ننسی اشتاین بک، خبرنگار صدای آمریکا
کمیک بوکز یا کتاب های کمیک کتاب هایی هستند که با کمک نقاشی های کارتونی و کلمات کوتاه، داستانی را بازگو می کنند. ابتکار ایجاد این نوع کتاب ها از کارتون های پرطرفداری که در برخی روزنامه ها در زمان قدیم چاپ می شدند گرفته شده است.
یکی از معروف ترین شخصیت های کارتون های اولیه در روزنامه های آمریکایی، میکی دوگان یا بچه زرد است که کت زرد و گشادی به تن دارد.
میکی دوگان، بچه یکی از محلات ساختگی نیویورک به نام کوچه هوگان بود. خالق این شخصیت کارتونی، فلتون آوتکالت، از طریق او به انتقاد از مسائل و مشکلات اجتماعی می پرداخت.
بچه زرد برای نخستین بار در سال ۱۹۸۵ در روزنامه ها پدیدار شد. این شخصیت در مدتی کوتاه به قدری محبوبیت پیدا کرد که از آن در تبلیغات تجارتی برای فروش اجناس و آغاز برنامه های زنده روی صحنه استفاده می شد. پس از این و در طول سال ها بسیاری از فیلم های سینمایی از روی شخصیت های کتاب های کمیک برداشته شده اند.
در دهه ۱۹۳۰ این کتاب های کمیک و شخصیت های اصلی آن ها از محبوبیت زیادی برخوردار بودند، به صورتی که از این سال ها به عنوان عصرطلائی کمیک بوک ها نام برده می شود. شخصیت خیالی فانتوم، فلش گوردون و دیک تریسی از معروف ترین شخصیت های این دوران به شمار می روند.
در عصر طلائی کمیک شخصیت دیگری نیز خلق شد که از یک سیاره دیگر به نام کریپتون به زمین آمده بود. ابر شخصیتی به نام « سوپرمن» که هویت خود را زیر نام ساختگی کلارک کنت، خبرنگار روزنامه دیلی پلانت، در شهر متروپولیس پنهان ساخته است
.سوپر من که ساخته تخیلات دو پسر نوجوان در شهر کلیولند ایالت اوهایو است در مدتی کوتاه توانست تبدیل به بزرگ ترین ابرقهرمان برای طرفداران خود شود. ابرقهرمانی که با چشم هایی مجهز به اشعه ایکس، امکان پرواز و قدرت بدنی ماورای بشری می کوشد تا حق و حقیقت و عدالت از نوع آمریکایی را اشاعه دهد.
جری سیگل و جو شوستر، دو پسربچه ای که در سال ۱۹۳۳ سوپرمن را خلق کردند، تمام حقوق و امتیازات استفاده از این شخصیت را به یک شرکت تهیه کتاب های کمیک در واشنگتن دی سی به مبلغ ناچیز ۱۳۰ دلار فروختند که البته در آن زمان این مبلغ وجه گزافی محسوب می شد.
جری و جو بعدها متوجه این خطای خود شدند و کوشیدند تا پول بیشتری از آن کمپانی دریافت کنند. در سال ۱۹۷۵ این کمپانی که میلیون ها دلار از طریق فروش متعلقات سوپرمن به دست آورده بود، بالاخره قبول کرد که تا آخر عمر سالی ۲۰ هزار دلار به هر یک از این دو پرداخت کند و نام آن ها را نیز به عنوان مبتکرین خالق سوپرمن برای همیشه به ثبت برساند.شش سال پس از تولد سوپرمن، بتمن توسط باب کین اختراع شد. این روزها بتمن به صورت یک شخصیت پیچیده و اوهام انگیز نمایان می شود اما در روزهای نخست پیدایش، او که پول فراوانی از والدین کشته شده اش به ارث برده بود، قهرمان ساده ای بود که برای پنهان ساختن شخصیت واقعی خود به شکل یک خفاش لباس می پوشید و در راه حق از مردمان پلیدی چون ژوکر و ریدل در گاتهام سیتی انتقام می کشید.
مردعنکبوتی، بنا بر قصه ای که در کتاب کمیک آورده شده، نوجوانی است عادی که در لابراتوار دبیرستان پس از نیش خوردن از یک عنکبوت با زهر رادیواکتیو به قدرت های خارق العاده ای دست پیدا می کند. او قادر است با استفاده از تارهایی که از مچ دست هایش خارج می شود خود را از آسمانخراش ها آویزان کند و به جنگ جنایتکاران برود.
هفته گذشته پرزیدنت جورج دبلیو بوش، جایزه معتبرمدال هنر ملی آمریکا را امسال به استان لی ، رییس پیشین شرکت سازنده شخصیت های کمیک ، «مارول کمیک» اهدا کرد. این کمپانی مسئوول ساختن فیلم های مرد عنکبوتی، هاک خارق العاده و اکسمن است
.این جایزه به استان لی داده شد تا از او به عنوان مردی که با بازسازی شخصیت های کمیک و ابرقهرمان های نیکوکار و کمک دهنده ای که نماینده درستی، صداقت و شجاعت هستند، به روحیه نیکوکارانه آمریکایی جلوه تازه ای داد تجلیل شود.
در سالی که گذشت، مغازه های مخصوص فروش کتاب های کمیک در آمریکای شمالی بیش از ۴۳۰ میلیون نسخه از این کتاب ها را برای فروش در این مغازه ها سفارش دادند. بنا بر آمار کمیکران دات کام، شرکت مبادلات کتاب های کمیک روی اینترنت، این مقدار از سال پیش بیش از ۹ درصد افزایش داشته است.
برخلاف انتظار، در تحقیقاتی که درمورد خریداران این کتاب های کمیک انجام شد، نتیجه به دست آمده نشان می دهد که اکثر این خریداران را بچه ها تشکیل نمی دهند بلکه اغلب مشتریان از میان بزرگسالان ۲۰ سال به بالا هستند.
کتاب های کمیک که در گذشته به مبلغ چند سنت خرید و فروش می شدند امروز به مبلغی برابر با مجلات هفتگی، در حدود۴دلار، به فروش می رسند. شاید همین موضوع باعث شده است که مشتریان آن به جای بچه های کوچک، بزرگسالان باشند.