لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۹

گزارش اجتماعی: نقش سیب زمینی در ایجاد امنیت غذایی و ریشه کنی فقر  


لیزا شلاین، خبرنگار صدای آمریکا، ژنو

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، سیب زمینی امنیت غذایی ایجاد می کند و عامل ریشه کنی فقر است.

همزمان با به پایان رسیدن سال ۲۰۰۸، سال بین المللی سیب زمینی، سازمان ملل خواستار توجه جهانی به نقش سیب زمینی شده است که می تواند نقش موثری در فراهم آوردن امنیت غدایی و ریشه کنی فقر بازی کند، که هر دو امرعوامل مهمی در دستیابی به اهداف توسعه هزاره آینده هستند.

سازمان ملل اعلام کرده سیب زمینی ماده غذایی مغذی و محصول عمده ای است که غذایی مقرون به صرفه برای ملت های فقیر است، گرسنگی را برطرف می کند و سلامت مردم را حفظ می کند.

برای بسیاری، سیب زمینی موضوع شوخی و خوشگذرانی ست. معمولا سیب زمینی ایده افراد تنبل را در ذهن تداعی می کند.

اما سازمان ملل بر این باور است تا زمانی که سیب زمینی بتواند مردم جهان را تغذیه کند و سلامت سیاره زمین را حفظ کند، این محصول یکی از مهمترین مواد غذایی جهان خواهد بود.

اهمیت نقش آن در حدی است که سازمان ملل اعلام کرده سیب زمینی می تواند به نجات بسیاری از مردم فقیر و گرسنه جهان کمک کند.

پائولا گارونا، نماینده کمیسیون اقتصادی سازمان ملل اعلام کرده ارتباط بین سیب زمینی و اهداف توسعه هزاره آینده امنیت غذایی ، فقر و ریشه کنی وجود دارد، و بر اهمیت آن در فراهم آوردن سلامت، بهداشت و امنیت عمومی تاکید کرده است.

گارونا می گوید: « سیب زمینی، بویژه از این نقطه نظر که به دستیابی به اهداف بلند مدت سازمان ملل کمک خواهد کرد، واقعا یک گنجینه پنهان است. سیب زمینی در گسترده ترین سطوح محصولات غده ای کشت می شود. سیب زمینی، پس از برنج، چهارمین محصولی است که در سطح گسترده ای در جهان کشت می شود. سیب زمینی محصول عمده غذای جهانی ست و محصولات سیب زمینی، به آسانی و حتی در شرایط دشوار آب و هوایی نامساعد نیز رشد می کنند. سیب زمینی، ماده غذایی پر انرژی و سرشار از ویتامین سی است بنابراین خانواده های کم درآمد و فقیر می توانند سیب زمینی بکارند. »

پس از آغاز بحران غذا ، ۸۰۰ میلیون انسان به گرسنگی مزمن و سوتغذیه مبتلا شدند.

سازمان ملل گزارش داده است این رقم گرسنگی و قحطی جهانی هم اکنون به بیش از ۹۲۳ میلیون افزایش پیدا کرده است. در حالی که قیمت مواد غذایی به طور بی سابقه ای افزایش پیدا کرده است، قیمت سیب زمینی به نسبت مقرون به صرفه مانده است.

بنا به گفته سازمان ملل، افزایش تولید محصولات کشاورزی و حاصل خیزی پایا و بلند مدت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

گزارش این سازمان حاکی از آن است که کشت و پرورش سیب زمینی تا حد زیادی بخشی ار تلاش های مستمر و جامع به منظور دستیابی به امنیت غذایی پویا از راه سودآوری کشاورزی است.

کمیسیون اروپایی سازمان ملل در اروپا در اجلاس اخیر خود قطعنامه ای تصویب کرده تا با تعیین استاندارد های کیفیتی به تولید محصولات سالم و عاری از افت و آلودگی خاک کشاورزان دست اندر کار کشت سیب زمینی کمک کند.

سرگئی مالانیدچو، رییس کمیسیون اقتصادی دپارتمان استانداردهای کیفی کشاورزی اروپا می گوید:« یک عامل بسیار مهم و ویژه که امسال از سوی دست اندرکاران دپارتمان تصویب شد، معرفی استانداردهایی است که فهرستی از آفت ها و بیماری های محصولات را تعیین می کند. این فهرست که طی چند سال گذشته در دست تهیه بوده، مهمترین آفت هایی که به محصولات سیب زمینی آسیب می رساند را معرفی می کند. »

مقامات کمیسیون اقتصادی دپارتمان استانداردهای کیفی کشاورزی اروپا می گویند آن دسته که بر این باورند تعیین استاندارد برای حفظ امنیت و سلامت محصولات کشاورزی کم اهمیت هستند، باید تاریخ قحطی بزرگ سیب زمینی در اواسط قرن ۱۹ را مرور کنند.

آن ها خاطر نشان می کنند ۲۵۰ هزار ایرلندی از قحطی و گرسنگی ناشی از آفت محصولات سیب زمینی جان خود را از دست داده اند.

XS
SM
MD
LG