لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۰

گزارش تحلیلی: تمرکز اجلاس رهبران کشورهای آسیای جنوب شرقی بر توسعه اقتصادی


مت استاین گلاس، خبرنگار صدای آمریکا، هانوی

همزمان با گسترش پیامدهای بحران جهانی اقتصاد، سران پنج کشور آسیای جنوب شرقی پیرامون یافتن راهکارهایی به منظور کنترل بهتر و افزایش پویایی اقتصاد منطقه دیدار و گفتگو کرده اند.

پس از پایان اجلاس رهبران پنج کشور آسیای جنوب شرقی، هان سن، نخست وزیر کامبوج گفت: « احتمال دارد بحران اقتصادی جهانی منافع غیر قابل انتظاری برای منطقه آسیای جنوب شرقی داشته باشد. ممکن است مردم آمریکا و اروپا، به جای خرید پوشاک خود از ایتالیا، پوشاک مقرون به صرفه خود را از ویتنام و کامبوج خریداری کنند. »

رهبران کشورهای برمه، لائوس ، تایلند و ویتنام در اجلاس همکاری های اقتصادی سازمان آئه یاوادی چاوو فاریا شرکت کردند.

این سازمان در سال ۲۰۰۳ به ابتکار تاکسین شیناواترا و با هدف اتحاد و ائتلاف بازارهای اقتصادی آسیای جنوب شرقی تاسیس شد.

اجلاس سال ۲۰۰۸ بر تهدید بحران جهانی اقتصاد متمرکز شده بود.

هوانگ وان دانگ، نایب رییس اتاق بازرگانی ویتنام می گوید: « مقررات آیین نامه های همکاری منطقه ای و زیربنایی نقش مهمی دارند. دست اندرکاران اقتصادی نسبت به مقررات و آیین نامه های تجارت مرزی، ساختارهای زیربنایی حمل و نقل و بخش کشاورزی تعدادی از کشورهای منطقه ابراز نگرانی کرده اند. بنابراین دولت های عضو این سازمان باید با همکاری مشترک این موافقت نامه ها را تعدیل کنند.»

اقتصاد کشورهای در حال توسعه در منطقه برای رشد، بویژه در زمینه تنوع محصولات کشاورزی و اقلام مصرفی تا حد زیادی به صادرات وابسته اند.

اوکنها کیث منگ، همتای کامبوجی وی یادآوری می کند: « ضعف و ناکارآمدی اقتصادی از ایالات متحده به اروپا منتقل شده و در نتیجه تقاضا برای صادرات نیز کاهش می یابد. ما با مشکلاتی روبرو شده ایم که ساخته و پرداخته زیربنای اقتصاد کشورهایمان نیست. در واقع ساختارهای اقتصادی ما بنیان قدرتمندی دارند. اما در عین حال ما به این واقعیت نیز اذعان داریم که اقتصاد های منطقه ای ما از طوفان های بحران جهانی اقتصاد در امان نخواهند بود. »

رهبران پنج کشور آسیای جنوب شرقی بر مسائلی همچون ساختارهای زیربنایی حمل و نقل دریایی و شاهراه های منطقه ای نیز متمرکز شده اند که با هدف ارتباط بندرهای اقیانوس هند در برمه با دریای جنوب چین در ویتنام ایجاد خواهند شد.

ساختارهای اقتصادی کشورهای آسیای جنوب شرقی در پی تشتت سیاسی منطقه و آیین نامه ها و مقررات دوگانه با موانع بسیاری روبرو هستند.

رهبران این کشورها در اجلاس اخیر تاکید کردند رکود اقتصاد جهانی ممکن است برای پیشبرد تلاش های گذشته به منظور از میان برداشتن این موانع انگیزه های قدرتمندی ایجاد کند.


XS
SM
MD
LG