فائزه المصری ، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن
جولی فیشر، هنرپیشه آمریکایی هالیوود امیدوار است بتواند پیام آور امید برای کودکان موزامبیک باشد.
بعضی از هنرپیشگان سرشناس هالیوود بر وضعیت اسف بار فقیرترین کودکان جهان نور آگاهی می تابند.
این هنرمندان در مقام نمایندگان سازمان بین المللی نجات کودکان درصدند تا به کودکان نیازمند سراسر دنیا کمک کنند.
گوینیث پالترو، برای نجات زندگی نوزادان تازه تولد یافته تلاش می کند.
بن افلک، قهرمان آموزش فِررا در آمریکا، بر بحران انسانی جمهوری دموکراتیک کنگو نور آگاهی می تابد.
جولی فیشر دیگر هنرمند آمریکایی نیز در سفر اخیر خود به موزامبیک ایده پذیرش حضانت کودکان این کشور را به مردم جهان ارسال می کند.
جولی فیشر می گوید در سفر اخیر خود به موزامبیک چالش های روزمره را که خانواده ها و کودکان این کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند به چشم دیده و مصمم شده تا برای تغییر شرایط زندگی آن ها قدم بردارد.
جولی فیشر، هنرپیشه هالیوود و جدیدترین سفیر هنرمند سازمان بین اللملی نجات کودکان، می گوید: « چنین ماموریتی برای من افتخار و نعمتی است که من آن را بسیار جدی تلقی کردم. زمانی که این نهاد بین المللی برای سفر موزامبیک از من دعوت کرد، بدون تردید این تصمیم را در اولویت اصلی خود و خانواده ام قرار دادم. من پنج فرزند شش هفته ای تا 22 ساله دارم. زندگی ام سرشار از مسئولیت و کارهای متفرقه است. به بچه هایم گفتم برای مشاهده زندگی کودکان موزامبیک سفر خواهم کرد و مطمئنم آنها از نیات من در این ماموریت آگاهند.»
جولی فیشر در سفر هشت روزه خود وضعیت دشوار و چالش های روزمره زندگی کودکان موزامبیک را از نزدیک نظاره کرد.
تعدادی از خانواده ها در مناطق روستایی برای ادامه حیات خود به باران و مزرعه های غلات وابسته اند. محصولات آنها به دلیل سیل، قحطی و آفت غلات بسیار آسیب پذیرند.
فیشر می گوید: « ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز هزینه های سنگین انسانی به مردم این کشور تحمیل کرده است. تا وضعیت دشوار مردم این کشور را به چشم نبینیم، شرح آن دشوار خواهد بود. نسلی از جمعیت این کشور به دلیل ابتلا به اچ آی وی و ایدز کاملا از بین رفته است. بنابراین جمعیت محدودی از سالخوردگان در کشور پراکنده شده اند. به دلیل شرایط دشوار زندگی در این کشور معدل طول عمر زندگی افراد طولانی نیست و نسل کودکان این کشور اساسا یتیم هستند. کودکان از خود مراقبت می کنند و برای ادامه حیات با زندگی روزمره دست و پنجه نرم می کنند.»
جولی فیشر می گوید سفر به موزامبیک چشم هایش را بر چالش حیات دشوار کودکان موزامبیک باز کرده است.
«چهره های فقر، چشم های امید»، نام برنامه ای تلویزیونی است که جولی فیشر برای آگاهی رسانی به مردم آمریکا در مورد موزامبیک تهیه کرده است.
وی می گوید: « این برنامه تلویزیونی یک ساعته روایت زندگی شش کودک اهل موزامبیک است. ماریا کودک 8 ساله از مادر بزرگ سالخورده اش که نابیناست و قادر به راه رفتن نیست مراقبت می کند. یکی از خواهرهای او نیز مبتلا به فلج است. این دختر 8 ساله در مزرعه کار می کند، غذا درست می کند و سعی می کند مدرسه هم برود. در عین حال می خواهد همچون کودکان سایر جهان زندگی معمولی داشته باشد. با پول اندکی که ما ارسال می کنیم دستیابی به این اهداف تقریبا غیرممکن است.»
کمک ها ی نقدی سازمان نجات کودکان در تلاش به منظور حمایت از کودکان موزامبیک و دیگر کشورهای فقیر، صرف ارسال آب آشامیدنی ، مواد غذایی مقوی و آموزش بهتر می شود.
فیشر که در سفر اخیر خود به موزامبیک از پروژه های موفقیت آمیز ساخت مدرسه دیدار کرده، می گوید سازمان نجات کودکان برای بچه هایی که توانایی راه رفتن ندارند، شرایطی فراهم کرده که بتوانند در مدرسه حضور فیزیکی داشته باشند.
جولی فیشر امیدوار است روایت زندگی این کودکان به آگاهی رسانی عمومی کمک کند و مردم آمریکا برای اهدای کمک نقدی و یا تقبل حضانت این کودکان تشویق شوند.
وی با اذعان به شرایط اقتصادی و مالی وخامت بار مردم آمریکا می گوید حتی اندک کمک مالی نیز به بهبود وضعیت این کودکان کمک خواهد کرد.
جولی فیشر می گوید تجربه سفر به موزامبیک دیدگاه وی را نسبت به زندگی تغییر داده و اگرچه چهره کودکان فقیر این کشور وی را دگرگون کرده است اما مشاهده نور امید در چشم هایشان را الهام بخش یافته است.