جنوبي) همکاريهای اقتصادی ميان سئول و امان شامل اجرای پروژه های روبنائی در اردن مانند حفر آبراه ارتباط دهنده بحر الميت و دريای سرخ، ساخت کارگاه های نمک زدائی از آب شور و برپائی کارخانه برقی با رآکتور اتمی خواهد بود.