لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۴

گزارش اقتصادی: بحران جهانی اقتصاد جان  آسیب پذیرترین مردم جهان را تهدید می کند  


مندی کلارک، خبرنگار صدای آمریکا، لندن

امدادگران هشدار داده اند قطع کمک های نقدی بشر دوستانه ناشی از رکود جهانی اقتصاد، پیامدهای مرگباری برای پناهندگان به همراه خواهد داشت.

همزمان با تشدید بحران انسانی در جمهوری دموکراتیک کنگو، امدادگران هشدار داده اند بحران جهانی اقتصاد آسیب پذیرترین ملت های جهان را نه تنها در کنگو بلکه در سایر کشورها در شرایط دشواری قرار می دهد.

هم اکنون برخی از سازمان های امدادی بشردوستانه پیش بینی کرده اند به احتمال زیاد همزمان با تشدید بحران جهانی اقتصاد، آمار مرگ و میر در فقیرترین کشورهای جهان به شدت افزایش خواهد یافت.

بوکا موانزا، اهل کنگو نه تنها نگران وضعیت جنگ و خونریزی در کشور مادری اش است بلکه نگران بحران انسانی و انتقال کمک های امدادی بشردوستانه به کنگو می باشد که در بحبوحه هشدارهای نهادهای امدادگر ممکن است از سوی نهادهای خیریه خصوصی و یا اهدایی دولت ها به کاهش و یا قطع کامل منجر شود.

موانزا می گوید: « مسئله حیاتی جان انسان هاست. کمک نقدی با کاهش و یا افزایش روبرو خواهد شد اما آنچه که جایگزینی ندارد جان انسان هاست.»

پیتر کسلر، سخنگوی سازمان پناهندگان سازمان ملل می گوید: « این سازمان به کمک های اهدایی وابسته است . با کاهش میزان این کمک ها توزیع آن ها نیز کاهش خواهد یافت. سرمایه سازمان پناهندگان سازمان ملل تقریبا" به طور کامل به وجوه اهدایی و داوطلبانه ، از مردم کوچه و خیابان گرفته تا دولت های مختلف و میزان کمک های دولت ها و نهادهای خصوصی وابسته است. زمانی که دولت ها هزینه های سنگینی را به ترمیم و تثبیت ساختارهای اقتصادی خود اختصاص می دهند، به طور مسلم بر برنامه های بشردوستانه نهادهایی همچون سازمان پناهندگان سازمان ملل و شرکای ما نیز تاثیر خواهد داشت .»

سازمان پناهندگان سازمان ملل در سراسر جهان، از افغانستان تا آفریقای جنوبی و مناطقی در دارفوردر سودان، برای پناهندگان اردوگاه برپا کرده است.

کسلر هشدار می دهد :«تاثیر قطع بودجه برنامه های بشردوستانه پناهندگان فاجعه بار خواهد بود. مردم نباید فراموش کنند که حیات دهها میلیون انسان به برنامه های امدادی سازمان پناهندگان سازمان ملل و شرکای ما در برنامه های جهانی غذا، آب آشامیدنی و مراقبت وابسته است. بدون وجود این برنامه ها، هیچ یک از این خدمات ارایه نخواهند شد و ممکن است زندگی این افراد به طور جدی به خطر بیافتد و بسیاری جان خود را از دست خواهند داد .»

این فقط سازمان پناهندگان سازمان ملل نیست که نگران قطع کمک های امدادی ست. صلیب سرخ جهانی و هلال احمر اخیرا" با برگزاری کنفرانسی در آفریقای جنوبی به بررسی روند رو به کاهش انتقال کمک های امدادی پرداختند.

روند افزایش بیکاری در سطح جهان نیز از دیگر پیامدهای نگران کننده رکود اقتصادی ست. سازمان جهانی کار هشدار داده است به احتمال زیاد در نتیجه بحران جهانی اقتصاد ۲۰ میلیون نفر کار خود را از دست خواهند داد.

کلیر ملامد، نمینده امداد رسانی ضربت، گروه بین المللی ریشه کنی فقر می گوید: « بیکاری یکی از جدی ترین نگرانی های کشورهای در حال توسعه است. این امر روند بر خلاف رشد و توسعه ای را طی می کند که با صادرات محصولات چین و هند به کشورهای ثروتمند شاهد بوده ایم. در واقع تاثیر معکوس آن این است که با کاهش شدید تقاضا، مشاغل نیز از بازار کار حذف می شوند.»

وضعیت کنونی چرخه ای منفی است که مقامات امدادرسان و امدادگران نهادهای بشردوستانه شاهد آن هستند و ممکن است آسیب پذیرترین ملت های جهان را به طور اسف باری در شرایط بحرانی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG