لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۹

گزارش تحلیلی: با ادامه رکود اقتصادی ارزش سهام در بازارهای آسیا و استرالیا کاهش یافت


ادامه رکود اقتصادی و کسادی مالی که نشان از کاهش رشد اقتصادی ٍجهان دارد، امروز نیز موجب کاهش بهای سهام در آسیا و استرالیا شد.

نگرانی از اعلام تغییر در نحوه ٍصرف ٧۰۰میلیارد دلار "نجات موسسات مالی" در ایالات متحده و همچنین کاهش سود شرکتها و سازمانهای اقتصادی آمریکا نیز، بر تنش های بازارهای آسیا افزود.

بدنبال گزارش کاهش سود موسسات مالی و تولیدی در ایالات متحده ، تصمیم دولت مبنی برکمک به سازمان های مالی که کارت های اعتباری وام دانشجویی و وام اتومبیل صادر می کنند و عدم خرید وام های بد از موسسات وام دهنده، نرخ سهام در وال استریت نیویورک سقوط کرد. روز چهارشنبه شاخص صنعتی داو جونز ۴.٧۳درصد و شاخص های اس اند پی و نزدک 5 درصد افت کردند.

بدنبال سه روز متوالی کاهش نرخ سهام در وال استریت ، بهای سهام در بازار های بورس آسیا و استرالیا نیز شدیدا کاهش یافت.
با باز شدن بازار های مالی ژاپن شاخص نیکی ژاپن بیش از پنج درصد افت کرد ولی در داد و ستد پولی، ارزش ین نسبت به دلار افزایش یافت.
از آن جا که افزایش بهای ین نسبت به دلار به صنعت صادرات ژاپن لطمه می زند بلا فاصله ارزش بهای چندین شرکت عمده تولیدی افت کرد. سهام شرکت الکترونیکی سونی ٧.۵در صد کاهش یافت.

در همین حال ارزش شاخص هنگ سنگ به هنگام بسته شدن امروز بازار های مالی هنگ کنگ نیز پنج درصد افت کرد.
در تایوان نیز ارزش میانگین سهام ۴.٤۰درصد کاهش یافت.

بازار های مالی استرالیا نیز از اثر سقوط بهای سهام در نیویورک مصون نماند. ارزش سبد سهام استرالیا چهار درصد کاهش یافت و به پایین ترین ارزش خود در طول چهار سال اخیر رسید.
بهای سهام بانک های استرالیا نیز بدلیل ضرر در رابطه با وام های بانکی افت کرد و حتی بهای سهام صنایع و معادن نیز تنزل کرد.
بدنبال تمامی این تنش های اقتصادی بهای دلار استرالیا به ٦۳.٧۲سنت آمریکا یی کاهش یافت.

بهای نفت در بازار های سنگاپور نیز به بشکه ای ۵۵دلار تنزل کرد.

ولی امروز بازارهای آلمان شاهد روز بهتری بود. برغم یک گزارش رسمی که نشان می دهد آلمان برای اولین بار در پنج سال اخیر دچارکسادی اقتصادی شده است بهای سهام در بازار های آن کشور ترقی کرد. بهای سهام بسیاری از شرکت های آلمانی افزایش یافت که شرکت اتومبیل سازی ب ام و در راس آنان قرار داشت.



XS
SM
MD
LG