لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۳

گزارش تحليلی: پيشنهادات رهبران اتحادیه اروپا در رابطه با بحران مالی در آستانه نشست ١٥ نوامبر در واشنگتن


رهبران اتحاديه اروپا می گويند برای جلوگيری از تکرار بحران اقتصادی کنونی جهان سازمان های مالی می بايد تحت نظارت بيشتری قرار گيرند و از کشور های جهان خواستند مشترکاً مسئوليت نظارت را به عهده گيرند.

هدف از نشست اخير رهبران اتحاديه اروپا هماهنگ کردن برنامه اين کشور ها برای حل بحران مالی فعلی جهان در آستانه گردهمايی است که ، قرار است روز ١٥ نوامبر در واشنگتن به اين منظور تشکيل شود.

***

بدنبال نشست روز جمعه رهبران اتحاديه اروپا در بروکسل، گوردون براون نخست وزير بريتانيا در يک مصاحبه مطبوعاتی مشترک اظهار داشت شالوده سازمان های مالی که در دهه ١٩٤٠ تأسيس شد نمی توانست جوابگوی اهداف اقتصادی و مالی کنونی جهان باشد.

آقای براون ميگويد «زمانی که بازار های ملی به بازار های بين المللی تبديل می شود، رقابت ها جهانی می شود، و سرمايه ها در سطح بين المللی جريان می يابد، و به سازمان های مالی ای با شالوده متفاوتی نياز خواهد بود.»

رهبران اروپايی نه تنها خواستار تغيير عمده در بنيان سازمان های مالی جهان شدند بلکه نظارت بيشتر بر سازمان های مالی بزرگ را ضروری خواندند.

اتحاديه اروپا مايل است از تکرار زياده روی های بازار مالی وال استريت که اقتصاد جهان را مختل کرد جلوگيری شود و از چين هند و برزيل نيز که اخيرا به اقتصاد های قوی جهان پيوسته اند دعوت کرده است در گفتگو های ايجاد يک سيستم مالی جديد جهانی شرکت کنند.

رهبران اتحاديه اروپا همچنين مايلند سيستمی در بازار های جهانی ابداع شود تا به محض ايجاد هرگونه حباب شکننده مالی و اقتصادی از عدم توازن بازار های مالی و بحران اقتصادی جلوگيری کند.

پيشنهاد ديگر آنان واگذاری اختيارات بيشتر به صندوق بين المللی پول برای نظارت و جلوگيری از بحران های مالی بود.

رهبران اروپايی در بيانيه ای خواستار شفافيت بيشتر بازار های مالی و کاهش ميزان خطرات موجود در سرمايه گذاری ها شدند.

انگلا مرکل صدراعظم آلمان تاکيد کرد جهان می بايد از اين بحران مالی درس بگيرد و افزود «راه يابی برای حل بحران بازار های مالی جهان بايد به سرعت انجام شود و ما بزودی پيشنهاد های خود را اعلام خواهيم کرد .»

در همين حال حوزه لوييز رودريگز زاپاترو نخست وزير اسپانيا که تلاش می کرد کشورش در نشست ١٥ نوامبر واشنگتن شرکت داشته باشد با درخواست فرانسه از دولت ايالات متحده به اين نشست دعوت شد و خرسندی خود را از اين دعوت ابراز داشت.

در نشست واشنگتن رهبران ٢٠ کشور صنعتی و همچنين در حال توسعه جهان از جمله برزيل، چين و هند شرکت خواهند داشت. ٤ اقتصاد بزرگ اروپا -- آلمان، فرانسه، بريتانيا و ايتاليا، در کنار کميسيون اجرايی اتحاديه اروپا در اين گردهمايی حضور خواهند داشت.

اتحاديه اروپا در همين حال تشکيل دومين گرد همايی رهبران جهان را در بهار آينده خواستار شد تا به جزييات تغييرات لازم برای بهبود بنای اقتصادی جهان بپردازد.

XS
SM
MD
LG