شکیب خلیل، رییس سازمان اوپک گفت: با کاهش قیمت جهانی نفت، اعضای اوپک نزدیک به ۷۰۰ میلیارد دلار متضرر شدند.
قیمت جهانی نفت از زمان رسیدن به رکورد ۱۴۷ دلاری در ماه ژوییه، نزدیک به ۶۰ درصد کاهش یافته است. کارشناسان احتمال کاهش دوباره تولید نفت اوپک را منتفی نمی دانند.
شکیب خلیل، می گوید اجلاس ۱۷ دسامبر اوپک، «مهمترین» اجلاس سازمان اوپک خواهد بود چرا که اوپک در آن زمان اطلاعات و آمار لازم را در اختیار خواهد داشت.
اعضای اوپک با در اختیار داشتن ۴۰ درصد تولید نفت جهان، ماه گذشته میلادی توافق کردند از تولید روزانه نفت خود به میزان ۱/۵ میلیون بشکه بکاهند.
امروز، چهارشنبه، قیمت نفت سبک شیرین آمریکا، به قیمت ۵۴/۴۷ دلار در هربشکه رسید. هربشکه نفت برنت نیز به قیمت ۵۱/۸۴ دلار رسید.
شکیب خلیل درباره نشست ۲۹ نوامبر اوپک در قاهره گفت این نشست بیشتر مربوط به مباحث داخلی سازمان خواهد بود.خبری ديگر:
روز سه شنبه، غلامحسين نوذری وزیر نفت جمهوری اسلامی گفت: ايران، روسيه و قطربرای تشكيل يک شركت مشترک به منظور توسعه پروژه های نفت و گاز در سه كشور يا هر نقطه ديگری از جهان به توافق رسیده اند.به گفته وزیر نفت جمهوری اسلامی، ایران همچنین با سرمايه گذاری روسيه و قطر در ميدان گازی پارس جنوبی موافقت کرده است. وزیر نفت جمهوری اسلامی خبر یک روزنامه روسی مبنی بر انتقال گاز ایران به قطر و تبدیل آن را به گاز طبیعی مایع، تکذیب کرد و گفت بر اساس قرارداد مشاركتی، گاز طبیعی مایع یا ال.ان.جی در ايران توليد خواهد شد.
صنعت نفت و گاز ایران به خاطر اعمال تحریم های بین المللی با کمبود سرمایه گذار خارجی و فناوری روز روبرو است. تولید گاز طبیعی مایع در ایران و صادرات آن به کشور های جهان، یکی از برنامه های ایران برای توسعه صادرات گاز بوده است اما تاکنون تلاش های ایران برای رسیدن به این هدف عملی نشده است. قطر از صادر کنندگان مهم گاز طبیعی مایع، ال.ان.جی، به جهان است.
روسیه، ایران و قطر به ترتیب بیشترین منابع گاز جهان را در اختیار دارند. در نشستی که ماه نوامبر دوحه پایتخت قطر برگزار شد، شرکت روسی گازپروم دربیانیه ای اعلام کرد سه کشور ایران، روسیه و قطر برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی در ایران همکاری خواهند کرد. این در حالی است که بخش جنوبی میدان گازی پارس جنوبی در قطر واقع است و از دید کارشناسان، یکی از رقبای ایران به شمار می رود.