لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۰

گزارش تحليلی: گینگو بیلوبا اختلال مشاعر را درمان نميکند



گفته می شود دست کم ٣٠ میلیون نفر در جهان به بیماری اختلال مشاعر مبتلا هستند و انتظار می رود تاسال ٢٠٥٠ این شمار به ١٠٠ میلیون افزایش یابد.

تاکنون برای اختلال مشاعر که معمولاً در سنین بالا رخ می دهد درمانی یافت نشده است ولی پژوهشگران امیدوارند سرانجام درمانی برای این بیماری بیابند.

***

گینگو بیلوبا (١) گیاه قدیمی و وحشی است که در چین به عمل می آید و گفته می شود درمان برخی از بیماری ها است.
پژوهشگران تلاش می کنند دریابند که آیا این گیاه می تواند حافظه را بهبود بخشیده و نهایتا درمانگر بیماری اختلال مشاعر باشد؟

بتی هافن یکی از سه هزار سالمندی است که در پژوهش و مطالعه گینگو بیلوبا شرکت کرده است. بتی با این بیماری آشنا است زیرا همسرش در اثر ابتلا به آلزایمر که معمول ترین نوع اختلال مشاعر است در گذشت.

بتی می گوید روح و عشق به زندگی، بیمار را ترک می کند. شخص هیچ چیزی را به خاطر نمی آورد و این او را عصبانی می کند.این بیماری در واقع سقوط به ورطه غم است.

بتی و سایر سالمندانی که در آزمایش اثر درمانی این گیاه شرکت کردند همگی بیش از ٧٥ سال دارند. فعالیت مغزی برخی از آنان کاملا طبیعی بود در حالی که برخی دیگر به اندکی فراموشی مبتلا بودند.

در این پژوهش آنان روزی دوبار قرص های ١٢٠ میلیگرمی گینگو بیلوبا را می خوردند. متاسفأنه این مطالعه با شکست مواجه شد.

دکتر استیون دکاسکی که این پژوهش تحت نظر او انجام شد می گوید نتیجه آزمایش ها نشان داد گینگو بیلوبا کند شدن فعالیت مغز در سنین بالا را درمان نمی کند.

گینگو بیلوبا حتی ممکن است مضر باشد. استفاده از این داروی گیاهی احتمال سکته مغزی را افزایش داد و احتمال ابتلا به بیماری اختلال مشاعر در سالمندانی که از بیماری های قلبی رنج می بردند، بیشتر شد.

دکتر دکاسکی می گوید اگر بتوان ابتلا به این بیماری را برای ده سال به تأخیر انداخت می توان این بیماری را کاملاً محو کرد. او و سایر دانشمندان همچنان به جستجو برای یافتن دارویی که پیشرفت بیماری اختلال مشاعر را کُند کُنَد، ادامه می دهند.

در فرانسه نیز مطالعه مشابهی در جریان است و دکتر دکاسکی بر این باور است که نتیجه آن نیز تایید خواهد کرد که گینگو بیلوبا اختلال مشاعر را درمان نمی کند.

١. Ginkgo biloba

XS
SM
MD
LG