لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۹

هشدار امارات در باره اهميت حياتی تنگه هرمز و واکنش های ديگر به برنامه اتمی تهران در مطبوعات جهان


* مذاکره ممکن است بهتر از منزوی کردن باشد

واشنگتن تايمز زير عنوان"اسرائيل به قولی که اوباما برای مذاکره با ايران داده است نزديک ميشود" می نويسد بعضی از سياست گذاران و تحليلگران اسرائيلی ضمن تطبيق دادن خود با انتخاب باراک اوباما به رياست جمهوری آمريکا اکنون ميگويند مذاکره کردن با ايران برای جلوگيری از مبدل شدنش به يک قدرت اتمی ممکن است بهتر از منزوی کردن آن باشد. اين تغيير جهت تاکتيکی ناشی ازاين پيش بينی است که آقای اوباما به قولی که در جريان مبارزات انتخاباتی برای برقراری تماس و گفتگو با ايران داده است عمل خواهد کرد، و نيز گويای اين اميد است که ديپلماسی زورمند بيشتری از سوی آمريکا، همراه با فشار ناشی از قيمت های پائين تر نفت بتواند بلندپروازيهای اتمی ايران را محدود کند.

واشنگتن تايمز می نويسد سياستمداران اسرائيلی تا پيش از انتخاب آقای اوباما می گفتند مذاکره اقدامی بی حاصل و تسکينی است، اما رئيس ضد اطلاعات ارتش اسرائيل هفته گذشته گفت مذاکره می تواند منافعی استراتژيک برای اسرائيل ببار بياورد.


* قطع صادرات بنزين

شيکاگو تريبيون زير عنوان"به تهران بگو بنزين نه" با اشاره به ابراز آمادگی باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب آمريکا برای تماس های ديپلماتيک با رهبران ايران می نويسد وی مسلما ميداند که سه مجموعه تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران بلندپروازيهای اتمی رژيم را کند نکرده است. همينطور تحريم های بانکی تحت رهبری آمريکا.

شيکاگو تريبيون با تاکيد بر اينکه اوباما به اهرم هائی بيشتر نياز دارد، پيشنهاد خود او را در جريان مبارزات انتخاباتی برای محدود ساختن صادرات بنزين به ايران بازگو کرده است و می نويسد سال گذشته رهبران ايران نگران از جنين اقدامی جيره بندی هائی را برای بنزين وضع کردند که مردم دوست نداشتند. قطع ناگهانی صادرات بنزين می تواند به ترقی قيمت ها و تشنج های سياسی و اجتماعی بيشتری منجر شود و رژيم را بلرزاند.

* سرعت درنصب و راه اندازی سانتريفيوژها

جروسلام پست، روزنامه انگليسی زبان اسرائيل زير عنوان"ايران ميگويد اکنون بيش از پنج هزار سانتريفيوژ نصب و به راه افتاده است" اظهارات غلامرضا آقازاده رئيس سازمان انرژی اتمی ايران را در اين باره نقل کرده است و می نويسد رقم جديد در باره سانتريفيوژهای به راه افتاده به مراتب بيشتر از چهار هزار سانتريفيوژی است که ايران در ماه اوت از نصب و به راه افتادن آنها در تاسيسات نطنز خبر داده بود.

جروسلام پست می نويسد اورانيوم غنی شده با غلظت کم برای توليد سوخت اتمی مصرف ميشود. غنی سازی بيشتر می تواند آن را برای استفاده در توليد بمب اتمی مساعد کند.


* هشدارامارات در مورد تنگه هرمز

گلف نيوز، روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان"خليفه ميگويد امارات متحده عربی آماده مقابله با بحران است" اظهارات شيخ خليفه بن زايد آل نهيان رئيس فدراسيون امارات متحده عربی را در باره نگرانی های ناشی از تنزل قيمت نفت و نيز نظرات وی را در ارتباط با همسايگان از جمله ايران نقل کرده است.

گلف نيوز می نويسد شيخ خليفه ضمن اظهار نظر در باره تشنج روبه افزايش ميان آمريکا و ايران بر سر برنامه های اتمی تهران، و تهديد اخير ايران راجع به بستن تنگه هرمز گفت اين ناحيه برای اقتصاد بين المللی جنبه ای حياتی دارد و عاملی کليدی در امنيت و ثبات است و نبايد به موضوعی برای رقابت های سياسی مبدل شود.

گلف نيوز می نويسد شيخ خليفه همچنين هشدار داد که عراق نبايد به زمينه ای برای اختلاف ميان ايران و همسايگانش مبدل شود و گفت ما اميدواريم هيچکس در امور ديگران دخالت نکند.

* نگرانی سنی ها از دولت شيعه عراق

وال استريت جرنال زير عنوان "علنی شدن تشنج های قومی در جريان رای به خروج آمريکا از عراق" می نويسد بيشترين نگرانی گروهی از قانونگذاران عراقی شرايط موافقتنامه ای نيست که سال ۲۰۱۱ را برای خروج نيروهای آمريکائی در نظر گرفته است. آنان بيشتر نگران چگونگی رفتار دولت شيعه نوری المالکی نخست وزير عراق هستند.

وال استريت جرنال می نويسد بسياری از سنی ها که زمانی ستون اصلی مقاومت عليه نيروهای آمريکائی بودند اکنون اين نيروها را عاملی حياتی برای نظارت بر قدرت آقای مالکی می بينند که موضع رو به قدرت او بيشتر ناشی از امتيازاتی است که در موافقتنامه امنيتی از دولت بوش کسب کرده است.

وال استريت جرنال می نويسد درهمين حال بسياری از مقامات دولت شيعه که پس از سرنگون شدن رژيم صدام حسين با آمريکا همکاری ميکردند اکنون به منتقدان سرسخت آمريکا مبدل شده اند.


* همکاری روسيه با اوپک برای کاهش توليد نفت

واشنگتن پست زير عنوان"روسيه ممکن است با اوپک برای کاهش توليد همکاری کند" اظهارات سرگئی شمتکو وزير انرژی روسيه را نقل ميکند که در کنفرانسی در هند گفته است روسيه برای دفاع از منافع اش با اوپک همکاری ميکند. شمتکو تنزل شديد قيمت نفت را ناشی از رکود در اقتصادهای عمده و بورس بازی در بازار نفت دانست و گفت قيمت های نفت اين روزها براساس شرايط و عوامل سنتی عرضه و تقاضا تعيين نميشود بلکه تابع بحران مالی و بورس بازی است.

واشنگتن پست می نويسد برغم تصميم ماه گذشته سيزده کشور اوپک برای کاهش توليد نفت به ميزان يک ميليون و پانصد هزار بشکه در روز، قيمت نفت از رکورد بشکه ای صد وپنجاه دلاری آن در ماه ژوئن به سطح بشکه ای پنجاه دلار تنزل کرده است که يک سوم آن رکورد است.













XS
SM
MD
LG