* داشتن مواد کافی برای توليد يک بمب اتمی
نيويورک تايمز زير عنوان" گفته ميشود ايران دارای سوخت اتمی برای توليد يک بمب است" به نقل از کارشناسانی اتمی که جديد ترين گزارش بازرسان بين المللی اتمی را تجزيه و تحليل کرده اند می نويسد ايران اکنون تقريبا بقدر کافی مواد اتمی توليد ميکند که با پالايشی اضافی بتواند يک بمب اتمی بسازد.
نيويورک تايمز به استناد گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی که از جايگاه اصلی اتمی ايران در نطنز بازرسی کرده است می نويسد ايران تا اوايل اين ماه شصد و سی کيلوگرم اورانيوم غنی شده با درجه خلوص پائين داشته است، وبعد می افزايد چندين کارشناس ميگويند اين برای ساختن يک بمب کافی است اما بيشتر جنبه ای نمادی دارد زيرا ايران برای رسيدن به آن مرحله بايد گام هائی اضافی بردارد.
نيويورک تايمز در توجيه اين گام های اضافی می نويسد ايران نه تنها بايد توافق های بين المللی خود را نقض و بازرسان را اخراج کند بلکه مجبوراست سوخت اتمی را خالص تر و قابل قراردادن در کلاهک اتمی کند، که خود تکنولوژی پيشرفته ای است ، و کارشناسان غربی مطمئن نيستندايران هنوزبه آن دست يافته باشد.
* فاصله يک تا دوسال به ساختن بمب اتمی
واشنگتن پست زير عنوان "آژانس بين المللی انرژی اتمی و ايران بر سر تحقيق و بازرسی به بن بست رسيده اند" به نقل از مقامات سازمان ملل متحد می نويسد اين بن بست چند ماه پس از آن علنی شد که تهران مسئله را تمام شده توصيف ميکرد.
واشنگتن پست می نويسد تحليلگران معتقدند ايران با غنی کردن اورانيوم برای استفاده در ساختن يک بمب اتمی، اگردنبال چنين اقدامی برود، فقط يک يا دو سال فاصله دارد.
* آمادگی نيروی هوائی اسرائيل
جروسلام پست، روزنامه انگليسی زبان اسرائيلی زير عنوان"فرمانده نيروی هوائی اسرائيل ميگويد ما برای مقابله با ايران آماده ايم" اظهارات ژنرال ايدو نهوشتان در مصاحبه با مجله آلمانی اشپيگل را نقل ميکند که گفته است برای جلوگيری از دسترسی ايران به سلاح اتمی آماده ايم آنچه را که از ما خواسته شود انجام دهيم.
جروسلام پست می نويسد وقتی از نهوشتان پرسيده شد آيا ارتش اسرائيل قادر است تاسيسات اتمی ايران را که در گوشه و کنار کشور پخش است، و بخشی از آنها نيز زير زمين است، نابود کند؟ وی در پاسخ گفت لطفا توجه داشته باشيد که من نمی خواهم وارد جزئيات بشوم. فقط می توانم بگويم که اين مسئله ای فنی يا لجستيک نيست.
* رگه های اورانيوم غنی شده
واشنگتن پست زير عنوان"سازمان ملل متحد ميگويد تاسيسات سوريه شبيه رآکتور بود" می نويسد اولين تحقيق مستقل از يک جايگاه مورد ظن اتمی در سوريه که سال گذشته توسط اسرائيل نابود شد، بنا به يک گزارش سازمان ملل متحد که مويد کشف رگه هائی از اورانيوم درميان ويرانه اين جايگاه نابود شده است، ادعاهای آمريکا را قوی تر ميکند که دمشق پنهانی رآکتوری اتمی می ساخته است.
واشنگتن پست می نويسد هفته گذشته پس از آنکه در گزارشهای خبری برای نخستين بار به کشف رگه های اورانيوم در جايگاه سوری ها اشاره ای شد، مقامات سوری گفتند اورانيوم ممکن است از بمب های اسرائيل آمده باشد. بعضی از بمب های مورد استفاده در حمله به بناهای دارای استحکامات قوی حاوی اورانيوم ضعيف شده هستند. اما يک مقام ارشد سازمان ملل متحد گفت بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی رگه ای اورانيوم ضعيف شده در جايگاه پيدا نکردند.
* سوء استفاده از سيستم بين المللی پولی
گلف نيوز روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان"هشدار مقام آمريکائی در باره نفوذ نامشروع مالی ايران" اظهارات استوارت ليوی معاون وزارت خزانه داری آمريکا در امورتروريسم و اطلاعات مالی را در يک کنفرانس خبری در ابوظبی نقل ميکند که طی آن ايران را به سوء استفاده از سيستم مالی بين المللی برای پيش برد برنامه ای اتمی و موشکی اش، علاوه بر کمک رسانی به گروههای تروريستی متهم کرده است.
گلف نيوز می نويسد آقای ليوی که در جريان سفر به چهار کشور منطقه برای تبادل نظر در باره چگونگی پيشرفت در اقدامات مقابله با پول رسانی به گروههای تروريستی و ديگر عمليات مالی پنهانی، با تاکيد بر ايران، به امارات متحده عربی آمده بود با مقامات امارت ملاقات و گفتگو کرد. وی گفت امارات متحده عربی با توجه به موقعيتی که به عنوان يک مرکز بين المللی تجارت و امور مالی پيدا کرده است بايد از خود در مقابل نقل و انتقال های مالی و داد و ستدهای نامشروع محافظت و حراست کند.
* دادگاههای طالبان در جنوب افغانستان
وال استريت جرنال زير عنوان "قدرت گيری و نفوذ مجدد طالبان در افغانستان" می نويسد طالبان با ايجاد دادگاهها و ديگر نهادهای خاص دولت های محلی در جنوب افغانستان تلاش های آمريکا برای ايجاد آرامش در آن کشور و تحکيم قدرت دولت مرکزی در کابل را به چالش گرفته است.
وال استريت جرنال اظهارات مقامات ارشد نظامی آمريکا را نقل ميکند که گفته اند طالبان بيش از ده دادگاه در جنوب افغانستان دائر کرده است ، که يکی از پايگاههای اصلی اين گروه مسلح اسلامی است. اين دادگاهها با تعابيری بنيادگرايانه از قوانين اسلامی به فيصله دادن به اختلافات راجع به مالکيت، تعليف احشام و ارث می پردازند
وال استريت جرنال می نويسد طالبان کنترل مجدد در آن مناطق را به رغم هفت سال حملات آمريکا و حضور بيش از پنجاه هزار سرباز آمريکائی و ناتو کسب کرده است. هزاران سربازآمريکائی و بريتانيائی در جنوب افغانستان هستند اما فرماندهان آمريکائی ميگويند برای جلوگيری از کنترل طالبان برآن نواحی نيروی کافی در اختيار ندارند. سياستگذاران آمريکائی ميگويند اميدوارند برنامه فرستادن بيست هزار سرباز ديگر آمريکائی به افغانستان روند جاری را عوض کند.
* عمليات عمده اسرائيل در غزه؟
جروسلام پست زير عنوان "ملاقات عبدالله با اولمرت و براک در امان" به نقل از گزارشهائی خبری می نويسد ملک عبدالله پادشاه اردن در تلاش برای جلوگيری از عمليات گسترده نظامی اسرائيل در نوار غزه ، با اهود اولمرت نخست وزير و اهود براک وزير دفاع اسرائيل در قصر خود در امان ملاقات و گفتگو کرد.
جروسلام پست می نويسد به رغم درخواست پادشاه اردن در اجتناب از چنين عملياتی، اولمرت و براک تاکيد کردند اگر حملات راکتی به جوامع اسرائيلی مقابل غزه متوقف نشود اسرائيل مجبوراست واکنش نشان بدهد.
* انتظاراز دولت ضعيف سومالی
لس آنجلس تايمز زير عنوان"جهان دست به گريبان مشکل دزدی دريائی" می نويسد سعودی ها با مذاکره، و هندی ها با شليک های نيروی دريائی واکنش نشان داده اند. نيروی دريائی آمريکا ميگويد شرکت های کشتيرانی بايد برای حراست از کشتی های خود اقداماتی بيشتر انجام دهند و صاحبان کشتی ها ميگويند دولت ها بايد در آبهای بين المللی به مراقبت بپردازند. در همين حال همه ميخواهند دولت سومالی که به زحمت قادر به عمل کردن است دزدان دريائی را که از بنادر آن کشور عازم ربودن کشتی های باری و نفت کش ها می شوند کنترل کند.
لس آنجلس تايمز می نويسد عدم مقابله با اين مشکل خطر متوقف شدن عمليات و حمل و نقل دريائی در مسير اقيانوس هند به دريای سرخ را در بردارد .