لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۱

ماراتون دو ساله مبارزات انتخاباتی به پایان خود نزديک می شود


طولانی ترین کمپین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ساعات پایانی و پر التهاب خود را پشت سر می گذارد. باراک اوباما که بنا بر نظرسنجی ها در شش ایالت از هشت ایالت سرنوشت ساز در انتخابات امروز از رقیب جمهوریخواهش جان مک کین در پیش است امروز در آخرین تلاش ها سه ایالت جمهوریخواه را صحنه تاخت و تاز قرار می دهد در حالی که سناتور مک کین در برنامه ای فشرده در هفت ایالت از جمله پنسیلوانیا، سنگر دموکرات ها، حضور می يابد.

دو کمپین در آخرین ساعات با امید به کسب آرای رای دهندگان مردد، تبلیغات منفی را علیه یکدیگر در دستور کار قرار داده اند و عملیات بسیار گسترده بسیج رای دهندگان آغاز شده است.

ماراتون دو ساله ی انتخابات ریاست جمهوری به دور پایان رسیده است. انتخاباتی که انتظار می رود رکورد مشارکت عمومی را طی يکصد سال گذشته بشکند.

پیش بینی می شود مشارکت بیش از نه میلیون رای دهنده جدید در انتخابات امروز (چهارم نوامبر-۱۴ آبان)، رکورد تاریخی مشارکت یکصد و سی میلیون رای دهنده را در دفتر دموکراسی آمریکا به ثبت برساند.

جان مک کین و باراک اوباما در رقابت با عقربه های ساعت از این سو به آن سوی ایالت هايی می روند که فردا شب سرنوشت انتخابات را رقم خواهند زد. مک کین کمپین روز پیش از رای گیری را صبح ديروز از فلوریدا آغاز و نیمه شب در ایالت محل سکونتش، آریزونا، به پایان رساند. چشم بسیاری امروز به پنسیلوینیا خواهد بود تا ببینند سناتور آریزونا می تواند بر خلاف نظرسنجی ها اوباما را در سنگر خود شکست دهد و جو انتخابات را یکباره به سود خود تغيير دهد. مک کین از «بازگشت مک» خبر داد و به رای دهندگان گفت با کمک شما می توانیم پیروز شویم.

به باور بسیاری جاده پیروزی مک کین به شدت باریک می شود و او به قمار سنگینی بر سر پنسیلوانیا دست زده تا آن ایالت را که در سال دو هزار و چهار به جان کری رای داد از چنگ اوباما بیرون بیاورد. ضد حمله ی مک کین در عین حال تلاشی برای کند کردن حملات اوباما در عمق ایالت های جمهوریخواهان است.

کمیته ملی حزب جمهوریخواه در اقدامی هماهنگ با شلیک آخرین تیرها می کوشد اوباما را در پنسیلوینیا به زانو در آورد. پخش یک آگهی تلویزیونی در پنسیلوینیا هشداری است نسبت به رابطه جنجال برانگیز اوباما با رهبر پیشین کلیسای قبلی محل عبادتش، جرمایا رایت، که اظهارات تند و انتقادی اش نسبت به سیاست های آمریکا چند ماه پیش هیاهويی به پا کرد.

حزب جمهوریخواه همچنین در تماس های تلفنی خودکار با منازل مردم در پنسیلوینیا بخشی از صدای هیلری کلینتون، در زمان رقابت با اوباما در انتخابات درون حزبی دموکرات ها، را پخش می کند که با کنایه یک عمر تجربه مک کین برای در دست گرفتن قدرت در کاخ سفید را با تنها یک سخنرانی ضد جنگ اوباما پیش از دوران سناتوری اش در واشنگتن مقایسه می کند.

هیلاری کلینتون این اقدام مک کین را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

کمپین اوباما در واکنش دست به پخش آگهی تلویزیونی زده است که از اعلام حمایت اخیر دیک چینی، معاون ریاست جمهوری، از مک کین به عنوان ابزار دیگری برای کوبیدن بر طبل یکی بودن مک کین با سیاست های بوش چینی استفاده می کند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند اگر مک کین امشب درتمام ایالت های سرنوشت ساز پیروز شود و در پنسیلوینیا هم اوباما را شکست دهد باز نیاز به بردن ايالتی مثل نیوهمشایر دارد.

مک کین يکشنبه شب به نیوهمشایر، ایالتی که دو بار در سابقه سیاسی اش به زنده شدن کمپین اش کمک کرد، رفت و از جمهوریخواه، دموکرات، مستقل، لیبرالترین و همه و همه خواست بار دیگر به نجات او بیایند.

پیشاپیش بیش از سی میلیون تن آرای غیابی خود را یا پست کرده اند یا در رای گیری زود هنگام حاضر شده اند. شمارش آرا از برتری دموکرات ها نسبت به جمهوریخواهان حکایت دارد.

اوباما که ديروز از فلوریدا راهی کارولاینای شمالی و سپس ویرجینیا می شود يکشنبه شب در اوهایو در دو گردهمايی شصت و هشتاد هزار نفری از مردم خواست از رای گیری زودهنگام نهایت بهره را ببرند.

نظرسنجی ها علت برتری دموکرات ها در این انتخابات را اوضاع اقتصادی، عملکرد پرزیدنت بوش، و نامزد معاونت مک کین، سارا پیلین، نشان می دهد.

بر طبق آمار هنوز چند درصد از رای دهندگان پس از یک کمپین دو ساله مرددند به کدام کاندیدا رای بدهند.

ریک دیویس، مدیر کمپین مک کین، معتقد است این افراد عمدتا ساکنین مناطق غیرشهری و دموکرات اند و اگر اوباما نتوانسته تا کنون آنها را مجاب کند دیگر نخواهد توانست.

کمپین مک کین در آخرین تلاش می کوشد با تکیه بر بخشی از گفتگوی اوباما با خبرنگاران توجیه کند که اوباما برخلاف گفتارش از تاسیس نیروگاههای پیشرفته ذغال سنگی حمایت نمی کند و می گوید محدودیت هايی را برای جلوگیری از آلودگی هوا بر آنها تحمیل می کند که به ورشکستگی آنها می انجامد.

امید مک کین این است که رای دهندگان ایالت های مملو از معادن ذغال سنگ چون ویرجینیای غربی، پنیسلوینیا، و اوهایو با نگرانی از تاثیر سیاست های اوباما بر آینده شغلی شان به او رای ندهند.

به باور کمیپن مک کین رای مرددین فاکتوری پنهان است که می تواند نتیجه را به کل زیر و رو کند.

به باور دیوید آکسلراد، استراتژیست ارشد کمپین اوباما، تنها عاملی که می تواند نتیجه انتخابات فردا شب را متفاوت از نظرسنجیها رقم بزند اطمینان مردم از پیروزی اوباما و حاضر نشدن در پای صندوقهای رای است.

دو کاندیدا بر خلاف سنت انتخابات فردا همزمان با رای گیری به کمپین ادامه می دهند.

رقابت چنان حساس است که مک کین امروز همزمان با رای گیری به کلورادو و نیومکزیکو می رود که نظرسنجی ها از احتمال پیروزی اوباما خبر می دهد.

اوباما توقفی کوتاه در ایندیانا خواهد داشت و سپس راهی شیکاگو می شودکه یک گردهمايی احتمالا یکصد هزار نفری در گرنت پارک در شب انتخابات انتظار او را می کشد.

امروز در بعضی ایالتها از جمله ایندیانا حوزه های اخذ رای ساعت شش عصر بسته می شود و کارشناسان معتقدند اگر اوباما در ایندیانا که چهل و چهار سال است به ريیس جمهور دموکرات رای نداده پیروز شود یا با اختلافی اندک شکست بخورد نشان می دهد که انتخابات به سود او تمام می شود اما، اگر مک کین با اختلافی چشمگیر اوباما را در ایندیانا شکست دهد باید در انتظار شبی طولانی بود.

ال گور، معاون پیشین ریاست جمهوری، در ایمیلی به رای دهندگان هشدار داده است که شکست جان کری در انتخابات سال دو هزار و چهار در اوهایو با رای متوسط نه تن در هر حوزه انتخاباتی رقم خورد.

اوباما يکشنبه شب برای نخستین بار گفت به نظر می رسد ما قادر به پیروزی در انتخابات امروز خواهیم بود.

در عین حال، تمام جهان چشم به انتخابات امروز دوخته است.

از ژاپن تا اندونزی و کنیا مردم برای پیروزی اوباما لحظه شماری می کنند. در یک جزیره کوچک ماهیگیری در ژاپن به نام اوباما بسیاری از ساکنین پیراهن «اوباما را دوست داریم» به تن کرده اند و خود را برای رقص و پایکوبی آماده می کنند.

در کنیا، خانواده پدری اوباما چشم از اخبار برنمی دارند و جادوگران کنیايی پیروزی اوباما را پیش بینی کرده اند. در نایروبی موزیکالی از زندگی اوباما بر روی صحنه رفته است.

و در اندونزی که اوباما چند سال از کودکی اش را سپری کرد بسیاری در انتظار شنیدن خبر پیروزی اوباما لحظه شماری می کنند.

XS
SM
MD
LG