دالایی لاما امروز، یکشنبه، به پیروان خود در سراسر جهان هشدار داد برای کسب خودمختاری بیشتر از چین با احتیاط عمل کنند. رهبر روحانی تبت که در تبعید به سر می برد امروز این سخنان را در همایش ۶۰۰ نماینده مردم تبت در دارامسلای هند ابراز داشت.
در همایش این هفته نمایندگان مردم تبت در دارامسلای هند برخی از آنان ابراز داشتند در صورتی که چین تقاضای خود مختاری تبت را نپذیرد آنان ممکن است در مسیر استقلال از چین حرکت کنند.
به دنبال آن دالایی لاما به این نمایندگان هشدار داد اگر برای کسب خودمختاری بیشتر از چین با احتیاط عمل نکنند با شکست روبرو خواهند شد و ابراز داشت راه میانه ای که تا کنون در برابر چین در پیش گرفته شده یعنی «کسب خود مختاری از چین و نه استقلال» راه درست بوده است.
رهبر روحانی بوداییان جهان به دنبال گفتگو با نمایندگان مردم تبت در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت جست و گفت: من در این گردهمایی سخنی نگفتم زیرا نمی خواستم ابراز عقیده من موجب سلب آزادی بیان از دیگران شود ولی واضح است که اکثریت نمایندگان شرکت کننده دراین گردهمایی با شیوه فعلی یعنی انتخاب یک راه معتدل موافقند ولی قطعا سازمان های جوانان و برخی از شهروندان از مشی استقلال حمایت می کنند.
در پایان این همایش، نمایندگان مردم تبت اعلام کردند فعلا برای استقلال تبت از چین فعالیتی نکرده و راه پیشنهادی دالایی لاما را برای کسب خودمختاری دنبال خواهند کرد. ولی اگر چین به درخواست آنان پاسخ منفی دهد راه استقلال را پیش خواهند گرفت.
چندین دهه است که رهبران تبت مشی میانه روی با چین را در پیش داشته اند که تا کنون برای کسب اختیارات بیشتر از آن کشور ناموفق بوده است.
رهبر روحانی ۷۳ ساله تبت که از سال ۱۹۵۹ در تبعید در هند به سر می برد همچنین تاکید کرد که او رهبر روحانی تبت باقی خواهد ماند و قصد کناره گیری ندارد.
او گفت: من تا پایان عمر متعهد هستم و قصد بازنشسته شدن ندارم. هنگامی بازنشسته می شوم و اختیارات خود را واگذار می کنم که ما نوعی آزادی به دست آوریم و به تبت بازگردیم.
دالایی لاما که آشکارا ابراز داشته بود از عدم پیشرفت مشی میانه روی خود با دولت چین نامید شده از رهبران مردم تبت دعوت کرده بود در هند گرد هم آیند و در این باب گفتگو کنند.
مردم تبت می گویند قبل از حمله نیروهای چین کمونیست به تبت در سال ۱۹۵۰ آن سرزمین استقلال داشته در حالی که پکن ادعا می کند تبت ۷۰۰ سال است که بخشی از آن کشور است.
چین همواره حرکت های ناسیونالیستی مردم تبت را سرکوب کرده است و از آن جا که دولت چین بارها اعلام کرده خودمختاری تبت را نخواهد پذیرفت، به نظر می رسد هر حرکتی در جهت استقلال تبت دست کم در چندین سال آینده بی نتیجه خواهد ماند.