روز دوشنبه در کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوائی در لهستان گفته شد که بحران جهانی اقتصاد سر و سامان خواهد گرفت، اما تغییرات آب و هوائی در جهان- اگر در باره آن اقدامی صورت نگیرد- همچنان ادامه خواهد داشت.
رهبران سیاسی و دانشمندان شرکت کننده در این کنفرانس بین المللی هشدار دادند که اگر کشورهای جهان در مهار کردن گازهای گلخانه ای با یکدیگر یک صدا نشوند، این تغییرات همچنان دیده خواهد شد.
ایوو دو بوئر، دبیر اجرائی کنوانسیون تغییرات آب و هوائی سازمان ملل متحد، بر این نظر است که در سال ۲۰۰۷ میلادی، جهان هشدار شدیدی در باره تغییرات آب و هوائی از پانلی که در آن دولتها شرکت کرده بودند دریافت کرد. این هشدار، تاًییدی بر آن بود که انسان عامل این تغییرات است و اگر در این باره اقدامی جدی انجام نشود، مشکلات فراوانی را باید انتظار داشت.
دبیر اجرائی کنوانسیون به حدود ۱۰ هزار نفر شرکت کننده در این کنفرانس گفت که ما اکنون به زمان تصویب یک پیمان نامه جدید بسیار نزدیک شده ایم.
نمایندگان ۱۹۰ کشوری که در کنفرانس تغییرات آب وهوائی شرکت کرده اند، می خواهند پیمان نامه جدیدی را به جای پیمان کیوتو که در سال ۱۹۹۷ در توکیو به تصویب رسیده بود آماده کنند.
پیمان کیوتو خواهان آن بود که ۳۷ کشور گازهای گلخانه ای خود را تا سال ۲۰۱۲ میلادی تا حدود ۵ در صد تقلیل دهند.
رئیس پانل دانشمندان سازمان ملل متحد و برنده جایزه صلح نوبل ضمن هشدار به شرکت کنندگان در کنفرانس در باره پی آمدهای شکست گفت که متاًسفانه گازهای گلخانه ای در جهان به سرعت افزایش می یابد. افزایشی که در بین سالهای ۱۹۷۰ و ۲۰۰۴ میلادی حدود ۷۰ درصد بوده است.
لهستان که رهبری مذاکرات مربوط به تغییرات آب و هوائی را در جهان برای سال آینده بر عهده گرفته است، تلاش می کند که از اقتصاد وابسته به صنعت معادن خود مراقبت کند. این در حالی است که هدف اتحادیه اروپا بر آن است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی حد اقل حدود بیست درصد از گازهای گلخانه ای بکاهد.