* چرا رهبران در ايران در مقابل اوباما محتاط شده اند؟
واشينگتن پست زير عنوان"طفره رفتن ناگهانی ايران در مقابل اوباما از مذاکره" می نويسد از دوسال پيش رهبران ايران خواستار مذاکراتی مستقيم و بی قيد و شرط با آمريکا برای برطرف ساختن نگرانی های بين المللی بر سر برنامه اتمی خود بودند. اما همزمان با آماده شدن دولتی حاضر به گشودن باب چنين مذاکراتی برای به دست گرفتن قدرت در آمريکا رهبران سياسی و نظامی ايران ناگهان در مورد باراک اوباما رئيس جمهوری منتخب بسيار محتاط شده اند.
واشنگتن پست بخشی از اظهارات حسين طائب معاون فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب را، که خبرگزاری نيمه دولتی مهر منتشر کرد، نقل ميکند که گفته است از کسی که با نقاب دوستی می آيد اما هدفش خيانت است ، و از زاويه مذاکره بی قيد و شرط وارد ميشود، بايد بيشتر احساس خطر کرد. صاحبان قدرت در حاکميت جديد آمريکا دنبال اين هستند تا با تغيير تاکتيک در ديپلماسی خارجی قدرت از دست رفته خود را دوباره بازسازی کنند و از يک درگيری سخت به يک تهاجم نرم تغيير روش بدهند.
واشنگتن پست می نويسد برای رهبران ايران، بهبود مناسبات با آمريکا احتمالا تنها موردی است که می تواند از مناسبات بد با آمريکا بد تر باشد. مخالفت با آمريکا، که مدتهاست در نمازهای جمعه به عنوان شيطان بزرگ مطرح ميشود، يکی از ستون های اصلی در سياست های آنان است.
* خوش بينی فرانسه به پيدا شدن فرصت های ديپلماتيک جديد در دوران اوباما
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت زير عنوان "اوباما چگونه می تواند از پس روسيه و ايران برآيد" اظهارات برنارد کوشنر وزير امورخارجه فرانسه را در گفتگو با خبرنگاران نقل ميکند که گفته است با رفتن اوباما به کاخ سفيد فرصت های ديپلماتيک جديدی پيدا می شود.
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت با اين يادآوری که کوشنر به نظريه اوباما در مورد تماس و گفتگو با ايران خوش بين بود بخشی ديگر از اظهارات وی را نقل ميکند که ازملاحظات او در مورد دشواری های تماس با ايران حکايت دارد. کوشنر ميگويد گفتگو ايرانيان بسيار مشکل است. ما بارها و بارها و بارها سعی کرديم.
يو اس نيوز اند ورلد ريپورت می نويسد کوشنر در عين حال بر فاکتور اسرائيلی در تلاش برای جلوگيری از ظهور يک ايران اتمی تاکيد گذاشت و گفت اسرائيلی ها قاطعانه مصمم اند نگذارند ايران صاحب بمب اتمی شود.
* بستن راه بنزين وارداتی به ايران بهترين راه حل مسالمت آميز برای متقاعد ساختن تهران
وال استريت جرنال در ستون عقايد و نظرات، مقاله اورد کيتری استاد حقوق در دانشگاه ايالتی آريزونا و عضو بنياد دفاع از دمکراسی ها را زير عنوان"چگونه می توان ايران را زير فشار گذاشت" چاپ کرده است که معتقد است بستن راه بر بنزين وارداتی ايران ممکن است مسالمت آميز ترين راه برای وادار ساختن تهران به انصراف از برنامه تسليحات اتمی باشد. اين استاد دانشگاه در عين حال معتقد است اوباما برای متقاعد ساختن ايران بايد اهرم هائی بيش تر از آنچه که دولت بوش برايش باقی ميگذارد فراهم کند. به اعتقاد نويسنده، تحريم های فعلی سازمان ملل متحد، تحريم هائی ضعيف است، و روسيه و چين مصمم اند اين ضعف را حفظ کنند.
* پيشرفت در جبهه های عراق و افغانستان و اسرائيل و فلسطينی ها در گرو مناسبات ايران و آمريکا
ديلی کالج اين، روزنامه ای دانشگاهی در ايالت ماساچوستس زير عنوان "بله ما می توانيم با ايران صحبت کنيم" مقاله ای دارد که منعکس کننده نظرات جان گلاسر يکی از مقاله نويسان آن است. وی با ابراز اميدواری به جنبه های مثبت در برنامه اوباما برای تغيير و دگرگونی ميگويد پنج دولت پشت سرهم در آمريکا نتوانسته اند در جبهه ايران پيشرفتی داشته باشند، که عامل مشترک امتناع هر پنج دولت از مذاکره بی قيد و شرط بوده است. به عقيده اين مقاله نويس، هر گونه پيشرفتی در مورد ديگر ملاحظات و نگرانی های آمريکا در خاورميانه، ازجمله در مورد عراق، افغانستان ، اسرائيل و فلسطينيان بدون تحولی مثبت در مناسبات آمريکا با ايران بسيار دشوار خواهد بود. وی دليل اش راهم تا حدوی ناشی از آن ميداند که سياست های بوش به ايران نقش تنها ابر قدرت منطقه را داده است، چرا که صدام حسين در عراق، و طالبان در افغانستان، که هردو همسايگان دشمن ايران بودند توسط ارتش آمريکا سرنگون شدند.
* آمريکا آزمايش موشکی ايران را نقض قطعنامه های شورای امنيت ميداند
لس آنجلس تايمز زير عنوان"آمريکا اقدام ايران را درآزمايش موشک دوربرد تقبيح و محکوم ميکند" می نويسد مقامات آمريکائی اين اقدام را نقض قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد و تهديدی عليه کشورهای منطقه دانسته اند.
لس آنجلس تايمزمی نويسد شورای امنيت سازمان ملل متحد از ايران خواسته بود توسعه و بهره برداری از تکنولوژی های حساس در حمايت از برنامه های اتمی و موشکی خود را تا برطرف شدن پرسش های راجع به اين برنامه ها متوقف کند.
لس آنجلس تايمز همچنين اظهارات برايان ويتمن سخنگوی وزارت دفاع آمريکا را نقل ميکند که آزمايش موشکی اخير را يادآوری مجدد بر اهميت استقرار سيستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک برای دفاع از آمريکا و اروپا در مقابل تهديد ايران توصيف کرده است.
* موشک آزمايشی پيش از بازگشت فقط نه ثانيه در پرواز بود
جروسلام پست گزارش آسوشيتدپرس از سفر منوچهر متکی وزير امورخارجه جمهوری اسلامی به کره جنوبی پس از ديدار از کره شمالی را نقل ميکند که با آزمايش موشکی روز جمعه ايران مصادف بود، و در عين حال نظر يک مقام ارشد نظامی آمريکا را در باره اين آزمايش منعکس ميکند. به گفته اين مقام که نخواسته است برای اظهار نظر در باره مسائل اطلاعاتی معرفی شود، موشکی که پرتاب شد پيش از بازگشت فقط نه ثانيه در مسيری که دويست و نود کيلومتر را دربر گرفت پرواز کرد. همچنين به گفته اين مقام، موشک پس از بازگشت منفجر شد اما معلوم نيست انفجار ناشی از نقص فنی بود يا موشک را طوری برنامه ريزی کرده بودند که بخودی خود نابود شود.
* موشک سجيل بجای موشک شهاب اهميت چندانی ندارد
هآرتض، روزنامه ديگر اسرائيلی اظهارات يوزی روبين، کارشناس موشکی و يکی از مقامات پيشين در وزارت دفاع آن کشور را نقل ميکند که آزمايش موشکی جديد را گواهی بر دسترستی ايران به يک تکنولوژی قابل توجه دانسته است اما در عين حال ميگويد نمی تواند بر اسرائيل و يا موازنه قدرت در خاورميانه اثری عمده بگذارد. روبين ميگويد برای اسرائيل اهميت چندانی ندارد که ايران صاحب موشکی جديد برای جايگزينی موشک شهاب سه شده است چرا که هردوی آنها قادرند به هر جائی در اسرائيل برسند، و سيستم دفاع موشکی اسرائيل نيز می تواند جلوی آنها را بگيرد.
* تمديد فرمان مسدود سازی دارائی های ايران
ميدل ايست تايمز، روزنامه انگليسی زبان مصر از تمديد يک فرمان بيست و نه ساله رياست جمهوری آمريکا در مورد مسدود سازی دارائی های ايران خبر ميدهد که سابقه آن به دوران گروگانگيری ديپلمات های آمريکائی در تهران پس از انقلاب اسلامی بازميگرد.
به گزارش ميدل ايست تايمز پرزيدنت بوش اين دستور را که در سال ۱۹۷۹ توسط پرزيدنت کارتر صادر شده بود برای يک سال ديگر تمديد کرد و در اطلاعيه ای که توسط کاخ سفيد منتشر شد گفت مناسبات ميان آمريکا و ايران بهبود پيدا نکرده است.