بدنبال مشکلات سياسی و مالی در زيمبابوه، آن کشور آفريقايی هم اکنون شاهد شيوع تدريجی بيماری وبا است. تاکنون ١٣٠ نفر از اين بيماری جان باخته اند که ٩ مورد آن در هراره پايتخت زيمبابوه بوده است.
از هم پاشيده شدن زيربنای بهداشتی زيمبابوه و کمبود آب ، سرانجام بيماری وبا را به آن کشور آفريقايی آورد.
کمبود آب نه تنها در مناطق مسکونی بلکه در دفتر های تجاری و ادارات هراره پايتخت زيمبابوه نيز قابل لمس است.
فاضلاب در خيابان های حومه پايتخت جاری است و مردم از هر منبع قابل دسترسی برای يافتن آب استفاده می کنند و صف های طولانی برای گرفتن آب آشاميدنی مشاهده می شود.
برخی از حومه های شهرهراره برای يک سال فاقد آب بوده است و اهالی مجبورند برای دسترسی به آب چاه حفر کنند.
تاکنون ١٣٠ نفر در اثر ابتلا به بيماری وبا جان داده اند که بيشتر در نواحی فقير نشين زيمبابوه بوده است. صدها نفر نيز تحت درمان اين بيماری مسری که در اثر آب و غذای آلوده ايجاد می شود ، قرار گرفته اند.
پزشکان هشدار داده اند آغاز باران های موسمی در زيمبابوه موجب شيوع بيماری وبا در آن کشور خواهد شد.
در حالی که سياستمداران زيمبابوه ماه ها بر سر انتخابات آن کشور در جدل بودند و اکنون نيز تمامی تلاششان تشکيل يک دولت ائتلافی است، شالوده و زيربنای کشور به تدريج فروپاشيد.
شهروندان زيمبابوه هر روز با مشکلات عمده ای چون قطع آب و برق و کمبود آذوقه، نفت و ساير نيازمندی های ضروری روبرو هستند. خدمات شهری و تعليم و تربيت فلج شده و هم اکنون آن کشور آفريقايی از تورم شديد ٢٣١ ميليون در صد که بالا ترين نرخ تورم در جهان است رنج می برد.
سازمان ملل متحده پيش بينی می کند تا ماه ژانويه ٥ ميليون شهروند زيمبابوه، نيمی از جمعيت آن کشور، نيازمند کمک های غذايی خواهند بود.