یک جراحی پیوند عضو که با استفاده از سلول های بنیادی بیمار، برای اولین بار در جهان انجام شد، زندگی دوباره ای را به یک بیمار مبتلا به بیماری سل اهدا کرده است.
دانشمندان و پزشکان با استفاده از سلول های بنیادی بدن یک زن مبتلا به بیماری سل، نای جدیدی را ساخته و به بدن او پیوند کردند. این زن هم اکنون در سلامت کامل به سر می برد.
کلوديا کاستيو claudia castillo یک زن کلمبیایی و مادر دو فرزند است که در بارسلون زندگی می کند.
او سالها بود که از بیماری سل رنج می برد و سرانجام در ماه مارس این بیماری بخشی از نای او را را نابود کرد و در نتیجه ریه چپ او کاملا از کار افتاد. کلادیا بدلیل نرسیدن اکسیژن و تنگی نفس شدید علیل و ناتوان شد و پزشکان مدت ها مجبور بودند به طور مصنوعی نای او را باز کنند تا قادر به تنفس باشد.
پزشکان معالج او در ابتدا می خواستند تمامی ریه چپ کلادیا را از بدن او خارج سازند ولی پرفسور paolo macchiarini پائولو مکیارینی رییس بخش جراحی قفسه سینه در بیمارستان بارسلون پیشنهاد کرد نای جدیدی به ریه کلادیا پیوند شود.
این نوآوری پزشکی با تشریک مساعی پزشکان و دانشمندان ایتالیا، بریتانیا و اسپانیا میسر شد. به محض اهدا یک نای، دانشمندان دانشگاه پادوا در ایتالیا تمامی بافت های نای جدید را از آن جدا کردند.
در همین حال پزشکان در دانشگاه بریستول بریتانیا نمونه ای از مغز استخوان کلادیا را استخراج کردند و با استفاده از سلول های بنیادی آن بافت و غضروف جدیدی را ساختند.
سپس متخصصان در دانشگاه میلان با استفاده از دستگاه خاصی، نای جدید را با میلیون ها سلول بافت و غضروف پوشاندند و بدین ترتیب، نای آماده برای پیوند شد.
و سرانجام در ماه ژوئن پرفسور macchiarini مکیارینی نای را به بدن کلادیا پیوند کرد.
از آن جا که نای پیوند شده با استفاده از سلول های بدن کلادیا ساخته شده بود بدن او در مقابل این عضو جدید مقاومتی نشان نداد و نیازی به استفاده از دارو های مقابله با عدم پذیرش عضو جدید در بدن نبود.
کلودیا هم اکنون در سلامتی به سر می برد و می تواند بدون تنگی نفس راه برود و با کودکان خود بازی کند. او می گوید برغم طولانی بودن پروسه، پس از جراحی از سلامتی کامل برخوردار است.
پرفسور مکیارینی macchiarini نیز شرایط جسمی کلودیا را عالی توصیف می کند. وی گفت، «حال کلودیا بسیار خوب است و او هم اکنون از زندگی خود لذت می برد. تا زمانی که شرایط جسمی او به همین طریق باقی بماند من خوشحال ترین پزشک جهان خواهم بود.»
پرفسور مکیارینی macchiarini می گوید این نوآوری، نحوه جراحی های پیوند عضو را در آینده تغییر خواهد داد. پیوند عضو با استفاده از سلول های بنیادی بیمار ممکن است در آینده در مورد سایر اعضا و اندام بدن نیز به کار رود.